Ce faci in weekend? Recomandari pentru weekendul 4-6 octombrie

0
691

Toamna se numără bobocii. Primul weekend al lunii octombrie vine cu foarte multe opțiuni pentru a-ți petrece timpul liber. Indiferent dacă ai chef să vezi un film sau o piesă de teatru, să mergi la un concert sau la un spectacol de dans, ai de unde alege.

Să începem cu premierele cinematografice ale săptămânii. Don Jon, filmul cu Joseph Gordon-Levitt în rolul principal, și al cărui scenarist și regizor este tot Levitt, spune povestea lui Jon Martello, un cuceritor desăvârșit, care este dependent de pornografie. Încercând să remedieze această situație, pornește într-o călătorie, care se va dovedi a fi diferită de așteptări.

Sandra Bullock și George Clooney sunt protagoniștii unui film science-fiction regizat de Alfonso Cuaron. Gravity este povestea astronautului Matt Kowalsky (Clooney) și a Dr. Ryan Stone (Bullock) care rămân izolați în spațiu în timpul unei misiuni de rutină în afara navei lor, care este însă distrusă. Legătura cu Pământul este pierdută, iar rezerva de oxigen scade cu rapiditate, lupta pentru supraviețuire fiind foarte dificilă. Iată recenzia noastră aici.

În acest weekend vom avea parte și de o premieră românească. Este vorba de filmul regizorului Bogdan Mustață, Lupu, o dramă cu accente horror care prezintă viața unui adolescent prin prisma primei iubiri și a legăturii cu fantoma tatăului său. Recenzia noastră se găseşte aici.

Metallica Through the Never este un alt film cu premiera la acest sfârșit de săptămână. Folosind materiale originale filmate în timpul concertelor formației, producția spune povestea de sine-stătătoare a unui fan înrăit al trupei, care are de îndeplinit o misiune obligatorie în timpul unuia dintre concertele formației.

De asemenea, va fi lansată și comedia Thanks for Sharing, cu Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Pink, Tim Robbins și Josh Gad, care prezintă poveștile a trei dependenți de sex ce încearcă să se vindece urmând un program specializat în acest sens. Regia și scenariul sunt semnate de Stuart Blumbe, care a semnat de asemenea și scenariul filmului The Kids Are Alright.

Vineri seară începe şi singurul festival de animaţie de la noi, Anim'est, unde vei putea vedea scurtmetraje, dar şi lungmetraje animate.

Săptămâna aceasta a debutat și a noua ediție Romanian International Film Festival, care se va desfășura și în zilele de weekend, la Cinemateca Română, Sala Union. În cadrul festivalului exista și două categorii competiționale, CineBlack Sea și Women in Cinema.

Pentru cei care vor să meargă la teatru, piesa Obiceiuri necurate se va juca duminică de la ora 19:00 la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei). Piesa este o prezentare atipică a lumii mănăstirești. Măicuțele Augusta și Philamena participă, în secret, la creșterea veniturilor mânăstirii, producând vin, fapt ce atrage o serie de complicații și răsturnări de situație de un comic, uneori, absurd.

Sâmbătă, la ArCuB, începând cu ora 19:00 se joacă spectacolul Vițelul de aur, adaptat după satira scrisă de Ilf și Petrov, în regia lui Eugen Gyemant. Tudor Aaron Istodor și Cătălin Babliuc îi vor interpreta pe Ostap Bender, respectiv Sura Balaganov, cei doi aventurieri care pornesc prin Uniunea Sovietică a anilor ’20.

În acest weekend se va încheia ediția a treia a festivalului Bucharest Fringe, dedicat teatrului independent. Programul evenimentului cuprinde reprezentații din mai multe zone performative: teatru, teatru-dans, dans ce se vor desfășura în diferite spații neconvenționale, precum Teatrul Apropo, Unteatru, Green Hours, Carol 53, Teatrul Mignon, Teatrul de Arta Bucuresti și Godot Cafe.

De asemenea, vinerea aceasta, Casa Radio își redeschide stagiunea, cu un recital din cadrul turneului național  Duelul viorilor (editia a III-a) care va începe la ora 19:00.

În acest weekend continuă și eXplore Dance Festival, un eveniment dedicat performace-ului și dansului contemporan, în cadrul căruia vor avea loc spectacole în premieră, proiecţii de filme și conferințe cu artiști români și internaționali.

Tot la capitolul dans, sâmbătă și duminică, începând cu ora 20:00 ești invitat la Centrul Național al Dansului (CNDB), sala Stere Popescu (B-dul Mărășesti, 80-82) pentru spectacolul de dans contemporan Camera 0001/Fabrica de vise, care dans, videografică și muzică electronică.

Iar dacă te plimbi prin Centrul Vechi sâmbătă și duminică, între orele 12:00 – 19:00 te poţi opri la Cloud no. 9 – FALL in Love,  în cazul în care vrei să-ţi completezi garderoba de toamnă sau vrei doar să arunci o privire unor colecții noi și unor serii limitate de haine. 

SHARE
Articolul precedentInto the Woods
Următorul articolGrudge Match
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here