Obiective turistice în Atena și cât costă un city break în capitala Greciei

2
627
Atena un oras ce merita vizitat

Pentru mulți dintre noi când ne gândim la vacanță ne gândim la soare, relaxare, mâncare bună și multe lucruri de văzut, iar Atena le are pe toate. 

Am fost prima oară în Grecia la începutul acestei toamne. Biletele le-am cumpărat prin compania de zbor Ryanair și pentru un preț nu foarte scump am petrecut un citybreak de cinci zile într-un oraș plin de istorie cu multe muzee și magazine.

 

Despre calatorie si cat costa

După un zbor de aproape două ore am schimbat răcoarea din București pe căldura de început de vară din Atena. Aeroportul Internațional din Atena este un loc bine organizat în care nu stai mult după ce ajungi. E ușor să te interesezi despre cum poți ajunge oriunde de la ghișeele cu informații sau de la casele de bileteDe lângă stația de autobuz din fața aeroportului se pot achiziționa bilete pentru diferite perioade. 

Un bilet de două călătorii costă 1.40 Euro.

Un abonament pe 5 zile costă 9 Euro.

Atena este un oraș mare, cu o populație de aproape 3.000.000 locuitori, iar acest lucru se vede clar mai ales spre marginea orașului. 

Recomand să cauți un hotel cât mai aproape de centrul Atenei.

Biletele de avion împreună cu 4 nopți de cazare au costat aproximativ 340 de euro de persoană.

O noapte la un hotel de 3 stele din Atena costă în jur de 200 RON, pe când cazarea la un hotel de 5 stele poate să coste 600 de RON pe noapte.

Cele mai bune oferte se găsesc cu ajutorul unei companii de turism, astfel poți sta cât de mult îți dorești cu un preț cât mai avantajos.

Biletele de avion cumpărate din timp sunt mult avantajoase ca preț. Un bilet dus-întors poate să coste de la  100 EUR până la 800 EUR așa că vă recomand să vă planificați excursia din timp.

 

Unde poți mânca în Atena?

Atena este un oraș plin de restaurante, fie ca servesc fast-food sau mâncare mai fancy, există câte ceva pentru orice buget.

Personal mi-au plăcut mult două restaurante:

Palmie Bistro – restaurant unde poți să mănânci burgeri delicioși, dar și alte tipuri de mâncare cu aproape 10 Euro.

Goody’s Burger House – fast-food asemănător cu McDonald’s sau Burger King care îți oferă o selecție de meniuri delicioase și ieftine.

Dacă vrei să vizitezi mai mult și să stai mai puțin prin restaurante, souvlaki-ul de 5 Euro pe care poți să îl iei la pachet o să îți fie un prieten bun.

În cazul în care dorești să mănânci sănătos, în Atena se găsesc multe restaurante de unde poți să îți cumperi o salată sau mâncare vegană.

Pentru a vă alunga foamea cu câteva mâncăruri tradiționale, 80 EUR pe zi ar trebui să fie îndeajuns.

 

Ce obiective turistice poți vizita în Atena?

Când e vorba de vizitat, cinci zile este un timp prea scurt pentru un oraș atât de mare. Iar prețul biletelor pentru unele muzee și atracții turistice poate să vă ia prin surprindere.

Majoritatea atracțiilor turistice facilitează de reduceri în timpul verii, dar cel mai bine e sa fii pregătit pentru orice. Dacă dorești să vizitezi cât mai mult din Atena trebuie să iei în calcul prețul biletelor care pot să coste oriunde între 10 si 30 EUR pe atracție.

Un sfat pe care aș putea să îl dau este să nu te bazezi întotdeauna pe hărțile google. Localnicii sunt prietenoși și câțiva dintre ei știu limba română. Dacă nu ești sigur pe ceva cel mai bine este să întrebi.

În timpul în care am stat acolo am vizitat:

1. Acropola din Atena

Un loc plin de istorie și arhitectură superbă. O plimbare pe acele drumuri vechi împreună cu ceilalți turiști poate să fie o experiență de neuitat. 

Fiind foarte curat și adesea nu foarte aglomerat este un loc potrivit pentru o plimbare plăcută.

Biletul pentru adulți costă 20 Euro, iar pentru copii intrarea e gratis. Este nevoie de un act (carnet de elev, pașaport, carte de identitate) care atestă vârsta copilului.

2. Centrul Atenei

Fiind un oraș mare cu multe străzi, cele din jurul centrului sunt cu adevărat speciale. Nu doar magazinele sau restaurantele cu muzică live dau un aspect aparte aleilor grecești. Dar și combinațiile de culori și vegetația relativ bogată.

Cel mai mult m-a impresionat modul în care se completa totul. Pare că nimic nu e nelalocul lui. Chiar dacă nu foarte mari, străzile pe care te plimbi nu sunt pline de mașini parcate aiurea.

Plimbându-mă prin zonă simțeam că privesc partea “intimă” a orașului. Modul în care mulți atenieni trăiesc și cum aleg să-și decoreze casele este special pentru mine.

Aceste străzi, pentru mine, sunt locul perfect pentru a face poze.

3. Portul Pireu 

Dornic să văd marea, m-am plimbat puțin și prin zona portului Pireu. După care am luat tramvaiul spre Glyfada. Mici fâșii de plajă cu pietriș sunt acoperite de localnicii și turiștii care fac plajă. Nu pare că îi poate supăra nimic, chiar dacă blocurile și mașinile sunt la doar câțiva pași de ei.

 

4. Muzeul Acropole  

Muzeul Acropole este un loc plin de istorie. Sigur te va surprinde vechile statui ale Atenei, mitologia acestui oraș, dar și cum arătau locuințele pe vremuri.

Biletele nu sunt scumpe, aproximativ 10 Euro, dar există și reduceri pentru elevi/studenți.

 

5. Grădina Națională din Atena

Dacă îți dorești un moment de liniște sau o schimbare de peisaj, parcurile din Atena sunt cu adevărat speciale. Din nefericire nu am avut timp să mă plimb prin mai multe parcuri, dar sunt mulțumit cu ce am văzut.

 

6. Lycabettus

În sfârșit, locul care mi-a plăcut cel mai mult este Muntele Lycabettus. Nu foarte greu de urcat pe jos, drumul către vârful acestui deal mai mare este superb. Culorile, aerul și priveliștea din acest loc sunt puțin spus superbe. M-am îndrăgostit de acest loc în care am petrecut mai mult de jumătate de zi doar plimbându-mă.

În concluzie, Atena este un oraș plin de lucruri de văzut pe care merită să îl vizitezi măcar odată. 

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here