Recomandari pentru weekend-ul 28 februarie – 2 martie 2014

0
589

Comedie, acțiune, dramă, thriller….de toate pentru toți. Cu asta se poate lăuda acest sfârșit de săptămână: un număr considerabil și o varietate de genuri la capitolul film. O transmisiune de la Opera Metropolitană din New York, o expoziție la MNAC și un târg de mărțișoare întregesc programul acestui weekend.  

Așadar, printre premierele cinematografice ale săptămânii se numără filmul de acțiune Non-Stop cu Liam Neeson în rolul unui fost agent de poliție pe care împrejurările îl plasează din nou în mijlocul acțiunii, în timpul unui călătorii cu avionul. Julianne Moore, Michelle Dockery și Lupita Nyong’o completează distribuția fimului.

Recomandarea noastră dintre filmele weekendului este Only Lovers Left Alive. Tilda Swinton, Mia Wasikowska și Tom Hiddleston dau viață personajelor din noul film regizat de Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive. Genul filmului: vampire romance. Jarmusch însă, promite să spargă acest tipar, printr-o abordare personală a subiectului, epuizat deja în ultimii ani.

Comedia acestei săptămâni se numește That Awkward Moment și urmărește un grup de prieteni (Zac Efron, Milles Teller si Michael B. Jordan) care promit că vor sta departe de orice relație pentru a profita din plin de libertatea vieții de burlac. Situația se va complica atunci când în peisaj apar domnișoarele care par a fi mai mult decât niște simple aventuri de-o noapte.

Thrillerul The Bag Man îl are în centru pe Jack (John Cusack) care se lasă tentat de o ofertă din partea lui Dragna (Robert De Niro). Misiunea lui devine una sângeroasă, având consecințe extreme pentru toți cei implicați.

The Book Thief este adaptarea unui roman young adult al scriitorului australian Markus Zusak. Filmul spune povestea micuței orfane Liesel, trimisă să locuiască cu o familie adoptivă care ascunde în beciul casei un tânăr evreu ce fuge din calea naziștilor. Distribuția filmului îi cuprinde pe Geoffrey Rush, Emily Watson și Sophie Nelisse, iar soundtrack-ul este asigurat de John Williams (Star Wars, Harry Potter, Schindler’s List).

Tot pentru cei care apreciază filmul, săptămâna aceasta la Cinemateca Română în Sala Jean Georgescu au avut loc Zilele Filmului Japonez. Vineri va avea loc încheierea acestui eveniment cu filmul Soarele apune în districtul 64 (Always – Sachome no yuhi 64), o comedie ce te va introduce în atmosfera Japoniei anilor ’60. Proiecția va începe la ora 19:00, iar intrarea este liberă.

Sâmbătă de la ora 19:00, la The Light Cinema, poți urmări transmisiunea unui spectacol de operă, Prince Igor de Alexander Borodin, în cadrul transmisiunilor MET, sezonul 2013-2014. Spectacolul, pus în scenă de zeci de ori, de la premiera sa din 1917, îi are în rolurile principale pe Ildar Abdrazakov, Oksana Dyka, Anita Rachvelishvili, Sergey Semishkur, Mikhail Petrenko și Stefan Kocan.

Evenimentul de sezon este Târgul de Mărțișor de la Hanul lui Manuc, unde vei găsi nu doar tradiționalele mărțișoare, ci o întreagă colecție de creații ale designerilor români: accesorii, bijuterii, decorațiuni interioare, mobilier, cosmetice, aranjamente florale și dulciuri. Biletul de intrare reprezintă un voucher în valoare de 10 lei pe care îl poți folosi în cadrul târgului.

Și pentru cei care au chef de o vizită la muzeu, recomandăm expoziția de Arhitectură Norvegiană Contemporană de la MNAC. Cele 30 de proiecte incluse în expoziție prezintă construcții publice, de la popasuri până la infrasctructură urbană, cât și amenajări nonconformiste, reprezentative pentru arhitectura scandinavă.    

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here