Jane Birkin


  Cand: 13 Nov 2011
  0
  824

  Eclectica si nonconformista Jane Birkin, una dintre muzele anilor '60 si '70, va canta la Bucuresti in toamna, pe 13 noiembrie. Jane este cunoscuta la noi mai ales pentru melodia foarte senzuala Je t'aime … moi non plus, interpretata cu Serge Gainsbourg.

  Britanica joaca in perioada swinging London un rol secundar (blonda care se vrea fotografiata impreuna cu prietena ei) in filmul cult al lui Antonioni, Blow-up. La sfarsitul anilor '60, Birkin ajunge in Franta unde incepe o relatie cu Serge Gainsbourg, din care se naste cantareata si actrita Charlotte Gainsbourg. Serge, unul din cei mai influenti muzicieni din a doua jumatate a secolului XX, i-a compus mai multe albume, de pe care Birkin va interpreta melodii si la Sala Palatului. Poti asculta cateva mai jos. Duo-ul dintre cei doi din 1969, Je t'aime … moi non plus a devenit un clasic al radio-urilor. Cantecul a fost interzis in cateva tari europene la momentul aparitiei din cauza sunetelor de natura explicit sexuala din melodie.

  Ca actrita, Jane Birkin este cunoscuta mai ales pentru filmele semnate de Jacques Rivette (La Belle Noiseuse, L'amour par terre), Agnès Varda (Kung-fu Master, Jane B. by Agnès V.) si Jacques Doillon (The Prodigal Daughter, La Pirate).

  Biletele costa 80, 130, 170, 210 sau 250 lei si pot fi cumparate online pe myticket sau din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, French Bakery şi Sala Palatului.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here