TWIN PEAKS – Sezonul 3


Premiera: 08 April 2016
0
2659

De departe unul din cele mai importante anunțuri din acest an pentru cinefili este legat de revenirea serialului cult, responsabil pentru cele mai sinistre coșmaruri provocate celor care l-au urmărit. 

Halucinantul Twin Peaks, creat de celebrul regizor David Lynch (Blue Velvet, Mullholand Dr., The Elephant Man) în colaborare cu Mark Frost, care s-au ocupat și de scenariul show-ului, a fost cel mai discutat serial la debutul său în 1990. Cu toate că nu a rezistat mai mult de 2 sezoane din pricina materialului său, prea îndrăzneț pentru televiziune la acea vreme, serialul și-a lăsat ireparabil amprenta asupra audienței de-a lungul anilor și a deschis drumul multor alte proiecte tv îndrăznețe, devenite la rândul lor seriale cult, precum: The Sopranos, Carnivale, The X-Files, Mad Men, Breaking Bad, Fringe, Lost, Wonderfalls sau Hannibal.

Înainte de toate, să ne amintim puțin cu ce ne-a marcat Lynch și compania. Povestea se învârte în jurul crimei misterioase a unei tinere, Laura Palmer (Sheryl Lee), din orașul Twin Peaks, ce pare mai mult o stare de spirit și un loc care exista doar in mintea unuia din personaje. Locuitorii par că se întrec în bizar, însă nimic nu te înfioară precum scenele suprarealiste și de-a dreptul hipnotice, ce reprezinta visele agentului FBI, Dale Cooper (Kyle MacLachlan), prin intermediul cărora aflăm, odată cu personajul, indicii despre investigația crimei. Oare cine poate uita piticul sinistru din camera roșie, care îi bântuia visele lui Dale? Misterul uciderii tinerei a fost atât de bine păstrat încât nici la finalul sezonului 2, creatorii nu s-au îndurat să dezvăluie criminalul. Ultima scenă i-a înnebunit pe fanii care așteptau o încheiere. În loc de asta, răsunau ca o premoniție ultimele cuvinte ale Laurei Palmer din visul lui Cooper: ,,Ne vedem peste 25 de ani”.

Deși David Lynch confirma la finalul sezonului 2 că nu va mai exista vreo continuare, iată că un al 3-lea sezon e la orizont și îsi va face debutul în 2016, exact la 25 de ani de la ultimul episod, confirmând predicția Laurei Palmer. Daca asta nu vă dă fiori, coloana sonoră compusă de Angelo Badalamenti e imposibil să vă lase rece.

Sezonul 3 va conține 9 episoade regizate de Lynch, contribuind și la scrierea scenariului alaturi de Mark Frost și vor fi special realizate pentru a le oferi fanilor un final revelator mult așteptat. Deocamdată nu se știe câti dintre actorii distribuției originale se vor întoarce, doar că e posibil sa îl revedem pe Kyle MacLachlan (Blue Velvet) în rolul lui Dale.

Canalul de televiziune Showtime va difuza premiera noului sezon, care e așteptat să debuteze chiar la data aniversării celor 25 de ani (08.04.2016).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here