Sound City

0
640

Sound City este un documentar care prezintă istoria studioului de înregistrări cu același nume din San Francisco Valley. Sound City Studios a fost deschis în 1969, devenind locul în care numeroase vedete rock și-au înregistrat albumele de succes timp de câteva decenii: Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns’n’Roses, Johnny Cash, Metallica.

Documentarul reprezintă debutul regizoral al lui David Grohl (fostul baterist al formației Nirvana și actualul solist vocal al formației Foo Fighters) și încearcă să le reamintească muzicienilor aspiranți de importanța elementului uman în muzică, care este și ea acaparată de era digitală. Pentru asta Grohl reunește nume importante ale muzicii pentru care studioul Sound City a reprezentat o a doua casă și înregistrează împreună un album nou, folosindu-se de vechea consolă analogă a studiolului. Printre artiștii care colaborează pentru acest proiect se numără: Stevie Nicks, Neil Young, Tom Petty, Trent Reznor, Rick Springfield sau Paul McCartney.

David Grohl a afirmat că a fost inspirat să realizeze acest documentar după ce a achiziționat mai multe obiecte aparținând studioului, printre care și consola analogă Neve 8082, în 2011, când Sound City a fost închis.

”No more book stores, no more record stores and no more Sound City’’ pare să fie concluzia artiștilor.  

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here