Declaratie de dragoste – Despre cartile romance si chick-lit

0
908

Ne aflăm în plin triunghi al bermudelor cu inimioare: Valentine's day, Dragobete, 1 martie. E furtuna perfectă, planetele, cu Venus în cabina de probă și Marte așteptând afară plictisit, s-au aliniat. Acesta este momentul propice pentru declarații declamate sub clar de lună, cu un trandafir în gură. Iar literatura de gen – șoptită, spun unii, de însuși Cupidon în urechile scribilor credincioși de pe pământ, pe modelul Duhul Sfânt – există ca să vă facă sucurile creative roz să curgă într-un râu de vorbe dulci și serenade mai lipicioase decât fructul oprit lăsat să se coacă prea multă vreme.

O mică demonstrație:

Draga mea, am fost atins de săgeata îngerașului dolofan încă din primul moment în care am avut privilegiul de a-ți vedea poza absolut strălucitoare de pe Facebook. Mi-ai transformat Viața mea pe net într-un un vis în alb. Anumite fete arată de parcă ar face parte din clubul iubitoarelor de ciocolată, dar când mă uit la tine nu mă pot gândi la altceva decât noaptea nunții. Ești păcătos de sexi, de o frumusețe sălbatică, ca o tigroaică în jungla orașului. Lasă-mă să fiu Prințul fermecător, cavalerul în armură strălucitoare călare pe zecile de armăsari putere a Bmw- ului meu de culoarea untului, ultima generație din 2005, pe care îl așteptai. Voi parca la poarta blocului și cu scârțâit de cauciucuri o să pornim pe calea spre fericire, prin geografia iubirii, spre tărâmuri ascunse, ghidați de gps-ul inimii mele.

Cu un sărut la miezul nopții, o să te fac prizoniera dragostei mele. Știu că te temi, dar eu nu sunt un porc, ca ceilalți bărbați, magia dragostei m-a schimbat. Mottoul meu în relații este totul sau nimic. Vreau să fiu vip-ul existenței tale, un înger și demon ce va dezlănțui forțe irezistibile încă din prima noapte de amor și îți va da lecții de iubire. Unde vrei tu, în clubul privat sau în casa de pe plajă, pe blana de urs, la lumina șemineului , ne vom lăsa conduși de patimile iubirii împotriva rațiunii cu inocența pierdută

Ingredientele iubirii au format un cocktail mai îmbătător decât vinul, te visez în fiecare seară. Legile atracției au fost încălcate, draga mea, așa că vei primi o amendă de săruturi furate. Oh, fată de aur, de abia aștept să ne dăm în caruselul inimilor.

Dacă nu leșină de plăcere după aceste cuvinte, nu "te merită". Sau e inteligentă. Oricum, move on. Să nu faci greșeala de a-i promite și un castel, ca să nu pățești ca băiatul ăsta:

 

          

 

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de astfel de titluri îmbibate în siropul îngrețoșant al clișeelor este Nicholas Sparks – sau cum mai este alintat de toți bărbații obligați de iubite să se uite cu ele la The Notebook, Diavolul -. Acest Sandra Brown al ultimilor ani este responsabil de o mulțime de lacrimi și așteptări nerealiste cu privire la bărbați. Toate sunt povești de neuitat, cu eroine credibile, atât de credibile că trebuie să fie jucate în film de Miley Cyrus, și eroi cu un bagaj emoțional grav, deziluzionați, în căutarea unui refugiu sau poate al unui miracol. Și atunci se întâmplă: ea găsește o scrisoare în mare, el o poză în deșert. Zarurile au fost aruncate, și a zis Sparks: Să fie iubire! Iar descrierea de pe spatele cărții e aproape o garanție a calității lacrimogene: dacă nu plângi, banii pe carte îți vor fi returnați: Cititoarele vor da ultima pagina cu un oftat şi cu dorinţa ca măcar o fărâmă din acest Wilson sincer, prea bun să fie adevărat, să îi atingă şi pe partenerii lor de viaţă.

Cu așa un ajutor, e garantat că aceste sărbători de plastic ale sentimentelor cântate de atâția menestrei vor fi prilej de voie bună și țineri pasionale de mână.

Disclaimer: acest articol este o satiră. Nu ne asumăm nici o răspundere pentru eventualele, și probabilele, despărțiri în caz de utilizare a declarației. Uitați clasica frază: Nu negociem cu teroriștii! Negociați cu flori, ciocolată și mărțișoare și sperați la tot ce e mai bine.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here