10 pensiuni aproape de București cochete și liniștite

0
31447
pensiuni langa bucuresti

10 pensiuni lângă București. De ce? Pentru că ne-am săturat cu toții de stat în casă, de zgomotul și poluarea din București dar nu vrem nici să petrecem prea multe ore în mașină până la o evadare binemeritată în natură 🙂

Iată așasar 10 pensiuni lângă București și cazări în apropiere de București unde îți poți regăsi liniștea și tihna, unde poți respira aer curat cu familia și prietenii, în timp ce explorați obiectivele interesante din jur, vă plimbați cu bicicleta sau pe jos, faceți o drumeție, vedeți o grădină de lavandă, degustați un vin bun și multe alte experiențe care vă așteaptă la o distanță între 80 și 130km de București, calculați din centrul capitalei.

1. Pensiunea Cetățuia

pensiunea cetatuia pensiuni în apropierea bucurestiuluiUna dintre favoritele noastre când vine vorba de pensiuni lângă București, care te așteaptă pentru o escapadă în natură, este Pensiunea Cetățuia din județul Buzău. Ascunsă de zgomotul drumului principal și de amatorii de turism de masă, așezată efectiv în mijlocul pădurii, Pensiunea Cetățuia e o mică bijuterie. Și că tot am zis de pădure, ce pădure! E un codru vechi de fag care arată efectiv magic în mod special toamna.

Pensiunea are camere duble, triple, câteva apartamente și este prietenoasă cu familiile cu copii. De asemenea, e amenajată cu materiale și mobilă de calitate și cu bun gust. Singurul aspect minor pe care l-am schimba e culoarea mobilei din wenge într-o culoare mai deschisă :).

pensiunea cetatuia pensiuni în apropierea bucurestiului 5Cetățuia te așteaptă și cu un restaurant cu o servire bună și preparate de nivelul multor restaurante din București.

Dacă ne întrebați ce puteți face aici, recomandarea noastră este să vă plimbați până la Schitul Cetățuia, la care se ajunge în plimbare prin pădure pe un drum forestier, și apoi să vă continuați plimbarea pe drumul care ocolește Schitul. Veți ajunge la un punct de belvedere de unde puteți admira întreaga vale. Și plimbarea poate continua până la Mănăstirea Ciolanu și Tabăra de Sculptură Măgura.

Tot de la Cetățuia puteți merge cu mașina și apoi pe jos la Trovanții de la Ulmet sau, altfel cunoscute, Babele de la Ulmet. Dacă vreți și alte distracții, vă recomandăm să faceți o oprire la întoarcerea în București pentru o degustare de vinuri la Crama Lacerta sau să opriți pentru o plimbare la Tabăra de Sculptură de la Năeni.

pensiunea cetatuia pensiuni în apropierea bucurestiului 2Prețurile încep în jur de 300 lei / cameră / noapte.

Se află la aproximativ 120 km de București.

2. Pensiune lângă București: Casa din Plai


casa din plai pensiuni in apropiere de bucurestiVreți să scăpați de zgomotul și poluarea din București, pentru a vă reîncărca bateriile, fără să faceți 4 ore pe drum până pe Valea Prahovei? Atunci recomandarea noastră este să faceți stânga puțin înainte de Breaza. În Provița de Sus vă așteaptă o pensiune tare chic, intimă și prietenoasă, pensiunea Casa din Plai.

Pe lângă plimbările în natură, pensiunea vă oferă ca opțiuni de relaxare o bibliotecă cu un colț de citit, biliard, boardgames, Playstation și atmosfera incredibilă pe care numai un șemineu o poate crea, un șemineu în care arde un foc de lemne.

casa din plai balcon pensiuni langa bucurestiPrețurile încep de la 150 lei / cameră / noapte și pensiunea are 4 camere.

Se află la aproximativ 110 km de București pe DN1 sau 123 km pe autostrada spre Ploiești.

casa din plai pensiuni in apropiere de bucuresti_
3. Cabana Izvoranu și Casa de la Fermă

cabana-izvoranu-buzau-camera-cazare aproape de bucuresti

Situată în inima pădurii, la 9 km de civilizație, Izvoranu Cottage este tot în județul Buzău și tot în apropierea mănăstirii Ciolanu, la fel ca și pensiunea Cetățuia (vezi mai sus). Amenajată în stil tradițional românesc, dar oferind tot confortul modern, Cabana te rupe de ritmul cotidian și îți oferă în schimb liniștea pădurii.

Ce puteți face aici? Plimbări prin pădurea de foioase, plimbări cu bicicleta, tiroliană, pescuit, vânătoare de trufe cu câinii de aici antrenați special pentru acest lucru (vânătoare care se poate organiza din vara până prin luna februarie). Important de știut pentru cei cu copii, Cabana oferă un spațiu generos amenajat pentru jocurile lor.

E bine de știut că aici ai la dispoziție restaurantul Cabanei, care oferă preparate tradiționale.

Prețurile încep de la 280 lei pe noapte pentru o cameră dublă. Cabana și casa de la fermă au împreună 18 unități de cazare, de la camere duble standard, superioare la suite și studiouri de familie.

Distanța față de București este de aproximativ 120km.

4. Satul Banului

Satul Banului pensiuni în apropiere de bucuresti 1Satul Banului e o casă de oaspeți amenajată în stil tradițional muntenesc, gândită să vă amintească de casa de la bunici sau pur și simplu să vă ofere experiența traiului la sat, dar cu tot confortul modern. Mulți dintre noi am petrecut cel puțin vacanțele de vară la țară. La țară ne bucuram cel mai mult de natură și de soare, de tocănițele minunate făcute de bunicile noastre cu multe legume luate din grădină și pui adevărat crescut în curte, aici ne alergam și jucam pe maidan cu ceilalți copii și ne simțeam liberi :).

Pe lângă retrăirea acelor momente din copilărie și relaxarea din fața șemineului cu o țuică bună sau orice licoare pe care o preferați, aveți multe alte experiențe de încercat. Drumeții montane prin împrejurimi (aveți pe site-ul pensiunii o listă impresionantă, printre care Râpa Șoimului, Râpa Comorii, Vârful Teișului, Lacul de la Șipoțel), trasee pentru biciclete și alte experiențe oferite fie de proprietari, fie de oameni ai locului.

Câteva dintre acestea sunt: atelier de sculptură, vânătoare de bureți, echitație, vizită la fierar, tenis etc. În apropiere sunt și ruinele Micul Trianon de la Florești și Conacul Pană Filipescu renovat de curând, care te așteaptă să-l vizitezi.

Satul Banului pensiuni în apropiere de bucuresti 3Cele două case din Satul Banului au 2 și 3 camere de oaspeți. Prețurile încep de la 75EUR / cameră pe noapte cu mic dejun inclus. Tot aici poți servi atât prânzul, cât și cina, pentru 14 EUR, respectiv 19 EUR/ persoană.

Se află la aproximativ 90km de București pe DN1 sau în jur de 105km pe Autostrada București-Ploiești (A3).

Satul Banului pensiuni în apropiere de bucuresti gastronomie

5. Mansarda din Cottage-ul Căsuța Sfintei Vineri


casuta sfintei vineri cazari in apropiere de bucuresti 3La capitolul cazări lângă București chic, care combină aerul tradițional cu confortul modern, vă recomandăm și mansarda din Căsuța Sfintei Vineri, aflată lângă Curtea de Argeș, în rezervația naturală Valea Vâlsanului.

Căsuța de 100 de ani se găsește la marginea pădurii, înconjurată de dealuri, livezi şi fâneţe și a fost renovată de familia strănepotului lui Lisandru, meșterul care a construit-o.

casuta sfintei vineri cazari in apropiere de bucuresti 4Cei doi tineri care s-au mutat aici de la oraș, încercând să scape de agitația și stresul orașului, și-au întemeiat aici o familie și o gospodărie foarte prietenoasă cu copiii. Au miei, rațe, găini, curcani, pisici și un cățel – un mic rai pentru cei dintre voi care au și copii. 🙂

Proprietarii vă pun la dispoziție pentru 35EUR/ noapte mansarda casei, la care accesul se face printr-o ușă și scară separate de casă, așa că veți avea toată intimitatea de care aveți nevoie.

După cum descriu proprietarii căsuța, aceasta este “un refugiu prietenos din jungla urbană, un loc de tras sufletul și de adunat mintea, spațiu tihnit în care poți respira adânc și te lași copleșit de atâta verde”. Frumos, nu? 🙂 E în mare parte ce ne dorim cu toții când vrem să evadăm din București.

casuta sfintei vineri cazari in apropiere de bucuresti 2Ce poți face aici? Pe lângă plimbările prin pădurile și dealurile învecinate fie pe jos, fie pe bicicletă, puteți face drumeții spre Poienile Vâlsanului, masivul Ghițu și Nucșoara către Vârful Moldoveanu, poți vizita Curtea de Argeș și poți da o tură pe Transfăgărașan, poți vedea Cetatea Poenari, Lacul Vidraru și Lacul Bâlea.

Se află la aproximativ 2h de București, la 165 de km, dar majoritatea pe autostradă (A1, București-Pitești).

6. Complexul Satul Prunilor

La marginea pădurii, în Pietroșița în județul Dâmbovița, Satul Prunilor reuneste sapte vile, fiecare cu câte 4 unități de cazare (garsoniere și camere duble). Fiecare dintre camere are baie proprie. Rasfatate de soare, vilele au o vedere panoramica impresionanta spre trei masive muntoase: Leaota, Bucegi si Baiului. Satul Prunilor este  amenajat în stil tradițional, la fel ca și alte câteva pensiuni aproape de București din lista noastră, dar de bun gust.


Deși n-ați stat în coloană pe Valea Prahovei 🙂 vă puteți bucura de aici de o drumeție până la Babele, Vf. Omu sau Sfinx. 🙂 Plus multe alte plimbări prin văile și pădurile din zonă. Sau pur și simplu puteți sta la soare și admira de sus panorama superbă.

SatulPrunilor_pensiuni langa bucuresti 3

Tariful este de 300 lei pe noapte de persoană, nu pe cameră, dar include pensiune completă: mic dejun, prânz și cină. Pentru intervalul joi-duminică e nevoie de rezervarea a minim 2 nopți.

Satul Prunilor se află la aproximativ 120km de București, undeva mai sus de Târgoviște.

7. Conacul din Ceptura – Vinalia

Vinalia Conacul din Ceptura
Vinalia Conacul din Ceptura

Tot în apropierea Bucureștiului, vă așteaptă câteva cazări de unde puteți explora zona viticolă Dealu Mare. Vă propunem așadar să mergeți în Podgoria Dealu Mare, lângă Ploiești. Este la aproximativ 80km de București, cei mai mulți kilometri putând fi parcurși pe autostradă.

vinalia cazare la cramă

Vinalia – Conacul din Ceptura  e o opțiune bună atât pentru relaxarea în afara orașului, cât și pentru a diversifica puțin experiențele, dacă vrei altceva în weekend față de munte și păduri. 🙂 Ce vă propunem în schimb? Să încercați experiența degustării de vinuri și câteva plimbări printre vii :).

vinalia baie cazare cramă

Conacul din Ceptura oferă el însuși degustări de vin, dar puteți merge și la cramele din zonă. De altfel, localitățile prin care veți trece vă vor suna cunoscut pentru că le-ați văzut deja pe sticlele de vin 🙂 Valea Călugărească, Ceptura, Urlați, Tohani, Zorești. Și câteva crame despre care poate nu știți că sunt din zonă: Basilescu, Bolgiu, SERVE, Davino, Budureasca. Cele mai apropiate crame care oferă degustare în zonă sunt SERVE și Davino.


Tot aici nu este de ratat o vizită la superbul Conac Bellu. 

Prețul cazării pe noapte per cameră dublă este în jur de 340 lei.

8. Cazare în apropiere Jardine Hills

jardine hills cazare langa bucurestiCam la 90km de București, în zona cramelor din Dealu Mare vă așteaptă cu o piscină superbă și înconjurată de dealuri domoale cazarea foarte cochetă de la Jardine Hills. Fotografiile vorbesc de la sine.

La fel ca și la celelalte cazări de lângă București, vă puteți bucura de plimbări pe jos și cu bicicleta, de data aceasta printre vii și puteți merge până la tabăra de sculptură de la Năeni. Vă puteți relaxa la piscină sau jacuzzi și, mai ales, merge la degustări. Sunt aproximativ 10 crame la cel mult 30 minute de mers cu mașina, printre care Lacerta, Budureasca și Metamorphosis.

jardine hills pensiuni langa bucuresti 2

Vestea bună este că puteți tocmi pe cineva local pentru a se ocupa de transportul vostru de la locație la crame și înapoi, ca să poată degusta vinurile extraordinare toți cei veniți în această escapadă din București.

jardine hills pensiuni langa bucuresti 4

Când vorbim despre cazare ne referim la 3 cottages foarte chochete, fiecare putând caza între 4-6 persoane, fiecare cu bucătărie complet utilată. Prețurile sunt ceva mai mari față de restul cazărilor,  380 EUR/ cottage / pe 2 nopți.

9. Cazare lângă București la Casa din Vie


casa din vie cazări la cramă 07


Tot în Podgoria Dealu Mare e și Casa din Vie, situată în Urlați, foarte aproape de Crama Basilescu și de Conacul Bellu – unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat pe drumul vinului din podgoria Dealu Mare și unul dintre cele mai frumoase obiective din apropierea Bucureștiului.

casa din vie burgund rose cazare la crama 01Revenind la cazare, pensiunea are 6 camere, iar prețurile sunt între 200-250 lei pe cameră. După cazare faceți o mică plimbare printre vii pentru degustare până la Crama Basilescu, refăcută de moștenitorii familiei Basilescu, cei care au legat din nou tradiția familiei în cele ale vinului, începând cu anul 2003.

Pentru diversitate, pe lângă degustări și vizita la Conacul Bellu, de prin luna iunie, când înflorește lavanda, poți merge să faci o vizită și Grădinii Magice a Lavandei din Urlați.

Casa din Vie se află la aproximativ 80 km de București, majoritatea pot fi făcuți pe autostrada A3.

10. Pensiunea din Livadă

pensiunea din livadă pensiuni langa bucurestiÎn județul Buzău vă așteaptă și Pensiunea din Livadă, o pensiune cu 5 camere duble, unde vă puteți stabili pentru a explora un ținut cu adevărat special, diferit, misterios, Ținutul Buzăului. Fie că o faceți pe parcursul mai multor weekenduri pentru a evada din București, fie ca o vacanță de sine stătătoare.

pensiunea din livada cazari langa bucuresti

Ce puteți descoperi în Ținutul Buzăului? Vulcanii Noroioși sunt doar cel mai cunoscut obiectiv din zonă. Tot aici găsiți focul viu, Platoul Salin Meledic, așezări rupestre și situri cu chihlimbar. Toate diferite față de ce poți vedea oriunde altundeva în România și toate înconjurate de peisaje pitorești. Pentru orientare și mai multe despre aceste locuri și poveștile lor vă recomandăm cu încredere hărțile și broșurile de aici.

pensiunea din livada pensiuni in apropiere de bucuresti

Aceasta este singura pensiune din apropierea Bucureștiului pentru care nu avem prețuri actualizate. Pensiunea este la aproximativ 140km de București.

Acestea sunt câteva dintre recomandările noastre în materie de pensiuni lângă București / cazări lângă București. Și noi suntem în căutare de locuri frumoase și ușor accesibile, la fel ca și voi, așa că dacă v-a plăcut o pensiune în apropiere de București am fi bucuroși să ne spuneți cum se numește 🙂

Citește și

Locuri de vizitat langa Bucuresti – 15 obiective unde să te simți bine

Locuri de vizitat in Bucuresti – 20 de obiective turistice unde sa te simti bine

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here