Groove Armada la Romexpo n-a fost deloc groovy

  0
  560

  DJ-ii Groove Armada, adica Andy Cato si Tom Findlay, au mixat aseara, 31 martie 2012, in pavilionul C6 Romexpo. Muzica a fost prafuita (e oarecum de inteles, pentru ca albumele Groove Armada au fost hot la sfarsitul anilor '90 – inceputul anilor 2000), dar lumea s-a simtit bine. Asta spre deosebire de inaugurarea Turbohalle, vorbesc de scena electro, unde nu am vazut publicul sa se extazieze, sa ridice mainile in aer si sa se manifeste ca si cum dansa in dormitorul propriu.

  In ideea de distractie am mers si eu. Plictisita de muzica atator DJ-i (straini) care mixeaza prin cluburile romanesti si ale caror gig-uri le-as incadra la capitolul incercari si exercitii, voiam sa aud ceva profesionist. Cei doi DJ-i Groove Armada sunt profi, nimic de zis, dar mult prea canonici si fixisti. Nu am auzit un sunet mai sui, ceva cat de cat special, care sa sune altfel decat comercial. Desi sunt convinsa ca ar fi putut sa exprime si ceva din categoria asta. S-a compensat din plin insa cu un sunet doborator, la 15 ore de la show inca imi vajaie timpanele.

  Din pacate aseara s-a mers pe marfa ca pentru Romexpo, au hranit publicul cu muzica ultra-dansanta si comuna, ca nu cumva sa ne auda urechile ceva nefamiliar. Partea video a show-ului a fost slaba, completata cu multe lasere proiectate in multime, ca vara la mare pe plaja. Ca tot e la moda vintage-ul, gig-ul lor mi s-a parut o intoarcere in timp de vreo opt ani ca stil si aspect general.

  E de inteles alegerea celor de la Groove Armada, dar sunt convinsa ca lumea platitoare de bilet ar fi gustat si exemple din muzica lor chill-out, ambientala si trip-hop. Cand am ajuns acolo la ora 1 (apropo, de apreciat punctualitatea, la ora 1 Groove Armada deja mixa), cam jumatate din public parea pregatit si pentru ceva in genurile de mai sus. Deja dupa vreo jumatate de ora – o ora, publicul respectiv se lamurise si, in consecinta, se rarefiase.

  Din gig n-au lipsit cele mai cunoscute melodii ale Groove Armada: Superstylin', cantata de doua ori, inclusiv in incheiere, si I see you baby. La ora 3, la fel de punctuali, cei de la Groove Armada ne-au parasit, lasandu-ne cu sound-ul lui Dusty Kid, un sound (si video) mai nou decat cel Groove Armada, mai psihedelic, repetitiv si rece.

  In tot timpul asta, s-a dansat si respirat ca intr-o sauna. De abia pe la ora 3, cand a inceput lumea sa plece, atmosfera a devenit decenta si nu te mai simteai la Tropice.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here