That 70’s Show – Fun is in the air!

0
1615

Atunci când aud ‘’anii ’70’’, automat mă gândesc la pantaloni evazați, muzică disco, dubițe Volkswagen și hipioți, asta în timp ce o voce îmi șoptește cuvintele ‘’pace’’ și ‘’armonie’’. Pe fundalul acestor idei prinde viață și povestea unui grup de șase adolescenți în sitcomul That 70’s Show.

Eric Forman (Topher Grace) este personajul principal. Locuiește cu părinții într-o suburbie din Wisconsin. Subsolul casei este locul în care Eric (Topher Grace) și prietenii lui își petrec majoritatea timpului, urmărind emisiuni TV și discutând despre complicatele problemei ale adolescenței. De-a lungul fiecărui episod, cei șase trec prin tot felul de întâmplări, specifice, de altfel, acestui tip de serial. Așadar, din ‘’repertoriu’’ nu lipsesc momentele când aceștia intră în încurcătură pentru a face rost de alcool, pentru a cuceri o fată sau își petrec o noapte în închisoare.

Ceea ce am apreciat a fost faptul că producatorii au respectat perioada la care au facut referire, atât în ceea ce privește moda, muzica, dar și preocupările oamenilor de atunci. Donna (Laura Prepon) este o mare susținătoare a mișcării feministe, Eric (Topher Grace) se numără printre cei care au prins microbul Star Wars, Hyde (Danny Masterson) este fanul trupelor precum Led Zeppelin, Pink Floyd sau AC/DC, iar Fez  (Wilmer Valderrama) este mereu îmbrăcat după moda disco.      

Un lucru greu de ignorant este încălcarea oricărui indice temporal. Timp de vreo 2 ani Eric (Topher Grace) nu pare să depașească vârsta de 17 ani. Sau, acum e Ziua Recunoștiinței, apoi Crăciunul, iar apoi din nou urmează Ziua Recunoștiinței. Însă personajele sunt carismatice, umorul este accesibil dar de calitate, iar toate aceste elemente salvează povestea. Nu ai cum să nu râzi când auzi accentul lui Fez (Wilmer Valderrama), ajuns în America printr-un program de schimb între elevi, sau la capriciile fetei de bani-gata, Jackie (Mila Kunis). Nu are cum să nu-ți placă de Eric (Topher Grace), cu felul lui nerd de a fi, sau de Kelso (Ashton Kutcher) care demonstrează că uneori un chip frumușel și atât este de ajuns ca să obții ce vrei.

La sezoanele patru și cinci serialul atinge apogeul, pentru ca apoi acțiunea sa o ia, în mod inevitabil, pe o pantă descrescătoare. Umorul încă există, însă este din ce în ce mai slab comparativ cu cel din primele sezoane și se simte din ce în ce mai mult strădania scenariștilor de a duce povestea mai departe.  Iar odată cu încheierea penultimului sezon, doua dintre personajele cheie, Eric (Topher Grace) și Kelso (Ashton Kutcher) părăsesc distribuția, sezonul final transformându-se rapid într-o tărăgănare fără sfârșit.

Păstrându-și caracterul de sitcom și fără a deveni moralist, filmul abordează des subiecte precum abandonul copiilor, drogurile sau relațiile complicate și dilemele adolescenței. Dincolo de toate, serialul poate fi fascinant pentru generațiile tinere de astazi. Pe de-o parte simți că te identifici cu personajele și cu problemele acestora, însă, pe de alta, îți oferă posibilitatea să observi și să descoperi toate diferențele dintre modul de viață și preocuparile lor și cele actuale. Iar pentru generațiile mai în vârstă poate reprezenta o călătorie nostalgică și totodată amuzantă. Oricum ar fi, rezultatul final este o întoarcere în timp care îți va face plăcere. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here