Moneyball


Premiera: 09 December 2011
0
788

Moneyball este The Social Network al anului 2011, o poveste despre cum poti schimba “lumea” plecand de la o idee.

Este un film biografic-drama despre baseball ca business si ca sport, regizat de Bennett Miller (al doilea film al sau dupa Capote in 2005) si avandu-i in rolurile principale pe Brad Pitt,   Jonah Hill (Super Bad, The Invention of Lying), Robin Wright (New York, I love you, Forrest Gump, serialul TV Santa Barbara) si Philip Seymour Hoffman (The Big Lebowski, Capote –filmul lui Miller pentru care Hoffman a castigat un Oscar, The Ides of March, Synecdoche, New York, Magnolia).

Moneyball nu este doar un film hollywoodian despre sport asa cum ne-am obisnuit: povestea unei echipe in dificultate, transformata cu efortul unor persoane carismatice si cu viziune intr-o echipa-star. Este istoria unei idei, plecand de la intrebarea cum sa privesti cu ochi noi ceva cu care te-ai obisnuit. In cazul filmului, intrebarile sunt cum se joaca baseball-ul, cum se conduce si cine il joaca? De fapt, cum poti inova?

Filmul ecranizeaza bestseller-ul lui Michael Lewis Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game, care spune istoria echipei de baseball Oakland Athletics, condusa de Billy Beane. In ciuda unei situatii financiare dificile, managerul echipei reuseste sa compuna o echipa extrem de competitiva printr-o abordare moderna si analitica, plecand de la statistici si alte date empirice despre jocul de baseball.

Filmul trebuia sa fie produs de Sony si regizat de Steven Soderbergh. Dupa ce Sony s-a retras chiar inainte de inceperea filmarilor, Brad Pitt, simtind ca povestea si rolul lui au potential, a refacut echipa cu regizorul Miller. Proiectul n-a murit, ci s-a transformat intr-un film care distreaza in aceeasi masura in care este profund, avand tot Studioul Sony ca producator.

Revista americana Rolling Stone a incadrat filmul la categoria dynamite stuff. Poți vedea aici trailerul Moneyball.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here