Prima noapte, scurtmetrajul romanesc intrat in cursa pentru Oscar 2018

0
1033

Avem deja un motiv pentru care să aşteptăm cu sufletul la gură ediţia din 2018 a Premiilor Oscar. În competiţie a intrat şi un scurtmetraj românesc – Prima noapte, în urma câştigării marelui premiu al competiţiei internaţionale la Festival International de Cine de la Huesca. Acest festival se află pe lista celor validate de Academia Americană de Film, de aceea filmul câştigător al competiţiei internaţionale este inclus automat pe lista celor luate în considerare pentru nominalizările la Oscar, categoria Cel mai bun scurtmetraj.

Scurtmetrajul regizat de Andrei Tănase a fost distins cu Premiul Danzante. Juriul a descris acest film drept o poveste onestă, complexă şi puternică, cu un scenariu foarte bine structurat şi interpretări excelente.

Prima noapte spune povestea maturizării unui tânăr odată cu primirea unui cadou special din partea tatălui său – o fată experimentată, care să-i ofere prima experienţă sexuală. Rolurile sunt interpretate de actorii Mimi Brănescu, Elvira Deatcu, Alfredo Minea şi Cristiana Luca. Din echipa ce a realizat scurtmetrajul face parte şi Barbu Bălăşoiu, care semnează imaginea, implicat şi în realizarea filmului Sieranevada.

Regizorul Andrei Tănase mai este cunoscut şi datorita filmelor Claudiu şi crapii (2014) şi Vacanţă la ţară (2015). A mai regizat scurtmetrajele documentare: Kings of the Castle (2010), alături de Vlad Ilicevici, şi Mc Russia (2008).

Prima noapte poate fi văzut de publicul român cu ocazia Next International Film Festival, ediţia 2017.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here