Bel ami


Premiera: 02 March 2012
0
712

Bel Ami este ecranizarea americana dupa romanul lui Guy de Maupassant cu acelasi nume, scris in 1885. Filmul, ca si cartea, urmareste procesul de parvenire in lumea celor bogati si puternici a jurnalistului Georges Duroy, prin manipularea unor femei puternice si bogate, devenite amantele lui.

Filmul descrie acelasi balci al desertaciunilor umane ca si Thackerey (romanul sau, Balciul Desertaciunilor, a aparut chiar in aceeasi perioada (1848), dar are in vizor societatea britanica).  De fapt spune o poveste ce poate fi "conjugata" la orice timp, inclusiv prezent.

Filmul este o ocazie buna de a le vedea jucand pe Uma Thurman (Pulp Fiction, Kill Bill, Sweet and Lowdown), Kristin Scott-Thomas (The English Patient, Four Weddings and a Funeral, Gosford Park si mai noile Elle s'appelait Sarah, Partir, Il y a longtems que je t'aime) si Christina Ricci (Monster, Buffalo '66).

Georges Duroy este interpretat de Robert Pattinson, erou in seria Twilight. Pe langa serie, Robert a jucat anul trecut in filmul Water for Elephants.

Cei doi regizori ai filmului, Declan Donnellan si Nick Ormerod sunt la primul lor lung-metraj.

Bel ami a avut premiera acum cateva zile in cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here