Evenimentele weekendului 1-3 noiembrie

0
623

În acest weekend avem din nou festival de film. După ce aseară s-a încheiat Festivalul Filmelor de la Cannes, vineri începe Festivalul Filmului Francez. Continuă până duminică și Festivalul Național de Teatru, iar vineri începe a 8-a ediție a festivalului de muzică de cameră SONORO.

Pentru că tema weekendului sunt filmele franceze, de ce nu ar fi și premiera weekendului din cinematografele de mall tot un film francez? Și nu unul oarecare, ci câștigătorul Marelui Premiu de la Festival de Cannes 2013. La Vie d’Adele explorează relația dintre o fată de 15 ani, Adele (Adele Exarchopoulos), și Emma (Lea Seydoux), analizând-o din punct de vedere emoțional pentru Adele, dar și social.

Dintre premierele americane ale weekendului face parte o nouă adaptare cinematografică bazată pe povestea reală a primului caz de piraterie din ultimii 200 ani. Captain Phillips urmărește răpirea căpitanului de nava Richard Phillips de către pirații somalezi, cele patru zile de prizonierat și misiunea de salvare a acestuia. Rolul căpitanului este interpretat de Tom Hanks. Poți citi recenzia noastră aici.

Ender’s Game este un sicence-fiction cu Harrison Ford, Asa Butterfield (The Boy With The Stripped Pyjamas) și Ben Kingsley. Pentru a face față unui viitor atac extraterestru, este înființată o școală de război unde se antrenează viitorii soldați ai Flotei Internaționale. Ender Wiggin (Asa Butterfield), un băiat retras, va ajunge să preia comanda Flotei Internaționale în timpul bătăliei finale cu extratereștrii. Filmul este regizat de Gavin Hood (X-Men Origins: Wolverine).

Tot în acest weekend au premiera două filme românești. Domnișoara Christina, regizat de Alexandru Maftei (Buna! Ce faci?), un film ce combină filmul de epocă și filmul horror cu influențe folclorice autohtone. Este ecranizarea nuvelei omonine a lui Mircea Eliade, în care tânărul pictor Egor Paschievici ajunge până în punctul unde visele sale bântuite de fantoma fermecatoarei Chistina se vor confunda cu realitatea și dragostea iubitei sale, Sanda.

Al doilea film românesc al weekendului este O vară foarte instabilă, în regia Ancăi Damian și cu o distribuție  de actori români, dar și internaționali: Ana Ularu (Sunt o babă comunistă, The Borgias), Jamie Sives (Game of Thrones), Diana Cavaliotti (Amintiri din Epoca de Aur) și Kim Bodnia (Pusher, Serena). Citește recenzia noastră aici.

Dacă vrei să iei o pauză de la filme, vineri la Hard Rock Cafe cântă Mircea Vintilă, începând cu ora 22:00. Concertul va bifa melodii ca Miruna, Strada Popa Nan, Hanul lui Manuc, Adio, deci pe curând.

Dincolo de spectacolele din cadrul Festivalul Național de Teatru, vineri, la Teatrul Act, începând cu ora 19:00 se va juca piesa Fidelitate

Sâmbăta și duminica aceasta, amatorii de manga și anime vor putea participa la cea mai mare convenție dedicată acestui subiect, Nijikon 2013. În programul evenimentului desfășurat în TurboHalle se vor regăsi proiecții de filme anime și documentare, ateliere de artă tradițională japoneză, concursuri de gaming, demonstrații de arte marțiale și cea mai importantă activitate a festivalului – concursul de cosplay.     

Tot de-a lungul acestui weekend, consumatorii de carte din București se pot bucura de reduceri în cadrul târgului Kilipirim de la Sala Dalles. Motto-ul acestei ediții este vintage/oldies, but goldies.

Tot din categoria târg, sâmbătă si duminică, The Vintage Pub va găzdui târgul Sweet November, care se prezintă cu accesorii, obiecte art deco, dulciuri și ceaiuri aromate.

De asemenea, la Bound Bar&Club (Centrul Vechi) se va desfășura Creative Fair, un târg unde poți achiziționa creațiile tinerilor designeri vestimentari și creatorilor de bijuterii, designerilor de interior și a micilor producători de produse cosmetice.

SHARE
Articolul precedentCaptain Phillips – O victorie improbabila
Următorul articolFestivalul Filmului Francez 2013
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here