Cum sunt căștile Sony WH-1000XM3 cu funcție de anulare a zgomotului

0
291
casti-wireless-sony-wh-1000xm3-negre

Dacă aveți nevoie de un mic ajutor digital pentru a va izola de zgomotul biroului, de zgomotul străzii în timpul navetei sau de vecinii supărați ca ascultați muzica preferată la maxim, căutați cu siguranță o pereche de căști cu noise cancelling, adică funcție de anulare a zgomotului. Ei bine, Sony a lansat o pereche de căști cu noise cancelling. Noi le-am cumpărat din aceleași motive ca și voi și iată care sunt concluziile noastre după ce le-am utilizat mai mult de o lună.

Argumente pro:

  • Anuleaza activ zgomotul de fond, care suporta cele mai noi protocoale de transmitere a datelor pentru a păstra calitatea audio cat mai aproape de cea analogică
  • Au o durata de auditie de 30 ore
  • O cutie de transport rigidă, care contine, un adaptor pentru avion, un cablu jack și un cablu de usb – A  – usb C pentru încărcare.
  • Mai mult, castile sunt construite din materiale de calitate.

Sunt disponibile în doua culori, gri și negru, avand banda superioară și pernutele pentru urechi din piele.

Controlul volumului și al conținutului se poate face direct de pe suprafața castii drepte, care înglobează un panou de comanda sensibil la atingere. Din păcate panoul are o oarecare latenta, nu știu dacă este intentionata sau nu. În plus, panoul e relativ greu de folosit, necesitand mișcări ample lipsite de un feed-back tactil, suprafața fiind perfect netedă.

Conectarea inițială la dispozitivele mobile este ușoară cu ajutorul tehnologiei nfc. Noi le-am testat cu ajutorul serviciilor de streaming Apple Music si Tidal, VLC (pentru fisierele .flac) si a unui dispozitiv cu android 9.0 (care suporta protocoale de transmitere a datelor de calitate mai mare, respectiv Qualcomm aptX HD si LDAC).  Streamingul de inalta calitate nu este disponibil de la început, acesta trebuind activat fie din aplicația castilor, fie dintr-un meniu al setarilor de bluetooth. 

 Aplicația castilor se deschide automat de fiecare cand sunt conectate castile și se pot seta diverși parametri. 

casti sony cu noise canceling
casti sony cu noise canceling

Primul dintre aceştia este setarea pentru reglarea automată a puterii anulării zgomotului de fond în funcție de tipul activității. De exemplu dacă ești în repaus, mers, alergare sau călătorie cu un mijloc de transport.  Aici utilizatorul poate opta între anulare totala sau zgomot ambiental, castile introducand cu ajutorul microfoanelor zgomot din exterior. 

O altă setare disponibilă este aceea de optimizare a anulării zgomotului de fond în funcție de presiunea atmosferică, ceea ce permite o reglare optimă, în special pentru călătoriile cu avionul.  

Alte opțiuni, sunt cele legate de 360 Reality Audio, care are nevoie pentru a fi configurat de un abonament la o aplicație de streaming compatibilă, precum Tidal. Formatul 360 Reality Audio a fost lansat de către Sony împreuna cu mai multe case de discuri precum Sony Music Entertainment, Universal Music Group sau Warner Music Group, conținutul fiind deocamdată limitat, dar bazându-se pe un format  MPEG-H 3D deschis, este posibil ca acesta sa crească de la an la an. 

O opțiune interesantă este aceea de mapare a butonului unuia dintre butoanele castilor, putand alege funcția de a activa unul dintre asistenții digitali, Google Assistant sau Amazon Alexa

Calitatea audio este foarte buna, basul este pronunțat, nivelul de anulare a zgomotului de fond este ridicat dar nu total, zgomotele spontane, cum sunt discuțiile, claxoanelor mașinilor nu sunt anulate, dar sunt reduse în mare parte, facand audiția foarte placuta, cu o senzatie de izolare, fără a avea nevoie de un volum ridicat. 

Viața bateriei nu dezamageste, fiind de ajuns pentru 3 zile întregi de folosire intensă. 

Concluzie pentru căștile wireless Sony cu noise cancelling Sony WH-1000XM3 

Castile Sony sunt un game changer și le recomandam cu caldura, sub nici o forma nu sunt perfecte, butoane sensitive nu se comporta bine la frig și de asta în ultimul update de firmware a fost introdusă opțiunea de a fi dezactivate, castile nu se pot conecta simultan la doua dispozitive mobile și nu se comporta foarte bine în timpul apelurilor telefonice în spațiile extrem de zgomotoase dar fac perfect lucrul pentru care au fost construite, muzica și anularea zgomotului de fundal.  

Le poți cumpăra de pe Cel.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here