Recomandari pentru weekendul 14 -16 iunie

0
722

Fără nici o exagerare, acest weekend se anunță extrem de plin. Să vă spunem pentru început doar căteva evenimente care vor intra în competiție pentru atenția voastră: Street Delivery, Noaptea Institutelor Culturale, Festivalul Rock în Parc, Zilele Culturii Portugheze, Retrospectiva TIFF 2013, Festivalul Comediei Românești... Plus două premiere interesante de film.

 

Weekend-ul acesta va avea premiera filmul Now You See Me, un thriller cu Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Michael Cane și Isla Fisher, care spune povestea unui grup de iluzioniști al cărui spectacol implică jafuri în timp real.

Cea de a doua premieră a săptămânii este filmul Arthur Newman cu Colin Firth și Emily Blunt, care fug de propriul trecut, asumându-și identitatea altor persoane.

 

Tot în acest weekend la Grand Cinema Digiplex are loc Retrospectiva TIFF 2013, unde vor rula 15 dintre cele mai apreciate filme ale festivalului. Vineri vei putea urmări dramele: Prince Avalanche și Taped și documentarul Searching for Sugar Mane, sâmbătă vor rula filmele Kon Tiki, Lore și documentarul Chasing Ice, iar duminică filmele Dark Blood, It Felt Like Love și Sound City.

 

Cum vă spuneam, tot în aceste zile, sâmbătă și duminică, în Parcul Carol la Arenele Romane va avea loc festivalul Rock în Parc cu The Troggs și The Animals drept capete de afiș, plus alte 15 trupe românești. Intrarea este libera.

 

Pentru cei care vor să meargă la teatru în acest sfârșit de săptămână, vineri se joacă la Teatrul Metropolis piesa Baba care ascultă Abba cu Luminița Gheorghiu în rolul unei văduve care încearcă să își retrăiască tinerețea alături de vecina sa. Tot vineri la Teatrul Odeon (Sala Majestic) se interpretează spectacolul Ascensiunea lui Arturo Ui, care evocă Germania nazistă de dinainte de război, iar la Teatrul Evreiesc va avea loc o nouă reprezentație a piesei Hoții de Frumusețe.

 

De asemenea, sâmbătă vei avea parte de o premieră la Godot Café-Teatru, unde se va juca Proof, o piesă care a luat Premiul Pulitzer în 2001 și care spune povestea unei tinere care se află la limita dintre geniu și nebunie.   Tot sâmbătă, la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei) se va juca piesa La Grande Magia. Iar duminică va debuta Festivalul Comediei Românesti  – festCO 2013 care va aduce publicului în Centrul Vechi spectacole de stradă, dar și de interior la Teatrul de Comedie, Teatrul Act, TNB și Teatrul Metropolis.

 

Vineri se întâmplă și Noaptea Institutelor Culturale. Din programul celor 12 institute culturale participante nu vor lipsi proiețiile de film, concerte, expoziții, concursuri, ateliere de creație, petreceri și alte performance-uri speciale. În cadrul acestui eveniment, pianistul Teo Milea va susține un recital la Institutul Cultural Român, începând cu ora 21:00.

 

Pentru cei care vor să ia contact cu o altă cultură weekendul acesta, continuă să se desfășoare Zilele Culturii Portugheze de la Muzeului Satului, prin spectacole de muzică și dans, filme documentare, expoziții, degustări sau ateliere de limbă și literatură portugheză.

 

De asemenea, duminică se va organiza un nou Yard Sale la Dianei 4, unde vei putea cumpăra haine, accesorii, pantofi, decorațiuni, cărți ilustrate, viniluri și multe altele. Încheiem cu Street Delivery, care începe vineri și se desfășoară până duminică, tot pe Strada Arthur Verona, unde ești din nou așteptat să îți exersezi abilitățile de pierde vară printre standuri, jocuri, ateliere, graffiti, mini-expoziții, concerte live și proiecții de filme. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here