Samba


Premiera: 01 May 2015
0
585

Nimic despre paietele în culori electrizante ale dansatoarelor din carele alegorice defilând pe străzile Braziliei! În filmul regizorilor Olivier Nakache şi Eric Toledano, Sambadin Senegal nu este un dans, ci un tânăr care în zece ani a schimbat numeroase meserii adesea refuzate de francezi, sperând ca într-o zi să facă rost de un permis de muncă.

De cealaltă parte a societăţii, Alice are tot ce şi-ar putea dori mulţi imigranţi din ţările înfometate: lucrează legal, în locuri curate şi haine de calitate şi, peste toate acestea, funcţia îi asigură un oarecare prestigiu în faţa şefilor care nu ţipă la ea, cum o fac patronii afacerilor insalubre, ce preferă munca ieftină a oamenilor care nu-şi permit să aleagă.

Totuşi, Alice este la fel de obosită, doar că, în cazul ei, motivul epuizării nu ţine de lupta pentru supravieţuirea biologică. Aceşti doi oameni se întâlnesc, iar spectatorul trebuie să aştepte pentru a vedea care va fi urmarea. O confruntare între culturi, o idilă, o prietenie? Un lucru este previzibil: lecţia de viaţă inevitabilă. Dacă îţi era dor de Charlotte Gainsbourg (Nymphomaniac), o vei putea vedea în rolul lui Alice, alături de actorul Omar Sy (care îl va interpreta pe Samba), devenit faimos datorită filmelor Mood Indigo, The Intouchables şi X-Men: Days of Future Past. Prezentat şi în cadrul Festivalului de Film de la Toronto, Samba primeşte critici pozitive, deşi unii se aşteaptă la un scenariu previzibil, din cauza subiectului ales.

În România, premiera filmului va avea loc pe data de 14 noiembrie 2014.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here