Recomandari pentru weekendul 24-26 Mai

0
737

Cei care au ratat weekendul trecut Noaptea Muzeelor, dar nu numai ei, ar trebui să știe că vinerea acesta va avea loc Noaptea Albă a Galeriilor. Noaptea te așteaptă cu expoziții de fotografie, pictură, sculptură, dar și ateliere, spectacole sau proiecții de film.

 

Expoziția de fotografie, Ultimul etaj – o cartare fotografică a Bucureștiului și maratonul  de proiecții video – Noaptea Devoratorilor de Video Art, sunt două dintre evenimentele pe care nu ar trebui să le ocolești vineri seara.

 

La cinematograf în acest weekend îți recomandăm premiera filmului Hannah Arendt, povestea uneia dintre cele mai controversate personalități ale secolului trecut – filosof german, teoretician politic, studenta și iubita unuia dintre cei mai mari filosofi ai secolului al XX, Martin Heidegger.

 

Tot la capitolul film, îți recomandăm și ultimele proiectții din cele două festivaluri care au avut startul la începutul acestei săptămâni: Festivalul filmului latino-american la Muzeul Țăranului Român și Festivalul Filmului Japonez la Cinemateca Română.

 

Dacă vrei să mergi la teatru, mai ales că se apropie finalul stagiunii, ai de unde alege în acest weekend. Vineri la Godot Cafe-Teatru se va juca piesa Colibri, regizată de Florin Piersic Jr, iar în Green Hours 2 se va juca piesa Asta-i tinerețea noastrăcare spune povestea maturizării unor adolescenți. La Teatrul Metropolis va avea loc spectacolul Îngeri în America, o piesă făcută celebră de adaptarea ei de HBO  într-o mini-serie foarte apreciată în 2003. Este un spectacol în două părți, prima parte desfășurându-se sâmbătă, iar cea de a doua duminică.

 

Si tot sâmbătă, la Teatrul Odeon va avea loc spectacolul Urme de distrugere pe Marte, o instalație performativă, care combină poezia cu proiecțiile video și sunetul.

 

De asemenea, la Palatul Mogoșoaia are loc Mogoșoaia Clasic Fest 2013, unde vei lua parte la recitaluri pe partituri de Beethoven, Francis Poulenc și Paul Constantinescu. Încă un concert, susținut de New Symphony Orchestra din Sofia, va avea loc în cadrul Zilelor Culturii Bulgare, care se încheie în această vineri.

 

Iar până duminică la The Light Cinema vei putea face turul virtual al expoziției Manet–Portrete de viață, organizată de Academia Regală de Artă din Londra, fiind un eveniment dedicat portretelor pictate de artistul francez Edouard Manet.

 

Pentru cei interesați de fashion, la acest sfârșit de săptămână va avea loc târgul de design românesc – Made in Ro, care face parte din programul Romanian Design Week și va încheia această primă ediție a săptămânii dedicate designului românesc. De asemenea, sâmbătă, în showroom-ul Casara (lângă liceul I.L. Caragiale) se desfășoară târgul de haine vintage organizat de cei de la Salonul de Vintage.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here