The Road to Mandalay – Filmul care inchide Bucharest International Film Festival, editia 2017

0
889
Unde: Cinema Elvira Popescu (din cadrul Institutului Francez, Bd. Dacia, nr. 77)

Premiera: 02 July 2017

Cand: 02 Jul 2017

În ultima zi a ediţiei din 2017 a Bucharest International Film Festival spectatorii vor putea vedea filmul The Road to Mandalay, la Cinema Elvira Popescu (din cadrul Institutului Francez).

Filmul regizat de Midi Z spune povestea a doi imigranţi -- Lianqing şi Guo -- care visează la o viaţă mult mai bună în Thailanda. Lianqing (Wu Ke-Xi) este o femeie ce vrea să scape de sărăcie, de aceea este hotărâtă să se lupte cu dificultăţile întâmpinate de un imigrant ilegal. După numeroase încercări de a-şi găsi un loc de muncă stabil şi decent, ajunge să lucreze în frabrica unde s-a angajat şi Guo (Ko Kai), un bărbat ce vrea să pună de-o parte acea sumă de bani ce i-ar permite o viaţă demnă când se va întoarce acasă. Ambii fug de războiul civil din ţara natală, Myanmar, şi ajung să fie atraşi unul de celălalt, în ciuda valorilor şi personalităţilor diferite.

The Road to Mandalay este o coproducţie Taiwan, Franţa, Germania şi Myanmar. Pelicula a fost prezentată la marile evenimente cinefile şi a fost apreciată de critici la festivalurile internaţionale de film de la Veneţia (FEDORA Award for Best Film), Toronto şi Bruxelles.

Midi Z, regizorul filmului, este cunoscut şi datorită lungmetrajului Ice Poison, lansat în 2014 şi care a reprezentat ţara sa de adopţie, Taiwanul, în competiţia pentru Oscarul decernat celui mai bun film străin. Regizorul mai realizat documentarele City of Jade (2016) şi Jade Miners (2015).

THE ROAD TO MANDALAY Trailer | SGIFF 2016

LYTE video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here