12 filme spaniole Netflix de neratat

0
13416

De ce filme spaniole Netflix? Pentru că sunt bune, pentru că este pe val cinematografia spaniolă și pentru că ne plac, pur și simplu 🙂 Nu sunt toate produse de Netflix, unele din aceste producții sunt doar distribuite de Netflix și, ca să fie clar până la capăt, nu am ales numai filme spaniole Netflix. Mai corect ar fi să spunem filme în limba spaniolă 😉 pe care le găsești pe Netflix și merită văzute.

1. Phenomena (2023)

PHENOMENA-filme noi netflixUn thriller comedic despre fenomene paranormale. Premisa nu e nemaiîntâlnită, dar execuția filmului îl face să merite să fie văzut. Un trio de femei trecute de prima tinerețe, foarte simpatice în modul în care se ironizează încontinuu, fumează și trag la măsea, plus un preot, se luptă ba să descifreze realitatea, ba să pună la punct niște nebuni sau chiar cu un spirit malefic. În niciun moment ironia și auto-ironia nu sunt uitate, de aceea Phenomena e foarte distractiv de văzut. A se nota că nu suntem fani filme de groază, dar tot ne-am distrat la acest film spaniol Netflix.

2. The Substitute (2022)

the substitute filme noi netflixO dramă socială de limbă spaniolă, coprodusă de case de producție din America Latină și Europa, despre viața complicată, dar atât de obișnuită, a unui profesor de literatură din Buenos Aires. Lucio, scriitor și critic de literatură, ajunge profesor suplinitor la o școală din suburbiile Buenos Airesului.

În noua postură, încearcă să echilibreze creșterea copilului cu mama acestuia, de care e divorțat, să își facă bine treaba la școala cu multe probleme unde e repartizat și să aibă grijă și de tatăl lui bolnav. Ce este în plus față de viața complicată a multora dintre noi, dar care începe să fie din ce în ce mai actuală și în România, este problema drogurilor din liceul în care predă.

Verdictul nostru: e unul dintre acele filme Netflix de limbă spaniolă care merită timpul vostru, mai ales dacă vă plac filmele cu greutate și filmele de artă.

3. Love at first kiss (2023)

love at first kiss filme noi netflixContinuăm lista noastră de recomandări de filme spaniole Netflix cu o comedie romantică despre un editor de cărți care poate vedea viitorul unei relații de dragoste încă de la primul sărut 🙂 Nu e o comedie care răstoarnă clișeele genului rom-com, dar este plăcută și nu chiar perfect previzibilă, așa că merge văzută seara după serviciu. E un film spaniol bine jucat, cu dialoguri interesante și scene simpatice.

4. Aici e acasă (2020)

aici e acasa filme spaniole netflix

Un thriller spaniol Netflix cu poveste bine închegată dar care funcționează în mod special datorită jocului actorului din rolul principal, Javier Gutierrez (Sub Zero, Autorul). Mario Casas, pentru cunoscătorii de filme spaniole Netflix și nu numai, joacă de asemenea în Aici e acasă, într-un rol secundar.

Javier este un fost executiv care își pierde statutul social. Zilele succesului par să se îndepărteze din ce în ce mai mult, așa că renunță la apartament și ajunge să accepte joburi mult sub experiența lui. Dar încet-încet se înfiripă în mintea lui un plan diabolic de a recupera tot ce a pierdut, prin familia care tocmai ce s-a mutat în fostul lui apartament…

5. Jefe (2018)


jefe filme spaniole netflix

E o comedie spaniolă foarte haioasă, dar cu substrat serios, despre un șef fără subtilități și scrupule, care învață niște lecții importante de viață de la femeia care face curat în clădirea de birouri în care lucrează. Bine jucat, cu multe scene antrenante și simpatice, Jefe e un film spaniol care merită văzut seară după serviciu sau ca alternativă de petrecere a timpului liber într-o după amiază de weekend. O poți vedea pe Netflix.

6. Mă încred în familie (2019)

in family i trust comedii romanticeTot o comedie, la fel ca și Jefe, dar aceasta este romantică 🙂 Filmul are în centru o familie mai trăznită, de 3 surori, fiecare cu idiosincraziile proprii: una arhitect care îi oferă pe tavă iubitul unei necunoscute, alta căsătorită dar care are un copil cu un pitic, iar a treia e căsătorită cu serviciul 🙂 Fiecare se află în tensiune și va încerca să își găsească liniștea și adevărata fericire… O comedie spaniolă foarte simpatică, dar și emoționantă, nu o evita. În plus, vei recunoaște mai toți actorii care joacă în Mă încred în familie, dacă ești un/o obișnuit(ă) a filmelor spaniole Netflix.

7. 4L (2019)


4l filme bune netflix 3Cum poate fi decât minunat un film cu Jean Reno în rolul principal traversând într-o mașină de raliuri împreună cu prieteni vechi o parte din Africa? Producția spaniolă este un road movie în toată regula, despre patru prieteni și fiica unuia dintre ei, care merg până în Timbuktu cu o mașină din 1975 din raliul Paris – Dakar. Vei avea parte de nenumărate aventuri, râsete, mult deșert și vei fi emoționat de acest film despre prietenie și prieteni vechi. Cu siguranță un must see dintre filmele spaniole disponibile pe Netflix.

8. Below Zero (2021)

Below-Zero-filme noi 2021Dacă vrei să vezi un thriller spaniol pe Netflix, combinat cu film de acțiune, Below Zero e o propunere bună pentru tine. Un film spaniol care pe noi ne-a ținut cu succes în suspans. Unde mai pui că e vorba și despre români în poveste (nu știu dacă ați observat dar mafioții români sunt la ordinea zilei în filmele și serialele spaniole din ultimii ani).

Un polițist (jucat excelent de Javier Gutierrez, pe care probabil l-ai mai văzut pe Netflix și în thrillerul The Motive/Autorul) însoțește un transport de deținuți periculoși în mijlocul nopții către o nouă închisoare. Transportul este deturnat violent de cineva care îl vrea pe unul dintre deținuți. Răsturnările de situație se țin lanț, așa că îți recomandăm să îl vezi. Nu e o capodoperă, dar e un film bun de văzut la sfârșitul zilei, când vrei o experiență escapistă. 🙂

9. Time Share / Infern Tropical (2018)


Time Share (Tiempo Compartido) - filme psihologice
Courtesy of Sundance Institute | photo by Matias Penachino.

E un film psihologic de limbă spaniolă care pendulează între thriller, horror și critică socială. Time Share te bântuie cu o imagine a vieții așa cum ne-am obișnuit să o gândim: muncim mult și apoi mergem într-o vacanță binemeritată. Doar că stresul de peste an, presiunea socială de a face față așteptărilor celorlalți și oboseala se transformă în paranoia și aproape nebunie. E un film mexican despre cât de nenaturală și nefericită e viața modernă.

O familie pleacă în vacanța mult dorită, într-un complex tropical, unde au închiriat un bungalow. Doar că acolo constată că bungalowul a fost dublu-închiriat și sunt nevoiți să îl împartă cu o altă familie. În același timp, o altă familie care lucrează în stațiune visează și ei la o vacanță într-un cu totul alt loc…Dar nici pentru ei lucrurile nu se așază așa cum visează…

10. Autorul (2017)

autorul filme spaniole netflix

Filmul urmărește pas cu pas transformarea psihologică a personajului principal dintr-o persoană relativ normală într-o persoană vicleană și diabolică.

Un thriller psihologic spaniol de văzut pe Netflix dacă nu l-ai văzut deja, în care un scriitor ratat îi manipulează foarte abil pe cei din jurul lui în încercarea de a obține material pentru a scrie cartea visată. Jucat foarte autentic de Javier Gutierrez, scriitorul pierde totul în viață. Este ceea ce s-ar numi în engleză “a loser”, dar se reorientează rapid țesând o încrengătură fină între vecinii clădirii în care locuiește, pentru a-i împinge spre crimă.

11. The Platform (2019)

the platform filme spaniole netflix

Un film spaniol care ne arată limitările noastre umane, atât în bine, cât și în rău. O parabolă pentru natura umană și cum ne schimbăm într-o criză.

Înțesat cu scene violente, grotești, cu mult sadism, dar și cu dovezi ale altruismului uman, acest thriller psihologic și distopic spaniol este disponibil pe Netflix din martie 2020.

…Un film SF-horror spaniol care se vrea în esență un film de critică socială și care spune povestea unor rezidenți dintr-un fel de bloc. Aici, cei care au norocul să stea la etajele superioare mănâncă pe săturate. În timp ce restul rezidenților, în mod special cei de la nivelele cele mai de jos, practic mor de foame. Pentru că singurul sistem prin care primesc hrană este “platforma”. Aceasta e înțesată cu mâncare, dar pe măsură ce coboară de la etaj la etaj mâncarea se transformă în resturi. Până când nu mai rămâne deloc…


12. Roma (2018)

roma filme frumoaseDe departe unul dintre cele mai bune filme de limbă spaniolă de pe Netflix, recunoscut ca atare și la Oscaruri.

De ce ai face un film alb-negru atunci când avem 10 milioane de culori, nuanțe care să ne bucure ochii? Pentru că are o altă semnificație și pentru că poți compensa pentru aceasta în mult mai multe feluri, după cum demonstrează splendid următorul film. Roma este un film dramă, mexican din 2018 și urmărește viața unei menajere dintr-o familie de clasă mijlocie, ca o abordare semi-autobiografică a regizorului. Filmul a primit aprecieri universale, fiind considerat de mai mulți critici drept cel mai bun film din 2018.  A fost de altfel nominalizat la 10 premii Oscar, dintre care le-a câștigat pe cel mai bun film străin, cea mai bună regie și cea mai bună cinematografie.

Primele imagini aduc un flux natural de viață – apă, piatră, aer – prezentându-ne, de asemenea, conceptul de micro din macro. O mare parte din Roma repetă acest concept al poveștii personale pe fundalul uneia mai mari – fața din mulțime, povestea umană în contextul unei societăți. Regizorul adoptă un stil vizual fascinant prin faptul că rareori folosește prim-planuri, ținându-ne la distanță de personajele sale și permițând detaliilor lumii din jurul lor să prindă viață. Atenția ți se poate plimba de la un detaliu la altul, aducându-te mai aproape de atmosfera acelui loc în anii 70.

Filmul este remarcabil de episodic – atât de mult încât lipsa unei continuități narative clare poate dezamăgi – însă este conceput pentru a te scufunda, pentru a te transporta în acea lume, iar cei care rămân cu el vor fi recompensați.

Acestea sunt 12 filme spaniole Netflix care ne-au plăcut nouă. Dar Netflix-ul introduce aproape în fiecare zi în grilă noi și noi filme spaniole sau filme de limbă spaniole care merită văzute. Cu siguranță ne-au scăpat câteva producții, așa că suntem deschiși la sugestii. Voi ce filme spaniole Netflix ne-ați recomanda? 🙂 Mulțumiiim!

Vezi și

Top 20 filme Netflix inspirate din fapte reale

Cele mai bune filme Netflix – 25 filme de top pe Netflix

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here