Top 10 seriale de dragoste Netflix de văzut

0
15759

Pentru că Netflix a lansat de curând câteva seriale de dragoste foarte reușite, ne-am gândit să facem pentru voi o trecere în revistă a celor mai bune seriale de dragoste Netflix.

Iată așadar ce seriale romantice merită văzute pe Netflix, fie că sunt produse de ei, fie că sunt redistribuite pe platforma sa. Ne-au plăcut în mod special câteva seriale de dragoste de epocă, seriale romantice cu acțiunea la Paris și 3 seriale romantice Netflix mai puțin cunoscute, dar care merită văzute.

1. Bridgerton (2020)

bridgerton seriale de dragosteLansat de Netflix cu câteva zile înainte de finalul anului trecut, Bridgerton e cel mai romantic serial pe care l-am văzut în 2020, de departe. De fapt e cel mai bun serial de dragoste pe care l-am văzut în ultimii 3-4 ani. În ADN-ul lui scrie “romantism 100%” :). Așa că nu-l ratați dacă sunteți în căutarea unor seriale de dragoste de încercat.

Ce vă oferă Bridgerton? E un serial romantic de epocă în stilul adaptărilor după Jane Austen, despre lumea aristocrată din Anglia secolului al XVIII-lea, cu haine superbe, baluri, lorzi și duci galanți și ducese elegante. Dar, cu un twist. Pentru că serialul nu e o producție BBC, ci o producție Shonda Rhymes, creatoarea Grey’s Anatomy. Așa că așteaptă-te la o interpretare fresh a ideii de serial romantic de epocă.

Toate cele 8 episoade ale serialului creat pentru Netflix se prizează unul după altul fără întrerupere :). Noi așa am făcut. 😀 Singurul minus: e un pic cam soapy/telenovelistic. Dar, dincolo de asta, tensiunea romantică și senzuală dintre cele două personaje principale, interioarele impresionante, distribuția excelentă, dar mai ales scenariul foarte bine închegat te vor transporta într-o lume a intrigilor de dragoste și a aranjamentelor pentru căsătorii mai mult sau mai puțin inspirate. O notă în plus este dată de faptul că Bridgerton este adaptarea seriei de romane de mare succes a Juliei Quinn, ceea ce dă mai multă adâncime personajelor și tensiunilor dintre ele.

Daphne este fiica familiei Bridgerton, ce trebuie să își facă ieșirea în lume pentru a-și aranja căsătoria în noul sezon de baluri de la Londra. Simon este un lord anti-social venit cu treburi în lumea superficială a Londrei, de care și-ar dori să scape cât mai repede. Cu cine va reuși să se căsătorească Daphne, pe când Simon va reuși oare să scape de urzelile mamelor de fete singure? 🙂

2. Dash și Lily (2020 – )

Dash-Lily filme de craciun 2020E un serial de tip comedie romantică Netflix, realizat după o carte pentru adolescenți. La fel de reconfortant de văzut în perioada Crăciunului, dar nu numai, atât de adolescenți cât și de adulți 🙂 Doi tineri din New York care nu se cunosc își trimit bilețele cu diverse provocări și ajung să se îndrăgostească unul de altul prin emoțiile și gândurile pe care și le împărtășesc în scris. Pe lângă latura romantică, Dash & Lily o să-ți placă pentru că vei descoperi pe îndelete New York-ul și mai ales New York-ul în preajma Sărbătorilor de iarnă. 🙂

3. Un iubit de sezon / Home for Christmas (2019-2020)

home-for-christmas-serial de craciun

Vrei un serial de dragoste Netflix la care să râzi și să te emoționezi? Cu ale cărui situații să te poți identifica, mai ales dacă ești singur și toată lumea te bate la cap să te așezi la casa ta? 🙂 Atunci o să-ți placă Un iubit de sezon. E atât de bine făcut încât personajele par desprinse din viața reală.

E un mini-program TV norvegian cu 6 episoade, cu două sezoane, foarte simpatic, de văzut oricând, dar mai ales în preajma Crăciunului. Se apropie acea perioadă a anului, dar asistenta medicală Johanne nu mai are chef să fie din nou subiectul glumelor și apropourilor pentru că nu are un iubit. E singură la 30 de ani. Dar nu pentru mult timp. Pentru că s-a hotărât să-și facă prieten până la masa cu familia din seara de Crăciun. E o producție originală Netflix și noul sezon a apărut în 2020.

4. Outlander 


OUTLANDER seriale de dragoste netflixOutlander (Străina) este unul dintre cele mai sexy și romantice seriale din ultimii ani. Nu e o producție Netflix, dar îl poți vedea pe platforma lor. Personajul principal e Claire, o asistentă medicală teleportată în mod misterios în secolul al XVIII-lea. Aici este obligată să se căsătorească cu un luptător scoțian. Și, în ciuda tuturor așteptărilor, între cei doi se naște o poveste de dragoste… Dă-i o șansă și Outlander te va conduce într-o lume romantică, cu cavaleri și povești intense de iubire.

5. Lovesick

seriale de dragoste netflix

Cauți un serial în care dragostea este portretizată autentic, cu toate suișurile și coborâșurile ei? Dar care rămâne totuși romantică? Nu prea se mai fac astfel de filme și seriale, dar ai noroc. Lovesick este unul dintre ele.

Spune povestea de dragoste complicată dintre Dylan și Evie. Evie l-a iubit și încă îl mai iubește pe Dylan. Dylan nu se pricepe cum să abordeze situația, mai ales că sunt buni prieteni. Cei doi, plus prietenii lor, trăiesc și se distrează în Glasgow. Și încearcă în același timp să facă cele mai bune alegeri amoroase și de cuplu. Lovesick are trei sezoane, ultimul produs in 2018 de Netflix. Au preluat serialul în 2016 de la britanicii de la Channel 4.

6. Plan coeur / The Hook Up Plan (ultimul sezon în 2020)

plan coeur_seriale netflix

Dacă vorbim despre seriale de dragoste Netflix, este în topul nostru și unul franțuzesc. Și nu doar pentru că franceza e limba iubirii. Ci în primul rând pentru că este foooaarte bun și sensibil. Povestea Elsei, o tânără pariziancă ce nu poate să îl uite pe ultimul iubit, te va prinde cu siguranță. Cea mai bună prietenă a Elsei plătește o escortă masculină. Tipul se întâlnește cu Elsa, doar că aceasta ajunge să se îndrăgostească de el. Plan coeur e un serial original Netflix, produs de Netflix Franța și reînnoit cu un nou sezon în 2020.

7. Love

love seriale netflix de dragosteVrei altceva decât iubiri pudrate cu zahăr? Love este un serial original Netflix cu 3 sezoane, despre relația dintre doi tineri americani. El e Gus, ea Mickey. El nu e cel mai sexy bărbat din cartier, iar ea sigur nu e cea mai feminină și romantică tipă. Dar totuși iubirea se înfiripă, cu pași înainte dar și înapoi, cu mai puțin romantism dar cu mai mult umor.

Încheiem topul nostru cu 3 seriale de dragoste Netflix poate neașteptate, pentru că sunt coreene și sunt în stil telenovelistic. Dar vei vedea dacă le vei da o șansă că nu sunt telenovelele de multe ori kitschoase cu care am fost obișnuiți. Ca dovadă, serialele coreene au devenit în ultimii ani un fenomen la nivel mondial și Netflix investește foarte mulți bani în producțiile coreene. Să vă mai spunem ca argument în plus că pe lângă romantismul delicat din aceste seriale vi se va deschide o fereastră către o cultură foarte diferită de a noastră, interesant de cunoscut și înțeles?


8. Aterizare forțată în brațele tale / Crash landing on you (2019) – dramă romantică

crash-landing-on-you-hyun binAterizare forțată în brațele tale are o poveste foarte originală, cu doi actori extraordinari de carismatici care o să-ți placă negreșit.  🙂 Sunt de altfel două staruri coreene. Iar serialul pe care îl construiesc împreună are o intensitate emoțională care trece ușor de ecran. În plus, serialul coreean are și scene de comedie foarte reușite, care îi fac pe cei doi și mai interesanți.

Povestea din Aterizare forțată în brațele tale

El e jucat de Hyun Bin, un tip pe la 37 de ani, atât în viața reală cât și în serial, cu un chip sculptat pe care nu lasă să se vadă prea multe emoții… Dar chiar și el se va lăsa înmuiat de drăgălășenia, naivitatea, dar și duritatea, atunci când o cere, a lui Son Ye-jin. Ea e una dintre cele mai iubite actrițe din Coreea de Sud, pe bună dreptate. Fină ca un porțelan, frumoasă, care poate juca la fel de bine scene haioase, cât și scene foarte serioase și profunde. Ea e în Aterizare forțată o femeie de afaceri care printr-un accident, unii ar spune un accident scris în stele, ajunge să aterizeze cu parapanta în Coreea de Nord. El e căpitan în armata Coreei de Nord și împreună cu camarazii săi păzește granița cu Coreea de Sud.

Așa o întâlnește pe Son Ye-jin care nu înțelege unde e și ce s-a-ntâmplat exact. Hyun Bin devine apărătorul ei, având grijă să nu fie descoperită. Îl poți vedea oricând pe Netflix . Este al doilea cel mai urmărit serial coreean din toate timpurile.

9. Prietena surorii mele / Something in the rain (2018) – serial romantic coreean

Un serial în care joacă din nou simpatica și delicata Son Ye-jin, din Aterizare forțată în brațele tale. Ea are peste 35 ani, el e fratele prietenii ei cele mai bune. El e mai mic decât ea cu câțiva ani, dar asta nu-l împiedică să înceapă să o îndrăgească din ce în ce mai mult. Știe foarte bine ce vrea și cât de mult o dorește. Pentru ea însă nu e așa de evident, mai ales din cauza rezistenței familiei, care își dorește un ginere bogat. Serialul nu are o poveste la fel de spectaculoasă precum Aterizare forțată în brațele tale, practic tot serialul prezintă modul în care cei doi ajung să se îndrăgostească și conflictul cu familia ei.

Dar sunt atât de multe gesturi, glume, întâlniri, cuvinte furișate sau directe între cei doi, atâtea zâmbete (sau lacrimi) împărtășite, încât serialul te prinde în mrejele lui și nu te lasă până la final. Intimitatea dintre cei doi e un personaj în sine în acest serial. Ce credem despre personajul masculin? Că va deveni cel mai apreciat actor din filmele și serialele coreene romantice în următorii ani. Zâmbetul și candoarea cu care își interpretează rolurile nu pot să lase pe nimeni neînduplecat. Îl poți vedea pe Netflix.
10. Goo Hae Ryung, ucenică la istorie (2019) – comedie romantică de epocă

Rookie Historian Goo Hae-ryungO comedie romantică de epocă Netflix, cu doi protagoniști super simpatici și cu lipici. Goo Hae Ryung nu e o comedie romantică oarecare. Bifează cu brio și la categoria serial de dragoste, și la comedie, dar și serial istoric. Ceea ce, trebuie să recunoști, nu e puțin lucru. Ca multe alte povești de dragoste din serialele de tip telenovelă și acesta pleacă de la premisa a două personaje din medii sociale foarte diferite care se intersectează și ajung prin voia sorții să se îndrăgostească și să-și lege destinele pentru totdeauna.

Ea este un personaj foarte dintr-o bucată și o femeie puternică. Acestei eroine veritabile îi face contrapondere prințul, de o frumusețe care pare pur și simplu imposibilă. Frumusețea îi este completată de o candoare și căldură înduioșătoare. Nu este deloc the bad boy. 🙂 Ceea ce e reconfortant de văzut și urmărit.

Povestea din Goo Hae Ryung, ucenică la istorie

Acțiunea se petrece în perioada dinastiei Joseon, cea care a definit în mare parte Coreea de astăzi. Ca orice serial de epocă care se respectă, vei vedea interioare superbe, vestimentații luxuriante și obiceiuri și cutume ale vremii multe dintre ele foarte interesante. De exemplu, ea este cronicar, adică istoric la curte. Ceea ce înseamnă că face parte din tagma celor nu foarte iubiți de cei care fac jocurile aici. De ce? Pentru că acești cărturari au dreptul să intre la orice reuniune oficială pentru a nota pentru posteritate discuția și hotărârile luate. Și mai important, oamenii puterii nu au voie să afle ce anume au notat cronicarii. De aici se nasc tot felul de conflicte între putere și cronicari, în care e atrasă și Hae-ryung, eroina seriei. Îl poți vedea pe Netflix.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune seriale de dragoste Netflix. Sperăm să le dați o șansă celor pe care nu le-ați văzut încă. 🙂

Citește și

TOP 18 cele mai romantice filme de dragoste de pe Netflix

40 filme de dragoste de care să te îndrăgostești

SHARE
Articolul precedent42 de carti noi de citit in martie 2021
Următorul articol40 de carti politiste de neratat
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here