3 noutati ale Editurii Litera pentru Bookfest 2017

0
956

Romanul câştigător al Man Booker Prize în 2016, o nouă carte din celebra serie Lupta mea, scrisă de Karl Ove Knausgård, şi o carte dedicată celor interesaţi de istoria secolului XX fac parte din oferta Editurii Litera pentru ediţia din 2017 a Bookfest, care va avea loc între 24 şi 28 mai.

 

Io contra Statele Unite ale Americii de Paul Beatty (Man Booker Prize 2016)

Io contra Statele Unite ale Americii

Traducerea titlurilor distinse cu Man Booker Prize a devenit o tradiţie pentru Editura Litera, după romanele O cale îngustă spre nodrdul îndepărtat de Richard Flanagan (2014) şi Scurtă istorie a şapte crime de Marlon James (2015). Romanul care a primit acest premiu în 2016 – Io contra Statele Unite ale Americii – este o satiră ispititoare îndreptată spre societatea contemporană. Paul Beatty a fost lăudat de critici datorită amestecului dintre spiritul de observaţie incisiv, prin care surprinde numeroasele straturi ale unei lumi năucitoare, şi caricatura savuroasă.

 

Dansând în întuneric de Karl Ove Knausgård

Dansand in intunericCelebra serie autobiografică a scriitorului norvegian Karl Ove KnausgårdLupta mea – continuă cu traducerea volumului Dansând în intuneric. Noul roman al seriei ni-l prezintă pe Karl Ove în ipostaza absolventului de liceu care, pentru a strânge bani, acceptă postul de profesor într-un sat de pescari din nordul îndepărtat al Novergiei. Slujba nu-l atrage, dorinţa lui fiind aceea de a se dedica scrisului. Între excesele ce presupun consumul de alcool până când începe să se confrunte cu episoade de amnezie, atracţia pentru o elevă de treisprezece ani şi amintirile dureroase legate de tatăl său, el încearcă să supravieţuiască psihic. Romanele anterioare traduse la Editura Litera sunt: Moartea unui tată, Un bărbat îndrăgostit, Insula copilăriei.

 

Drumul spre iad, Europa 1914 – 1949 de Ian Kershaw

Drumul spre iad

Ian Kershaw este un expert în istoria nazismului. În cartea sa Drumul spre iad, autorul reanalizează schimbările zguduitoare aduse de cele două războaie mondiale. Analiza se axează pe modul în care locuitorii Europei s-au raportat şi au contribuit la aceste schimbări, ce au scos la suprafaţă tot ce are natura umană mai crud sub pojghiţa de civilizaţie. Volumul reprezintă şi lansarea noului format al colecţiei Kronika.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here