Un nou volum scris de Mihail Şişkin, debutul lui Răzvan Exarhu şi o carte despre un personaj care se regăseşte călătorind, semnată de Evelin Marton fac parte din oferta Editurii Curtea Veche pentru Bookfest 2017 (care va avea loc între 24 şi 28 mai).
Paltonul cu gaică, proză scurtă şi eseuri de Mihail Şişkin
Mihail Şişkin a devenit unul dintre cei mai citiţi autori ruşi contemporani şi în ţara noastră. Editura Curtea Veche le-a pegătit vizitatorilor de la Bookfest 2017 un nou volum semnat de scriitor şi tradus de Antoaneta Olteanu. Paltonul cu gaică ţi-l dezvăluie pe Şişkin în ipostaza de autor de proze scurte şi de eseist. Cartea include subiecte precum identitatea, literatura contemporană sau modul în care istoria modelează conştiinţele şi percepţia legată de adevăr şi minciună.
Fericirea e un ac de siguranţă de Răzvan Exarhu
Cunoscut drept unul dintre cei mai apreciaţi oameni de radio, Răzvan Exarhu şi-a făcut debutul în literatură prin cartea Fericirea e un ac de siguranţă, în care vei găsi problemele României abordate printr-un umor dulce-amar. Vei descoperi o satiră nonconformistă a societăţii, care include subiecte actuale precum: revolta, prima zi de şcoală, dependenţa de alcool, universul cărţilor, identitatea hipsterilor, narcisismul din social media, ecologia, problemele bicicliştilor, relaţiile cu părinţii şi obsesia pentru viaţa sănătoasă. Textul este însoţit de ilustraţiile năstruşnice realizate de Andreea Chirică. Pentru cei care pun întrebări legate de motivele alegerii unui astfel de titlu, Răzvan Exarhu declară pe blogul său: În vremea copilăriei mele, femeile purtau, înfipte discret în hainele de casă, ace de siguranţă. Erau acolo pentru orice eventualitate, mai mici sau mai mari, cum se nimerea. Ziceai că pot repara într-o clipă toate micile catastrofe domestice, că au puterea să pună laolaltă tot ce arăta pe vecie distrus. Acul de siguranţă era mereu ascuns de o cută a capotului, de un rever, ca o promisiune că nimic rău nu se poate întâmpla. Era cea mai mică, umilă şi strălucitoare unitate a fericirii, însemna protecţie şi echilibru într-un univers cald şi prietenos, care se micşora suficient, cât să poată fi cârpit din două împunsături.
Nopţile salamandrei de Evelin Marton
Nopţile salamandrei este o poveste despre căutarea identităţii prin dorul de ducă, despre nestatornicia ce duce la explorare şi despre pofta nestăvilită de a cunoaşte noi lumi. Protagonista cărţii scrise de Evelin Marton este Anwar, o tânără având rădăcini maghiaro-persane. Crezând că nu se va maturiza niciodată, Anwar se aventurează în lumea largă. Ea te va purta din Africa până pe ţărmurile Mării Negre, din Bucureştiul cameleonic până în zonele pitoreşti ale Dobrogei.