Recomandari pentru weekend-ul 19 – 21 septembrie

0
835

Săptămâna aceasta celebrăm Zilele Bucureștiului și cinematografia românească cu un nou format al recomandărilor de weekend.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

Brâncuşi… din eternitate. Drama lui Adrian Popovici împărțită în trei povești ce se întrepătrund, având în comun personalitatea lui Constantin Brâncuși. Una dintre povești reprezintă biografia scuptorului, care începe din momentul sosirii sale la Paris cu accent pe prietenia sa cu Modigliani, dar și pe relația sa cu unul dintre modele, Martha. 

Life of Crime – Schimb de dame. O comedie neagră Mos Def, John Hawkes, Jennifer Aniston, Isla Fisher despre doi foști deținuți Ordell Robbie și Louis Gara, care pun la cale un plan de a-l șantaja pe un dezvoltator imobiliar corupt din Detroit. Aceștia îi răpesc nevasta pentru a fi siguri că acesta nu-i va da de gol poliției, însă nimic nu merge cum au plănuit.

The Maze Runner – Labirintul: Evadarea. Un thriller SF în regia lui Wes Ball despre un tânăr care este transportat de un lift într-o colonie situată într-un labirint. Dacă vreţi să ştiţi mai multe, citiţi recenzia noastră.

America, venim! O comedie românească ce reiterează tema Visului American, dar pentru artiști de data aceasta. Mihai Călin, Gheorghe Ifrim, Adrian Văncică şi Mira Furlan joacă rolul unor actori care trec printr-o grămadă de peripeții în timpul unui turneu în SUA.

 

În weekend-ul acesta citim…

Despre motivele pentru care Friends este un sitcom mai influent decât Seinfeld.

Despre cum diferențiem între actoria de calitate și cea mediocră în opinia lui Marcus Geduld, regizor de teatru shakespearian, într-un articol de la Slate Magazine.

Despre maniera în care cultul cuplului de scriitori Scott și Zelda Fitgerand inspiră în continuare noi cărți romanțate biografice, într-un articol din The New Yorker. Fascinația lumii pentru cei doi i-a convertit în personaje pop culture pe care îi putem regăsi în numeroase romane, musical-uri și piese de teatru, una dintre ele, Zelda (The Last Flapper), putând fi văzută și la noi, la Teatrul Mic.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

Noul album al lui Jack White, Lazaretto şi noul videoclip Would you fight for my love?, lansat săptămana trecută. Lazaretto este al doilea album personal rock, în afara colaborării cu trupa The White Stripes. Iar pe 9 noiembrie îl putem asculta şi live la Romexpo – Pavilionul Central.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

Noaptea Albă a Filmului Românesc unde vom putea viziona filmele şi documentarele româneşti ale anului 2013 precum Domnişoara Cristina, Sunt o babă comunistă sau Experimentul Bucureşti, dar şi pe cele mai vechi şi mai recente. Intrarea este liberă, cu câteva excepţii.

Spectacolele de la Zilele Bucureştiului, unde ne transpunem în atmosfera vechiului Bucureşti şi putem să gustăm mâncăruri tradiţionale, să ne delectam cu parada costumelor de epocă şi chiar… să ne batem cu flori! Totul cu intrare liberă.

Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound, ale cărui spectacole îmbină sunetele cvartetelor şi muzica simfonică cu spectacole multimedia, dans contemporan şi performance-uri.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here