The Two faces of January


Premiera: 30 May 2014
0
702

Finele anului 2013 aduce ecranizarea romanului The Two Faces of January, scris de Patricia Highsmith. Povestea are loc în 1962 şi este centrată în jurul cuplului american format din carismaticul Chester MacFarland (Viggo Mortensen) şi mult mai tânără sa soţie Colette (Kirsten Dunst).

Aflaţi în vacanţă la Atena, cei doi îl remarcă pe Rydal (Oscar Isaac), un tânăr american, vorbitor de limba greacă, ce lucrează ca ghid turistic la Acropole, reuşind, în acelaşi timp, să-i tragă pe sfoară pe turiştii cu care intră în contact. Rydal este imediat atras de frumuseţea lui Colette precum şi de sofisticatul Chester, cei trei dezvoltând o relaţie foarte apropiată.

Lucrurile se complică în momentul în care Chester îl presează pe Rydal să îl ajute în transportarea trupului unui bărbat, aparent, inconştient. Aventura celor trei ia o turnură sinistră, iar Rydal îşi dă seama că se află într-o situaţie fără scăpare. În același timp, atracţia sa tot mai puternică faţă de vulnerabilă Colette îi dă lui Chester motive de gelozie şi paranoia acestuia duce la o tensiune tot mai mare între cei doi bărbaţi.

Hossein Amini, câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun scenariu în 1997 pentru The Wings of the Dove, îşi face aici debutul regizoral cu un film promițător nu numai prin subiect şi distribuţie, dar şi prin locaţiile folosite, The Two Faces of January fiind un thriller psihologic ce te transportă prin peisajele Greciei şi Turciei.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here