Snowtown


Premiera: 21 March 2012
0
808

Filmul Snowtown este prima creatie a regizorului Justin Kurzel si povesteste unele din cele mai macabre omoruri ale unui ucigas in serie din zona Snowtown (Australia). Snowtown e cu totul diferit de orice film de acest gen, de la Seven la Tacerea mieilor.

Este mult mai brut, fara stilizari si mitizari care sa lege povestea intr-un film thrillingconform canoanelor filmelor de gen comerciale.

Povestea curge lent, cu atat mai mult scenele dure sunt mai dificil de urmarit. Una dintre cele mai dificile este cea in care ucigasul si un complice ii smulg unghiile unei victime si apoi o stranguleaza in mod repetat, calculand rece de cat timp e nevoie ca victima sa fie asfixiata fara sa moara. In felul acesta, este strangulat din nou si din nou, pana cand fratele victimei, exasperat, il ucide cu mainile lui pentru a pune capat torturii.

Ucigasul este un pater familia dintr-o suburbie din sudul Australiei. Dupa ce acesta devoaleaza unei mame care isi creste singura baietii ca acestia au fost victimele abuzurilor sexuale ale vecinului de vis a vis, ucigasul devine persoana de incredere a familiei. Extrem de conservator si cu idei putine dar fixe, John Bunting continua ca inainte de aceasta intamplare sa faca felul diversilor oameni pe care ii considera niste ratati.

Isi alege cu grija victimele, numai oameni fara prieteni si familie, care dupa disparitie nu vor fi cautati. In raidurile ucigase, il implica din ce in ce mai mult pe Jamie, unul dintre fratii abuzati. Acesta este de o pasivitate inmarmuritoare, si atunci cand e vorba de abuzurile asupra lui (e abuzat sexual inclusiv de unii din frati) si atunci cand este martorul unor crime mai mult decat crancene. John Bunting incearca sa il faca pe Jamie complicele lui si sa il introduca in abecedarul violentei, in timp ce acesta urmareste aproape fara reactie cum prietenii si fratii ii sunt ucisi. Aflam la un moment dat ca explicatia acestei pasivitati morbide este schizofrenia de care sufera.

Daca ai rabdarea sa ii acorzi doua ore, vei descoperi in Snowtown un film reusit din genul crime, in plus cu o estetica noua si imagine foarte buna, semnata de Adam Arkapaw.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here