Filmele lunii februarie in cinematografele romanesti

0
1009

Ca nu cumva să pierzi vreun film interesant care vine în cinematografe în luna februarie, ne-am gândit să te punem în temă din timp.

În primul rând, luna februarie aduce publicului cinefil o bună parte a filmelor aflate în competiția premiilor Oscar 2013, ca și câteva titluri care se vor afla în competiția Festivalului de Film de la Berlin, care începe pe 7 februarie.

Prima săptămână a lunii aduce, dintr-un foc, trei titluri cu mare relevanță printre nominalizările premiilor Oscar din acest an. E vorba în primul rând de cel mai nou film semnat Michael Haneke și câștigătorul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2012, Amour. Amour are cinci nominalizări la Oscar, printre care cel mai bun film și cea mai bună regie.

 

 

Urmează două producții americane foarte diferite, însă cu șanse reale la ceremonia de pe 24 februarie: comedia romantică isteață  Silver Linings Playbook și o dramă istorică cu Daniel Day-Lewis în rolul președintelui american Abraham Lincoln.

 

 

Broken Cityva avea premiera pe 8 februarie, un film care îl pune pe Mark Wahlberg în mijlocul corupției generalizate a Los Angeles-ului.

 

 

Din 15 februarie, putem urmări ultima producție semnată Gus van Sant, aflată în competiția de la Berlin, Promised Land, o confruntare între corporatiști și localnicii unui orășel unde primii au interese financiare majore.

 

 

Tot atunci intră în cinematografe Barbara, concurentul Germaniei la Oscaruri, o poveste care trece de partea RDG a Zidului Berlinului în trecutul comunismului german, dar și un film pentru amatorii părții romantice a genului SF, cu Jeremy Irons și Emmy Rossum, Beautiful Creatures.

 

 

Deși lipsit de onoruri oficiale, A Good Day To Die Hard (premiera 15 februarie) se bucură de o popularitate implicită în rândurile publicului. Călătoria lui John McClane în Rusia se află printre punctele țări ale acestei luni și pentru noi.

 

 

Încă un concurent la Berlin, thriller-ul lui Steven Soderbergh Side Effects ajunge și el pe 22 februarie în România, ca și Flight, film care l-a plasat pe Denzel Washington pe lista nominalizaților pentru Cel mai bun actor la premiile Oscar.

 

 

Cinematografia românească e reprezentată și ea in februarie prin filmul Rocker (premiera 22 februarie). Ultima recomandare a aceleiași săptămâni din februarie este noul film al regizoarei Kathryn Bigelow (The Hurt Locker), Zero Dark Thirty, povestea capturii liderului Al-Qaeda Osama bin Laden. Un film de așțiune ieșit din tipare, și el foarte nominalizat la Oscar.

 

 

Așadar, nu sta departe de cinematograf în această lună.

SHARE
Articolul precedentEveniment aniversar international Constantin Brancusi la cinematograful Scala
Următorul articolI’m So Excited
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here