
Singurul film care are avanpremiera in acest weekend este Friends with Benefits (nota 6.8 pe IMDB) cu Justin Timberlake (Bad Teacher, The Social Network) si Mila Kunis (The Black Swan) .
Este o comedie romantica in care personajele sunt perfect constiente de realitatea cliseelor romantioase dar nu le rezista prea mult timp. Este o intriga veche de cand lumea, totusi rezultatul s-ar putea sa nu fie rau. Asta pentru ca Timberlake si Junis sunt actori buni cu chimie in cuplu (aplicand un trailer review), dar si datorita celorlalti actori: Patricia Clarkson (Whatever Works, Vicky Cristina Barcelona, Dogville) si Woody Harrelson (No Country for Old Men, Natural Born Killers, Surfer, Dude)
Regizorul Will Gluck a mai realizat doua filme pana la Friends with Benefits, ambele comedii: Easy A (2010) si Fired Up! (2009).
Azi schimba statutul de avanpremiera pentru cel de premiera trei filme din care must-see este Midnight in Paris, o comedie romantica semnata Woody Allen. Nu este cel mai bun film al lui, nici macar cel mai bun din ultimii ani, dar Woody este deja un clasic cu o reteta sigura. Celelalte doua avanpremiere sunt o drama, Rabbit Hole, si un horror-thriller, Final Destination 5.
* Rabbit Hole(nota 7.2 pe IMDB)
Drama, cu Nicole Kidman (Dogville, The Hours, Eyes Wide Shut), Aaron Eckhart (Thank You for Smoking, The Black Dhalia), Diane Wiest (Edward Scissorhands, The Horse Whisperer, Law&Order, Synecdoche, New York)
Filmul urmareste incercarile unui cuplu, Becca (Kidman) si Howie (Eckhart), de a depasi socul disparitiei fiului lor intr-un accident de masina. Subiectul nu este deloc comod si alegerea de a-l difuza in Romania spre sfarsitul verii (desi a avut premiera in noiembrie 2010 in State) nu cred ca va activa apetitul publicului.
Daca ai retineri sa alegi acest film de frica unei melodrame, nu ai pentru ce sa iti faci griji. Dupa cum o stim pe Kidman din rolurile trecute – apropo, Kidman este si producatorul filmului – nu isi exhiba starile pentru a obtine de la spectatori o empatie facila. Din contra, este foarte retinuta, poate prea solemna.
Filmul ecranizeaza piesa de teatru cu acelasi nume scrisa de David Lindsay-Abaire,premiata cu Pulitzer in 2007. Este interesant de urmarit daca se simte schematismul tipic unei piese de teatru sau filmul este un organism viu. Piesa a fost jucata prima data la New York, rolul principal fiind interpretat de Cynthia Nixon, Miranda din Sex & The City, pentru care Nixon a primit un premiu Tony.
Actorul transformat in regizor, John Cameron Mitchell, a mai regizat 2 filme independente: Hedwig and the Angry Inch (2001) – tot o ecranizare, foarte bine primit de critici la Sundance Film Festival – si Shortbus (2006), prezent la Cannes in afara competitiei.
* Midnight in Paris (nota 8.1 pe IMDB)
Comedie romantica si fantezie regizata de Woody Allen, cu Owen Wilson (cunoscut pentru Cars 2, unde este vocea lui Lightning McQueen, Meet the Fockers, The Darjeeling Limited, Wedding Crashers), Rachel McAdams (Sherlock Holmes, Wedding Crashers), Marion Cotillard (Inception, La vie en rose – pentru care a primit Oscar), Michael Sheen (The Queen, Frost/Nixon)
Pe langa actorii principali, joaca si Carla Bruni, cantareata-prima doamna a Frantei, Cathy Bates, pe care cu siguranta o stiti din roluri secundare in foarte multe filme de cinema sau seriale ( printre care Revolutionary Road, The Golden Compass, Failure to Launch, Titanic, The Office) si Adrien Brody (Darjeeling Limited, The Pianist – pentru care a primit Oscar).
Mai multe detalii despre Midnight in Paris gasiti tot pe Postmodern aici.
* Final Destination 5 (nota 6.4 pe IMDB)
Horror & thriller, filmat 3D si IMAX 3D, cu necunoscutii Nicholas D'Agosto, Emma Bell, Miles Fisher, Erlan Escarpeta si Tony Todd (singurul actor care a mai jucat in serie)
Al cincilea film al francizei Final Destination este un prequel, actiunea petrecandu-se inaintea celei din primul film al seriei. Actiunea consta intr-o incercare continua pentru personajele principale de a supravietui diverselor dezastre si pericole aparute la tot pasul.
Seria Final Destination este recunoscuta pentru efecte speciale decente, dar dialog slab, scenariu debil si personaje schematice.
Pentru Steven Quale, Final Destination 5 este primul film pe care il regizeaza pentru marele ecran, dar a fost regizor secund la Avatar (2009) si Titanic (1997).