Prăjituri simple- rețete delicioase și rapide

0
198

Dacă ai la îndemână un bol, un mixer ceva de măsurat poți și o tavă pentru copt atunci sigur poți să faci aceste prăjituri. Nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie pentru a face un desert delicios când ai aceste 7 rețete de prăjituri simple, ușoare și rapide de făcut. Sunt atât de simple încât chiar și un începător în bucătărie nu poate să dea greș. Și dacă faceți într-adevăr gafe nu vă fie frică, rețetele sunt destul de iertătoare și practica este mama învățăturii 😊! Am pus în listă prăjituri pe toate gusturile: de la prăjituri mai sănătoase cu fructe până la prajituri delicioase cu crema sau cacao. Have fun!

 

Prăjitură simplă cu ciocolată

În caz că se apropie ziua unui prieten sau al unui membru din familia ta nu te panica. Această prăjitură simplă și delicioasă o să-i facă ziua de naștere cu adevărat specială. Poți să o ornezi cum vrei tu. Fulgi de cocos deasupra cremei pentru un feeling mai tropical, cu nuci sau alte alune pentru o petrecere mai elegantă sau cu niște ornamente colorate pentru prăjituri😊. Gătește cu dragoste o prăjitură simplă pentru tine sau pentru cineva apropiat.

Aproximativ 10 -12 porții

Timp total de preparare: 35 de minute

Ingrediente:

¾ ceașcă de ulei
1⅓ cupe de făină de uz general
1¼ căni zahăr granulat
1¾ linguriță praf de copt
¼ linguriță praf de copt
1½ linguriță sare
½ cană praf de cacao neîndulcit
2 ouă
1 cană de lapte (poate fi și de migdale)
1 linguriță extract de vanilie
4 bucăți de ciocolată neagră tocate
½ ceașcă smântână de gătit
4 crema de brânză, scoasă din frigider, la temperatura camerei
¼ cană zahăr pudră
bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 325 °. Luați o tavă rotundă și ungeți fundul și părțile laterale cu ulei. Așezați în tavă hârtia de copt și neteziți pentru a elimina bulele de aer. Tăiați restul de hârtie de copt care stă în afara formei. Într-un bol amestecați făina, zahărul praful de copt, bicarbonat de sodiu și o linguriță de sare. Cerneti ½ cană praf de cacao intr-un castron, apoi amestecati pentru a combina. Bateți două ouă mari, uleiul și o linguriță extract de vanilie într-un castron mediu până când toate se combină și veți obține un aluat destuld e cremos. Luați o spatulă și bateți amestecul de ouă în ingredientele uscate până se incorporează completși amestecul devine omogen. Încălziți 1 cană de lapte într-o cratiță mică, la foc mediu, fără a da în fierbere. Bateți laptele încălzit în aluat până când nu se mai formează bucăți în el și este totul combinat. Aveți grijă să nu amestecați prea mult. Transferați aluatul în tava pregătită de dumneavoastră și dacă vedeți câteva bule de aer la suprafața aluatului încercați să le spargeți pentru a fi uniform. Coaceți tortul rotind tava la jumatate din timpul de la cuptor. Lăsați prăjitura să se facă la cuptor timp de 40-50 de minute. Ca să fiți sigur că este gata introduceți o scobitoare în centrul prăjiturii. Dacă iese curată, atunci este gata. Transferați prăjitura pe un grătar sau o farfurie mare și lăsați să se răcească. Enjoy!

 

Prăjitură cu zmeură și frișcă

prăjitură simplă cu zmeură și frișcă

Este o prăjitură pentru începători care este fresh și poate fi făcută în orice sezon. Cel mai bun sezon al ei este vara, dar nu este nici o problemă dacă vrei să o faci în anotimpul rece. Poți înlocui zmeura proaspetă cu gem sau zmeură înghețată. Prăjitura este foarte ușoară și n-o să-ți consume foarte mult timp deci o poți face atât în weekend cât și în timpul săptămânii.

Timp total de preparare: 60-90 de minute

Ingrediente:

1 1/2 bucăți de unt nesărat
2 3/4 căni de făină
1 1/4 căni de zahăr granulat
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță sare fină
3/4 cană de lapte, la temperatura camerei
3 ouă mari, la temperatura camerei
2 lingurite extract de vanilie
1/2 cană smântână de gătit
1 lingură zahăr
2 linguri gem de zmeură amestecat cu 1 linguriță apă fierbinte
Zmeură, pentru topping

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350 ° C. Luați o tavă de copt pătrată și puneți deasupra ei hârtie de copt. Tăiați excesul și ungeți tava cu ulei. Într-un castron mare, folosind un mixer manual dat la o viteză mică, amestecați făina, zahărul granulat, praful de copt și sarea. Adăugați bucățile de unt, laptele, ouăle și vanilia și bateți la o viteză medie până amestecul se omogenizează, timp de aproximativ1-2 minute. Turnați aluatul în tigaie și coaceți timp de aproximativ 45 de minute. Pentru a verifica că este gata introduceți o scobitoare în tort. Dacă iese curată este gata. Se scoate din tavă și lasă să se răcească pe o farfurie, apoi se acoperă cu folie și se lasă să stea la temperatura camerei peste noapte. Într-un castron mare, folosind un mixer de mână, bateți smântâna cu zahărul la viteză mare până se face frișca, timp de 1-2 minute. Intinde gemul de zmeură peste tort si deasupra pune frișca. Se ornează cu zmeură oricum doriți și se servește. Poftă bună!

 

Prăjitură delicioasă cu unt de arahide

O altă prăjitură ușoară? No way! Sunt o mare fană al untului de arahide și aș putea să mănânc orice desert care conține acest ingredient. Dar, dacă nu ești mare fan nu te îngrijora. Poți să servești prăjitura asta cu înghețată de ciocolată sau Nutella și o să fie cel mai bun desert 😊.

Aproximativ 4 porții

Timp total de preparare: 60-90 de minute

Ingrediente:

1/3 cană lapte
1/4 cană unt de arahide
1 lingură ulei
1/2 linguriță extract de vanilie
3/4 cană zahăr fin
1/2 cană de făină universală
3/4 linguriță praf de copt
2 linguri de cacao
1 cană apă clocotită
Inghetata de ciocolată sau vanilie (sau orice altă aromă preferată), opțional

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare bateți laptele (de orice fel, dar preferabil 2 % grăsime), untul de arahide, uleiul și vanilia până amestecul se omogenizează. Într-un castron mic, combinați bine 1/4 din cana de zahăr, făina și praful de copt. Introduceți treptat amestecul de lapte în amestecul de ingrediente uscate până se omogenizează. Într-un slow cooker dați un pic cu spray de gătit înainte. Într-un castron mic se combină praful de cacao și zahărul rămas și se amestecă cu apă clocotită. Se toarnă în slow cooker lent și nu se amestecă. Acoperiți aparatul slow cooker și gătiți la mare până când o scobitoare introdusă în centru iese curată, timp de 60-90 de minute. Se servește cald, cu înghețată. Poftă bună!

 

Cea mai ușoară prăjitură cu pere

Dacă asta nu este cea mai ușoară rețetă pentru începători, atunci nu știu care ar putea fi. Este delicioasă și extrem de simplă de făcut. Nu o să-ți ia foarte mult timp și o poți servi cu ce dorești: înghețată, gem, lapte, fructe proaspete sau frișcă. 😊

Aproximativ 5-8 porții

Timp total de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

125g unt, topit
125g zahăr fin
2 ouă mari
125g făină
foarte puțină sare
1 linguriță esență de vanilie
1-2 pere, curățate și tăiate în sferturi

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Într-un castron mediu combinați untul, zahărul și ouăle și cu un mixer bateți până când amestecul este gros și omogen. Se cernă făină treptat în amestec și se împăturește amestecul treptat. Se adaugă vanilia și sarea la final și se combină rapid. Așezați bucățile de pere într-o formă rotundă, unsă cu unt și făină, apoi turnați cu grijă amestecul deasupra lor și agitați puțin forma pentru ca tot aluatul să se așeze uniform, fără bule de aer. Coaceți la cuptor timp de 30-40 de minute sau până când o scobitoare iese curatp când este introdusă în centru. Scoateți prăjitura de la cuptor și lăsați să se răcească timp decâteva minute înainte de a o servi. Ea se poate servi cu alte fructe proaspete, gem frișcă, înghețată sau gem. Poftă bună!

 

Prăjitură cu ananas la tavă

Această prăjitură simplă este perfectă pentru a servi musafirilor sau familiei. Se menține foarte bine la frigider așa că o poți prepara din weekend pentru a o servi în următoarea zi. Have fun! 😊

Aproximativ 20 porții

Timp total de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

Pentru blatul de tort:

2 căni de făină universală
2 căni de zahăr
2 ouă mari
1 cană de nuci tocate mărunt
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
1 linguriță extract de vanilie
1 cutie de ananas zdrobit

Pentru topping:
1 pachet cremă de brânză, topită
1/2 cană de unt, topit
3 3/4 căni zahăr
1 linguriță extract de vanilie
1/2 cană nuci tocate mărunt

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, combinați ingredientele pentru tort și amestecați-le pe toate până se omogenizează. Se toarnă într-o tavă medie și se agită pușin forma pentru ca aluatul să fie unifrom. Coaceți la cuptor la  350 ° timp de 35 de minute. Se rotește tava cu prăjitură la jumătatea timpului de gătire pentru a ieși uniformă. Pentru a vedea dacă este gata introduceți o scobitoare în mijloc. Dacă iese curată, este gata. Pentru glazură, într-un castron mic, combinați crema de brânză, untul, zahărul și vanilia până ce toate acestea se amestecă foarte bine. Se întinde glazura dulce peste tort și se presară cu nuci după cum doriți. Se poate servi. Poftă bună!

 

Prăjitură cu aromă de vanilie și lămâie – dulce și fresh

O rețetă ceva mai fresh decât celelalte prăjituri simple din listă, dar la fel de gustoasă ca celelalte prăjituri din listă. Este facută cu o crustă delicioasă de vanilie și o umplutură cu aromă de lămâie. Este o prăjitură simplă și gustoasă pe care o poți servi după un prânz sau o cină din weekend.

Aproximativ 20-22 porții

Timp total de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

Pentru crustă

2 căni + 2 linguri făină universală
1 cană zahăr pudră
1/2 linguriță sare
1 linguriță extract de vanilie
1 cană unt nesărat, topit

Pentru umplutură:

2 1/2 căni zahăr granulat
1/2 cană făină universală
7 ouă mari
1 cană suc proaspăt de lămâie (4-5 lămâi)
foarte puțină sare

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade C și într-o tavă acoperiți fundul cu hârtie de copt. Dacă este prea mult, îndepărtați excesul de hârtie de copt cu o foarfecă și așezați bine hârtia în tavă. Acoperiți părțile laterale și fundul tăvii. Lăsați tigaia deoparte pentru a pregăti aluatul.
Într-un castron mediu combinați  făina, zahărul pudră și sarea. Acest amestec este pentru crustă. Adăugați untul topit și extractul de vanilie iar mai apoi amestecați bine, până ce acestea sunt combinate complet. Se sfărâmă și se distribuie pe fundul tăvii și se apasă uniform pe fundul ei până când crusta este uniformă.Coaceți timp de 15-20 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă deoparte.

Pentru a face umplutura, combinați zahărul și făina. După aceea adăugați ouăle, sucul de lămâie și sarea. Amestecați până toate acestea sunt combinate, dar nu amestecați prea mult. Se toarnă umplutura deasupra crustei făcute de dumneavoastră și se coace timp de 18-22 de minute sau până când este relativ tare. Se scoate din cuptor și se răcește, apoi se pune la frigider până va fi rece și tare. Scoateți prăjitura și puneți deasupra ei zahăr pudră, apoi tăiați în bucăți pătrate. Ele țin foarte bine la frigider (4-6 zile) așa că vă puteți bucura de ele toată săptămâna. Poftă bună!

 

Desert brownie – rețetă sănătoasă și rapidă

O altă rețetă cu ciocolată. Nu cred că vă mai miră. Brownie este un desert delicios și simplu pe care îl fac atunci când vreau ceva dulce în weekend dar nu am timp. Este rețeta perfectă pentru o seară liniștită de ejocuri în familie, dar o poți servi cu frișcă și este gata de orice ocazie specială. Rețeta nu este foarte grea. Singurul lucru la care trebuie să aveți grijă este timpul de coacere la cuptor. Nu o lăsați să se ardă sau să-și piardă din textura ei „umedă”. Ador această rețetă simplă și pentru începători pentru că poate fi luată la pachet pentru un plus de energie la muncă sau la studii 😊.

 

Aproximativ 15-20 porții

Timp total de preparare: 30-35 de minute

Ingrediente:

1 cană unt, topit la cuptorul cu microunde

2 cani zahăr alb/brun

½ cană praf de cacao neîndulcit

1 linguriță extract de vanilie

4 ouă

1 ½ căni de făină

½ linguriță praf de copt

½ linguriță sare

½ cană jumătăți de nuci sau bucăți de ciocolată pentru topping

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 175 grade C . Ungeți cu ulei o tavă și lăsați-o deoparte. Într-un castron mare combinați untul topit, zahărul, pudra de cacao, vanilia, ouăle, făina, praful de copt și sarea. Turnați aluatul amestecat de dumneavoastră în tava pregătită. Decorați cu jumătăți de nucă sau bucăți de ciocolată (opțional). Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de 20-30 de minute. Când este gata, opriți cuptorul și lăsați să se răcească pentru 5-10 minute în afara lui. Este gata de servire. Puteți servi prăjitura cu niște fructe tăiate cum ar fi măr, portocale sau fructe de pădure proaspete. Mai puteți servi cu zahăr pudră sau cu gem. Poftă bună!

 

Sper că ați găsit măcar o rețetă pe care doriți să o faceți. Amintiți-vă că nu este capăt de lume dacă greșiți ceva în bucătărie, important este să vă bucurați de proces și să împărțiți ce ați gătit cu cineva drag😊.

Vezi și idei de mic dejun

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here