Action!

0
872

Action!este ultimul dintr-o serie de trei documentare realizate de Susan Ray cu ocazia centenarului regizorului american Nicholas Ray. Alături de celelalte două filme (We cant’t go home again şi Don’t expect too much), Action! aruncă o privire asupra ultimilor 10 ani din cariera lui Ray – rebelul fără cauză care a abandonat Hollywood-ul pentru a deveni profesor.

Majoritatea filmelor regizate de Ray (They Live by Night, Rebel Without a Cause, Johnny Guitar) sunt populate de inadaptați sociali, de indivizi consumați de angoase. Din acest motiv, producțiile sale se diferențiază printr-o încărcătură emoțională specifică și o latură noir care au făcut să fie apreciat în rândul reprezentanților Noului Val Francez, precum Jean-Luc Godard.

Documentarul Action! oferă detalii despre toate aspectele vieţii lui Ray, de la cele legate de profesie (urmărind, de exemplu, tehnicile folosite de regizor), până la relaţii sau hobby-uri. Mai mult, poţi vedea insight-uri şi secvenţe behind-the-scenes de pe platourile de filmare ale producţiilor sale devenite deja clasice.

În așteptarea documentarului, mai jos poți urmări un fragment dintr-un interviu acordat de regizor cu privire la filmarile pentru In a Lonely Place (1950). Se pare că lucrurile deveniseră complicate, Ray despărțindu-se în acea perioadă de Gloria Grahame – soția sa și protagonista filmului.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here