Ce merita vazut pe canalul de filme al YouTube

0
1573

De ceva timp poti sa urmaresti pe YouTube filme intregi (adica fara sa fie uploadate din mai multe bucati). Gratuit deocamdata, desi sunt discutii legate si de introducerea unei taxe.

Din pacate, filmele oferite in acest moment nu sunt nici foarte multe si nici foarte bune. Poti frunzari oferta pe genuri de filme aici. Pentru moment, am selectat din ele 5 filme clasice foarte influente in istoria cinematografiei, care intra cu usurinta in categoria must see.Cele cinci au trecut cu bine toate testele timpului posibile.

1. The Charlie Chaplin Festival (1946) 46 min, comedie, regie: Charlie Chaplin. Este de fapt o colectie de 4 scurtmetraje ale lui Chaplin realizate in 1917: The Immigrant, The Adventurer, The Cure si Easy Street. Toate sunt exceptionale, iar Easy Street este considerat de multi cel mai bun scurtmetraj al lui Chaplin. Pentru ca sunt scurte, pot fi urmarite in mod individual cand aveti o fereastra de timp si va plictisiti.
2. Charlie Chaplin Shoulder Arms (1918) 35 min, comedie, regie: Charlie Chaplin. Actiunea se petrece in Primul Razboi Mondial, cand personajul lui Chaplin, Vagabondul, este inrolat in armata americana.
3. M (1931) 117 min, thriller, regie: Fritz Lang. Este poate cel mai usor de urmarit pentru cineva care a vazut doar filme "moderne". Este singurul film cu sunet din cele cinci, ceea ce ajuta destul de mult experienta vizionarii. In plus, suspansul este extraodinar construit. Lang, unul din cei mai mari regizori-reprezentanti ai expresionismului german, considera M cel mai bun film al sau.
4. Battleship Potemkin (1925) 75 min, drama-istoric, regie: Sergei Eisenstein. Este unul din cele mai bune filme din istoria cinema-ului, foarte citat mai ales pentru tehnica montajului. Film de propaganda anti-tarist, Battleship Potemkin povesteste revolta care a avut loc in 1905 pe un crucisator atunci cand marinarilor le este servita carne intrata in descompunere.
5. Nosferatu (1922) 84 min, horror, regie: F.W. Murnau. Ca si M, este unul din cele mai cunoscute filme ale expresionismului german. Este o adaptare a povestii cu vampiri a lui Bram Stoker, Dracula.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here