Recomandari pentru weekend-ul 30 mai – 1 iunie 2014

0
655

Acest sfâșit de săptămână pare să ne ofere o călătorie spre o mai bună cunoaștere a culturii și a istoriei poloneze. Astfel vom avea parte de o serie de întâlniri cu autori polonezi în cadrul salonului Bookfest, premiera unui film despre evoluția fostului președinte Lech Walesa și un eveniment dedicat muzicii. Programul următoarelor zile, însă, este completat și de alte evenimente care promit.

Începând cu acest weekend poți urmări la cinema filmul Maleficent care prezintă povestea relației dintre prințesa Aurora și vrăjitoarea cea rea și motivatiile din spatele urii pe care aceasta o poartă prințesei. Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt, Elle Fanning, India Eisley și Sam Reily fac parte din distribuție.

The Two faces of January este un thriller psihologic care va avea, de asemenea, premiera vinerea aceasta. Filmul spune povestea unui cuplu căsătorit care în timpul unei vacanțe în Grecia dezvoltă o relație foarte apropiată cu  un ghid turistic american (Oscar Isaac). Actorii principali sunt Viggo Mortensen si Kristen Dunst. Dacă ţi-a plăcut The Talented Mr. Ripley, sunt şanse mari să apreciezi şi The Two Faces of January. Explicaţia, în recenzia noastră.

O altă premieră cinematografică este Walesa: Man of Hope, un film regizat de Andrzej Wajda și inspirat de evoluția lui Lech Walesa dintr-un simplu electrician într-un luptor pentru drepturile omului și pentru libertate. Pe parcursul anilor ’80 sindicatul Solidaritatea înființat de Lech Walesa a acționat împotriva comunismului. În 1989 sindicatul reușește să preia puterea pașnic, iar Lech Walesa devine primul președinte al Poloniei ales liber.

Weekend-ul acesta are loc și cea de-a 6-a ediție a Festivalului de Jazz Green Hours care celebrează jazzul aducând în fața publicului artiști autohtoni și internaționali. Evenimentul se va desfășura în locații diferite: Grădina Green Hours, Sala Arcub, Sala Berlin și Clubul Țăranului. Programul festivalului îl poți accesa aici.

 De asemenea, vinerea și sâmbăta aceasta Clubul Eden va găzdui evenimentul muzical Nopți Poloneze în cadrul căruia vor concerta Piotr Kurek și Lutto Lento ce aduc o muzică electronică departe de estetica cluburilor de distracție și trupa Mister D care va urca pe scenă cu un mix de rap, punk și dance și versuri inspirate de istorii de presă.

Cei care preferă teatrul sunt invitați la Festivalul Comediei Româneşti, care se finalizează duminică, dar şi la Teatrul Act, vineri de la ora 19:00 unde se va juca piesa COCKOȘI de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru. În 90 de minute piesa încearcă să raspundă la o serie de întrebări filtrate prin experiența unei relații de lungă durată și eșecul despărțirii unui cuplu gay. Din distribuție fac parte Rareș Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemeș și Ionel Mihăilescu.

Iar la Unteatru, sâmbătă de la ora 19:00 poți urmări spectacolul Cel mai frumos roman din lume. O scriitoare aflată în pană de inspirație cere ajutorul uni psiholog excentric, însă întâlnirea dintre ei dezvăluie noi planuri ale realității care se destramă, se dezvoltă și se contopesc în căutarea esenței.

La sfârșitul acestei săptămâni are loc și salonul internațional de carte Bookfest la Romexpo. Țara invitată anul acesta este Polonia, cititorii având ocazia de a se întâlni cu autorii: Dorota Maslowska (Albă ca Zăpada și roșu bolșevic), Danuta Walesa (Visuri și taine), Pawel Huelle sau Janusz Leon Wisniewski (Singuratate pe net). Pe lângă achiziționarea zecilor de cărți la prețuri reduse, în cadrul acestei ediții, vizitatorii vor putea urmări și filme dedicate culturii într-un spațiu special amenajat.

Iubitorii de artă contemporană pot vizita în această perioadă expoziția Milk. Honey. Blood de la Palatul Știrbei, dedicată pictorului Roman Tolici. 

SHARE
Articolul precedentIstanbul Unveiled – Vederi cinematice
Următorul articolCivil Twilight – Quiet In My Town
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here