We Need To Talk About Kevin


Premiera: 23 March 2012
0
618

We Need To Talk About Kevin nu este un film mainstream, pentru ca iti fenteaza orice asteptare cinematografica in tratarea subiectului sensibil pe care si l-a ales. Tema este una care joaca in mintea multor parinti probabil non-stop: frica de esec in privinta educatiei copiilor; daca nu ne vor iubi? sau daca nu ii vom putea noi iubi?

Tilda Swinton joaca rolul unei mame care traieste un cosmar: fiul ei adolescent este responsabil pentru atacul armat asupra colegilor lui de liceu, in urma carora cativa mor de mana lui.

Viata Evei (Tilda Swinton) este complet distrusa. Filmul este un amestec de flashback-uri si viata de dupa atac. Timpul petrecut impreuna cu fiul ei de-a lungul anilor, de la nastere pana la atac, este revizitat iar si iar de Eva fie pentru a gasi explicatii, fie pentru a se invinovati. Imposibilitatea comunicarii intre cei doi, mama si fiu, este interogata iar si iar in fiecare flashback. Privitorul este pus intr-un continuu balans, fie simtind ca este vina Evei pentru dezastrul produs, fie ca adolescentul Kevin (Ezra Miller) este absolut incorigibil. Filmul nu te lasa sa iei partea in mod confortabil a niciunuia dintre personaje.

Tilda Swinton n-a avut probleme in portretizarea Evei, oferind pe ecran o combinatie inteligenta de sensibilitate, demnitate si raceala extrema. Merita usor o nominalizare la Oscar; la fel si filmul merita o nominalizare pentru cel mai bun film din 2011.

Regizoarea britanica Lynne Ramsay a realizat inca doua filme de lung-metraj in trecut: Ratcatcher si Morvern Callar, ultimul castigator al Premiului Tineretii la Festivalul de la Cannes in 2002.

Desi la noi nu a fost anuntat pe ecrane, poate fi urmarit online.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here