Jon Bon Jovi – concertul anului 2011

  0
  703

  Concertul cu probabil cele mai mari incasari ale anului 2011 in Romania, Jon Bon Jovi, tocmai s-a terminat. Desi am vazut multi prieteni pe Facebook anuntand ca vand biletele iar altii spunand ca nu ar merge decat daca ar primi invitatii, Piata Constitutiei a fost mai plina ca niciodata (au fost anuntati 50.000 de spectatori).

  Cozile au fost subintelese la jetoane si la bautura/popcorn/hot-dogs, ca la toate concertele de marimea asta, dar, spre deosebire de concertul Rolling Stones, de exemplu, intrarea efectiva in piata s-a facut mult mai lejer, nu s-a stat la portile de acces in aglomeratie. Facand o comparatie tot cu Rolling Stones, azi a fost la fel de cald ca pe 17 iulie 2007 cand a concertat Rolling Stones. La umbra, in drum spre piata, aerul era acceptabil, canicula slabise, dar in multime nu puteai respira. Rar se pornea o adiere de vant.

  Concertul a inceput cu o punctualitate frapanta pentru ceea ce suntem noi obisnuiti, chiar dezamagitoare: la 20:01 Jon Bon Jovi a inceput cantarea. Multi inca nu intrasera sau stateau la cozile de bere si nu-si gasisera "locul".

  Sunetul din pacate a fost spart in laterale, dar se auzea exemplar la orice distanta in pozitie perpendiculara cu scena.

  A fost, intr-adevar, un concert de mase, spectatorii stiau multe din versurile melodiilor si toata lumea a dansat, sau macar a schitat ca danseaza. Nimeni n-a ramas indiferent. Macar o melodie si tot ne-a emotionat, amintindu-ne de o perioada sau alta cand era in voga cantecul respectiv.

  Bon Jovi a imbatranit, dar, cu fiecare melodie, parca i se stergeau anii de pe fata, parca ochii ii sclipeau mai intens si vocea suna mai clar si mai puternic. Bon Jovi e un tip de treaba, un american lipsit de orice aroganta, care s-a conectat cu publicul imediat si fara fasoane. A regular guy. N-a avut nicio poza de genul "sunt Fat-Frumos, baby" dupa care ar trebui sa lesine publicul feminin. Extrem de decent.

  Trupa a deschis concertul cu Raise your hands, si a continuat cu mai mult de 25 de melodii, printre care You give love a bad name, It's my life, Bed of roses (la finalul melodiei Bon Jovi a scos un steag romanesc inscriptionat cu numele trupei) , Have a nice day, Who says you can't go home, Livin' on a prayer. Melodiile cu cel mai mare succes au fost Bad Medicine (citata de mai multe ori si la finalul altor cantece) si Always. Au urmat mai multe bisuri, printre care si Twist and shout, al Beatles. La un moment dat, Bon Jovi ne promite ca revine, pentru ca trebuie sa repetam petrecerea…Chiar maine ar fi liber…Dupa trei ore, concertul se incheie, cei prezenti sunt satisfacuti, se simte in "rasuflarea" publicului. Ne retragem cu pasi marunti si inghesuiti spre iesire.

  Jon Bon Jovi in Romania se povesteste din seara asta la timpul trecut.

  Pentru mine, concertul Rolling Stones ramane inca pe pozitia intai printre concertele live din Bucuresti si aiurea vazute si gustate.

  Cu Bon Jovi, vara de concerte mari s-a incheiat. Mai ales ca Amy Winehouse si-a anulat turneul, implicit si concertul in Bucuresti de pe 15 august.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here