Un weekend mai ales pentru cinefili: 19 – 21 octombrie

0
706

In acest sfarsit de saptamana au loc primele proiectii din cadrul celei de-a treia editii a Les Films de Cannes à Bucarest la Cinema Studio si Sala Elvira Popescu. Nu rata acest eveniment, pentru ca iti ofera posibilitatea sa vezi filme din competitia de la Cannes din acest an, filme romanesti de arhiva selectionate la Cannes, dar si un calup de scurtmetraje laureate cu Palme d'Or pentru aceasta categorie de film. 

 

Plecand energizat „de la Cannes”, poti bifa premierele oficiale ale weekendului: filmul romanesc Minte-ma frumos, animatia Hotel Transylvania sau comedia Astérix si Obélix: In slujba Majestatii Sale.

 

7 Days in Havana, un film despre Havana alcatuit din sapte scurtmetraje semnate de regizori diferiti, te asteapta atat in cadrul Les Films de Cannes, cat si in cateva cinematografe de mall.

 

Daca ai chef de teatru, poti merge la Fidelitate, jucata la Teatrul Act, sau la Godot pentru Julius Caesarsi Cui i-e frica de Virginia Woolf.

 

Luand o turnura spre dans, trebuie sa stii ca ai ultima ocazie sa asisti la reprezentantiile Explore Dance Festival; pe de alta parte, in ambele zile ale weekendului ai optiunea spectacolulului de burlesc Gustavia.

 

Printre filme, teatru si "seri dansante", iti reamintim expozitiile pe care le poti vizita, incepand cu cea care se pregateste de final:  subReal RetrospectRamai la MNAC pentru a vedea Empire, State, Building,Unpolished sau Ultimul etaj. Bucuresti: o cartare fotografica 2004-2012.

 

Fotografia te asteapta si la Institutul Cervantes, cu expozitia lucrarilor semnate Luis Ramón Marín, dar si la MNAR – portretele de artisti realizate de Charles Leirens.

 

Incheiem tot cu MNAR, unde poti parcurge simbioza dintre arta si mitologie istorica romaneasca prin expozitia de pictura Mitul national. Contributia artelor la definirea identitatii romanesti (1830-1930).

SHARE
Articolul precedentThe Angels’ Share
Următorul articolSi caii sunt verzi pe pereti
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here