The Monuments Men

Unde: Robert M. Edsel (carte)
Premiera: 14 February 2014
0
598

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial multe capodopere artistice se aflau în pericol de a fi distruse: la ordinul lui Adolf Hitler, armata nazistă căuta cele mai valoroase obiecte de artă din Europa, o parte dintre ele pentru colecția personală a Fuehrer-ului, o parte pentru a fi nimicite.  

De aceea, un pluton format din istorici de artă, curatori, directori de muzee, alaturi de alți câțiva americani și englezi, a incercat sa faca tot ce i-a stat în putință pentru a salva acele opere de artă.

Trecand în spatele liniilor inamice, au traversat Europa pentru a redobândi obiectele furate de naziști și pentru a le returna proprietarilor de drept.

Pelicula The Monuments Men, concentrată pe acest episod din istoria celui de-al Doilea Război Mondial si bazata pe cartea The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History (Robert M. Edsel), este regizată și produsă de George Clooney. El face parte și din distribuție, alături de Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray sau John Goodman.

În România, The Monuments Men va avea premiera pe data de 31 ianuarie 2014.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here