10 Rețete ușoare și super gustoase de care să te bucuri în fiecare zi

0
6072
rețete ușoare

V-am pregătit 10 rețete ușoare, dar super gustoase, ca să vă inspire când vreți să mâncați ceva foarte bun, dar să nu stați în bucătărie prea mult. Sau să riscați să nu vă iasă. Ți-amintești când mama ta se-ntreba când erai mic(ă) ce să mai gătească? Era în pană de rețete :). Cam așa și noi câteodată, mai ales când trebuie să stăm în casă mai mult și, deci, să și gătim mai mult. Ca acum, de pandemie 🙂 Pentru situații de genul ăsta, avem câteva rețete de mâncăruri rapide și ușor de făcut cu care nu dăm greș. Dacă vă întrebați, trei dintre aceste rețete sunt prăjituri ușor de făcut. 😀

Noi, la Postmodern, nu avem pretenții de mari bucătari, dar avem pretenția că suntem gurmanzi 😀 Ne place mâncarea bună, așa că puteți avea încredere în recomandarea acestor rețete ușoare. 🙂 Având în vedere că nu suntem mari gospodine care să știe tehnici speciale de gătit, dar ne-au ieșit aceste rețete, înseamnă c-o să vă iasă și vouă. Iar pentru că suntem gurmanzi și vi le recomandăm, pesemne că sunt și gustoase 🙂

Am încercat să alegem rețete cu cât mai puține ingrediente, cu cât mai puține manevre și proceduri de îndeplinit până la rezultatul final (nu murdăriți o mie de vase și toate sculele de prin casă 🙂 ).  Așadar, să purcedem la cele 10 rețete ușoare preferate, cu care să nu dai greș când vrei să mânânci ceva buuun.

Rețete ușoare de mâncăruri sărate

  1. Rețetă ușoară de pesto

pesto rețete ușoare

De ce pesto? Pentru că e super aromat, super gustos și spectaculos întotdeauna. Când zici sos de pesto poate să sune complicat, dar înseamnă de fapt patru ingrediente mari și late: busuioc proaspăt, parmezan, nuci sau semințe de pin și ulei de măsline. Din doar patru ingrediente iese această minune care are nenumărate combinații posibile ulterior: gustare, sandviș, paste etc

Când vrei o gustare, te duci repede la frigider, prăjești o felie de pâine sau nici măcar, o ungi bine cu pesto, pui si o felie din șunca sau salamul preferat și gata un sandviș super gustos. Alternativ, poți să fierbi 2-3 minute niște paste proaspete cumpărate ca atare și le amesteci după fierbere cu câteva linguri de pesto, în funcție de câte paste ai fiert și în funcție de gust.

De multe ori avem în bucătărie ulei virgin de măsline, parmezan și nuci. Ne lipsește doar busuiocul. Așa că luăm o cutie mare de la Metro (cam 35 lei) sau mai multe cutii mici din orice supermarket și aproape e gata pesto-ul.

Rețetă pesto

Nu vă cramponați în rețete când vine vorba de pesto. A doua sau a treia oară când veți face va ieși perfect, după gustul vostru. Dar secretul este să aibă foarte mult busuioc, altfel e leșinător. Dacă ar fi să punem pe hârtie rețeta noastră preferată, atunci ea ar avea următoarele cantități.

Ingrediente

-3-4 buchete mari de busuioc cu sau fără tulpini

-o mână mare de nuci

-cam tot atâta parmezan

-1/3 cană de ulei

Preparare: 10 minute.

Puneți busuiocul spălat în robot și îl tocați bine. Apoi adăugați nucile, ulterior parmezanul și la final uleiul. Puneți pesto-ul într-un borcan și țineți la frigider până la o săptămână.

Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare de pesto

  1. Nu procesați prea tare nucile. Dacă ne întrebați pe noi de ce ne place atât de mult sosul de pesto, o să vă răspundem că pe lângă aroma fenomenală a busuiocului, ne place textura sosului. De aia nu ne place să micșorăm prea tare nucile. Pentru că suntem români și coliva e unul dintre deserturile cu care am crescut, ei, bine, pesto-ul ne place pentru că aduce oarecum la textura cu coliva 😀 Da, suntem vinovați de astfel de plăceri.
  2. Lăsați frunzele la uscat. Ca să țineți cât mai multe pesto-ul fără să se strice (se mucegăiește), spălați frunzele de busuioc și lăsați-le la uscat pe șervețele câteva ore. Așa cum făceau bunicile noastre când culegeau diverse de prin curte: flori de tei, mărar pentru toamnă etc. Doar că noi lăsăm frunzele doar cât să se usuce apa de pe ele.
  3. Pregătiți cât mai repede pesto-ul de la momentul cumpărării busuiocului, pentru că e foarte perisabil. Dacă nu aveți timp să-l faceți, nu îl cumpărați pentru că veți vedea frunzele distruse la două-trei zile de la cumpărare. Sunte extrem de delicate.

Citește și

Cum mananc sanatos cu un buget redus

 

2. Humus rapid

humus retete usoare

Cui nu îi place humusul? Să ne lase un comentariu la articol 🙂 Din păcate de multe ori cumpărăm variantele gata pregătite care sunt departe de gustul dorit. Pentru că pare prea complicat de făcut. Trebuie să punem boabele de năut în apă, să le lăsăm 8 ore etc. Din cauza asta noi am făcut humus foarte rar, poate o dată pe an. Asta până când am descoperit că varianta cu năut din conservă are fix același gust.

Rețetă humus rapid și ușor de făcut

Ingrediente:

  1. O conservă năut
  2. O jumătate de lămâie
  3. Ulei extravirgin de măsline, după gust
  4. 3 linguri de tahini (pastă de susan)
  5. 1 cățel de usturoi
  6. Puțină apă (câteva linguri, în funcție de consistența dorită)

Restul reprezintă condimente:

  1. Zatar – 3 lingurițe
  2. Chimion – 3 lingurițe
  3. Amestec Abido 7 pipere – 2 lingurițe – vezi mai jos la ce mă refer exact

Preparare: 10 minute

Metodă de preparare: desfaci conserva, o scurgi, torni boabele de năut într-un recipient în care să poți utiliza mixerul vertical. Cu mixerul pasezi năutul și usturoiul apoi adaugi restul de ingrediente și condimente și amesteci bine cu mixerul.

Poate părea complicat. De unde iei atâtea ingrediente specifice precum tahini, zatar, chimion etc? Simplu, de la orice supermarket mai răsărit. Partea bună este că după ce le-ai luat, ai tot ce-ți trebuie pentru zeci de humusuri acasă. Tot ce trebuie să faci e să te asiguri că ai năut la conservă. Pentru că restul de ingrediente îți vor ajunge de foarte multe ori.

Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare

Cumpără tahini și condimente arăbești, adică să vezi scris arăbesc pe ele :), pentru că celelalte variante nu au legătura cu gustul original. Și humusul rezultat nu va avea aceeași aromă. Noi cumpărăm zatar, chimion și amestec 7 pipere de la Carrefour sau Mega Image, marca Abido.

Importanța apei. Apa o folosești ca să amesteci în ele zatarul, chimionul și amestecul 7 pipere, pentru că astfel se activează savorile. Dar o folosești și pentru a face humusul mai cremos și pufos. Am descoperit cât de importantă este apa tot făcând humus. Nu subestimați importanța ei.

De ce amestecul 7 pipere. Din experiența noastră, fără acest amestec, humusul parcă nu are gustul bun de la restaurantele arăbești 🙂

Folosiți condimente din belșug, ele vor da aroma genială și unică a humusului. Începeți cu mai puține, până când ajungeți la gustul dorit.

Nu exagerați cu lămâia, adăugați din aproape în aproape, la fel ca și la condimente. Altfel veți avea un humus prea acru.

La fel, nu exagerați cu tahini. Da, un tahini bun e important pentru un humus de calitate, dar nu folosiți în exces pentru că veți obține un humus amar.

Cam atât pentru rețeta ușoară de humus.

 

3. Sandviș cu prosciutto crudo

sandvis prosciutto




O rețetă super simplă, dar savuroasă. Și spectaculoasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente.

Ingrediente:

  1. o felie de pâine
  2. 3 felii de prosciutto crudo
  3. valeriană sau altă salată verde
  4. puțină lămâie
  5. puțin ulei de măsline
  6. piper și alte condimente, dacă doriți

Preparare: cu tot cu timpul la cuptor, 10-15 minute

Încălziți cuptorul la 180-200 grade, introduceți feliile de prosciutto și lăsați-le 8-10 minute, până când se topește grăsimea din ele și devin crocante. Între timp spălați valeriana și scurgeți-o de apă. Separat, pregătiți vinegreta, amestecând sucul de lămâie și uleiul de măsline. Nu mai e nevoie să adăugați sare pentru că prosciutto-ul e destul de sărat, mai ales după ce îl uscați suplimentar în cuptor. După câteva minute în cuptor, puteți așeza lângă prosciutto și felia de pâine, dacă vreți un sandviș cu pâine prăjită. Sau prăjiți-o în prăjitorul de pâine.

La sfârșit, asamblați totul. Puneți prosciutto-ul pe felie, plus salata amestecată cu vinegreta. Savorile și texturile acestui sandviș sunt rupte din rai. 🙂 E o gustare potrivită pentru micul dejun, când avem nevoie de un început gustos. Foarte bun mai ales pentru diminețile mai reci, pentru că un astfel de sandviș e destul de caloric, în funcție de cât prosciutto ați utilizat 🙂

Mda, din păcate astă iarnă când eram pe dietă de prosciutto n-am făcut poze cu acest sandviș, dar avem o variantă cam messy de proteină cu proteină 🙂 sandviș prosciutto cu ou fiert. 😀

 

4. Friptură coquelet cu cartofi la cuptor

cartofi la cuptor rețete ușoare

Următoarele 2 rețete sunt de fapt rețete ușoare și gustoase de garnituri, pentru că ne-am săturat cu toții de clasicul piure de cartofi. 🙂 Noi preferăm cartofii la cuptor lângă un pui de tip coquelet, o bucată de porc sau vită friptă sau un burger. Dacă nu v-ați luat până acum coquelet, este un puișor mititel (500-600g) la vreo 20 de lei, super fraged, care se gătește extrem de repede. Nu stai să îl prăjești sau fierbi 50 minute. Ceea ce se poate dovedi foarte atrăgător pentru cineva care n-are timp de petrecut în bucătărie. Plus că e foarte gustos și dulce. Sunt mai multe variante în comerț, cea mai gustoasă e o variantă importată din Franța (P’tit Duc – Coquelet Jaune).

Cum se pregătește friptura?

Pur și simplu tăiați puișorul în două jumătăți (se taie super ușor cu un cuțit normal), îl spălați, îl uscați, îl sărați și îl puneți în puțin ulei încins în tigaie. Îl rumeniți pe fiecare parte câteva minute și gata. Verificați înainte de a-l scoate că e făcut și nu iese sânge când îl împungeți cu furculița. Se face super repede.

Revenind la rețete ușoare de garnituri, cartofii la cuptor ies cel mai bine dacă sunt importați din Belgia 😀 Nu suntem adepții ingredientelor produse departe de casă, dar dacă veți folosi cartofi belgieni o să ne dați dreptate. Cartofii ăștia îi găsiți de exemplu la Mega Image vărsați sau la pungă. Și sunt cu adevărat minunați, au gust mai intens față de alți cartofi.

coquelet prăjit

Ingrediente cartofi la cuptor:

  • 900g cartofi
  • 2 mâini de roșii cherry
  • 1 jumătate linguriță de cimbru/oregano
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de măsline de gătit
  • două prafuri de sare

Preparare: 50 minute, din care 10 minute fierbere și 25 minute la cuptor

Spălați bine cartofii în exterior și tăiați-i în bucăți nici prea mici, nici prea mari. Noi îi folosim nedecojiți, pur și simplu îi pregătim cu tot cu coajă, își păstrează mai bine gustul și arată mai bine. Se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb dar nu complet. Cam 7-8 minute de fierbere efectivă, în loc de 12-13 minute. În paralel dați drumul la cuptor la 180-200 grade, căldură jos și sus. Unul dintre cele mai importante lucruri când gătiți la cuptor este să fie bine încins cuptorul etc.

Se scot cartofii din apă cu o lingură mare cu găuri, ca să se scurgă toata apa în exces. Și se pun într-o tavă (în care eventual ați întins o hârtie de copt). Se sărează, se pune cimbrul/oregano, ulei de măsline de gătit (sansa), usturoiul întreg sau tăiat în două fiecare cățel și roșiile cherry spălate și tăiate prin jumătate. Apoi se amestecă totul cu grijă pentru a nu rupe cartofii sau hârtia de copt. Se întind în tavă în mod egal și se dau la cuptor 25 de minute.

Gustul e divin, pentru că se amestecă aroma de cartofi, cu usturoi și roșii coapte. Parfumul e minunat și vă veți impresiona invitații dar și papilele voastre gustative cu această rețetă super ușor de pregătit.




Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare

Nu exagerați cu cimbrul sau oregano-ul, îl puneți doar de aromă, nu de gust. Dacă puneți prea mult o să taie dulceața și aroma cartofilor, usturoiului și roșiilor.

Nu exagerați nici cu ținutul la cuptor, usturoiul se va coace prea tare și-și va schimba gustul. Roșiile se vor dezintegra, cartofii se vor usca și nu vor mai fi la fel de gustoși.

Dacă îi vreți mai rumeniți, cu 5 minute înainte să îi scoateți din cuptor, schimbați modul în care cuptorul distribuie căldura, pentru a veni mai multă căldură de deasupra. Adică schimbați din căldură sus și jos în căldură doar de sus.

5. Friptură coquelet cu broccoli la cuptor

De ce broccoli la cuptor? Broccoli-ul pe care îl mâncăm e de obicei o fiertură fără gust. Asta pentru că i-a fost greșit timpul de fierbere. Sau e prea tare sau uscat. De fapt broccoli-ul, atunci când e definitivată la cuptor pregătirea lui, cu unt și puțin usturoi, este super aromat și are acel gust minunat de mâncare coaptă. E o mâncare minunată pentru copii, dar și pentru adulți, dacă te-ai săturat de mâncat piure și cartofi prăjiți 😀

Friptura se pregătește ca mai sus, la rețeta ușoară de cloquet cu cartofi la cuptor. Sau pregătiți orice friptură care vă place.

Ingrediente rețetă broccoli la cuptor

  • 1 buchet de broccoli de 500-600g
  • 40-50g unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 40-50g parmezan (opțional)

Preparare: 40 minute, din care 5-6 minute fierbere și 25 minute la cuptor

Dați drumul la cuptor să se încingă la 180-200 grade Celsius. Rupeți inflorescențele de broccoli, spălați-le și apoi puneți-le în apa cu sare care fierbe deja. Lăsați să fiarbă 5-6 minute, cât să intre destul de ușor furculița în inflorescență, dar să nu se rupă. E o limită foarte fină și puteți să îl fierbeți prea mult sau prea puțin. Fiți cu ochii pe el și nu vă luați cu altă treabă prin bucătărie 🙂

Când e prefiert suficient, îl scoateți din apă pe o farfurie, cu o lingură mare cu găuri.

Așezați inflorescențele una câte una, într-o tavă de copt. Alegeți o tavă cât mai întinsă, ca să puteți pune într-un singur strat broccoli-ul. Peste ele puneți feliuțe subțiri de unt, cu cât acoperiți mai mult din suprafață cu unt, cu atât va fi mai gustos broccoli-ul la final. De asemenea, tăiați în 2-3 câțelul de usturoi și aruncați-l printre bucățelele de broccoli. Băgați la cuptor 15 minute la 180 grade cu căldură sus și căldură jos. La final scoateți tava și răsfirați parmezanul ras pe deasupra și dați din nou la cuptor pentru alte câteva minute, schimbând doar pe căldură sus cuptorul.

Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare

Aveți grijă cât fierbeți broccoli-ul, nu îl fierbeți prea mult, pentru că se va distruge.

Nu lăsați prea mult broccoli-ul la cuptor, pentru că se va usca și nu va mai fi gustos. Practic, se arde.

 

6. Spanac proaspăt gătit cu ou ochi

spanac mâncăruri rapide și ușor de făcut

De ce spanac proaspăt? Pentru că e ușor de pregătit, dacă știm cum. Și e super gustos. La fel, dacă știm cum să-l gătim. Pur și simplu nu se compară ca gust și aspect cu spanacul din conservă. În plus, e și foarte sănătos.

Spanacul gătit deștept se poate face super ușor și repede. Pare ceva teribil de greu de realizat, dacă te gândești că trebuie să speli atât de multe frunze. Frunză cu frunză, sub jet de apă… Dacă vă amintiți, mamele noastre așa făceau.

Acum exista varianta de spanac la pungă, pe care o găsești în orice rețea de supermarketuri: Lidl, Mega Image etc. Sunt numai frunze, fără rădăcină, și sunt deja foarte curate. În general o pungă are 500g.

Ingrediente

  • 500g spanac
  • 1 ardei capia mare
  • 1-2 căței de usturoi
  • ulei de măsline pentru gătit
  • o jumătate de legătură de mărar
  • 2 ouă

Preparare: 25 minute

Scoateți frunzele din pungă și puneți-le într-un bol mare de salată cu multă apă rece și lăsați-le în apă pentru câteva minute. Între timp, tăiați foarte foarte fin un ardei capia și 1 cățel sau 2 de usturoi. Usturoiul îi va transfera mâncării aroma minunată, în timp ce ardeiul îi va da dulceață. În plus, amândouă o să contribuie extraordinar la aspectul mâncării, prin contrastul coloristic: verdele spanacului cu albul usturoiului și roșul aprins al ardeiului.

Scoateți apoi spanacul din apă și eventual mai spălați-l într-o apă. Puneți pe foc o tigaie goală în care aruncați o mână mare de spanac. După ce începe să se înmoaie, întoarceți-l, având grijă ca toate frunzele să se înmoaie. După ce procesul de înmuiere e complet, scoateți spanacul într-o farfurie și continuați aceeași procedură cu restul de spanac. Procedura trebuie repetată pentru punga de spanac de 4-5 ori, în funcție de cât spanac puneți în tigaie.

După ce finalizați această operațiune, puneți puțin ulei în tigaie și adăugați ardeiul. Când e aproape moale, adăugați usturoiul și apoi spanacul. Puneți capacul și mai amestecați din când în când. Eventual, cu o lingură de lemn apăsați spanacul ca și cum l-ați toca, pentru a-i mai înmuia fibra. Nouă nu ne place să-l facem prea terci. Ca să-și păstreze aspectul de verdeață. Când capătă aspectul dorit de voi, adăugați un praf de sare și mărarul tocat. Miroase ca-n rai, nu?

Ouăle se fac separat într-o altă tigaie curată. La final se asamblează pe o farfurie întinsă spanacul și ouăle ochi. Poftă bună! 🙂 Merge super bine cu un pahar de vin alb sau roșu lângă.




7. Salată de ton cu păstăi

salata pastai cu ton mâncăruri rapide și ușor de făcut

Cea mai simplă rețetă din listă. Nu suntem adepții conservelor. Dar câteodată vrem ceva gustos fără să depunem niciun efort în bucătărie. Mai ales la cină. Ceva care să nu fie nici prea caloric. Și atunci salata asta e perfectă.

Ingrediente

  • O conservă de ton
  • o conservă de păstăi
  • jumătate de lămâie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cățel de usturoi

Preparare: 2-3 minute

Scoatem din cămară o conservă de ton și una de păstăi de fasole. Le scurgem de zeama/uleiul în care s-au conservat cele două ingrediente și le amestecăm într-un bol. Adăugăm ulei de măsline, dacă nu era deja tonul în ulei, zeamă de lămâie după gust și un cățel de usturoi pisat sau tăiat foarte fin. Dacă avem un fir de usturoi verde, și mai bine. Va fi și mai aromată salata. Iar contrastul de culori va fi mai apetisant.

E o rețetă prea ușoară ca să avem tips & tricks. Nu are ce să meargă prost la ea. 🙂 Poate doar să fie prea grasă sau acră, deci nu exagerați cu vinegreta pentru că veți omorî gustul păstăilor, deja anesteziat puțin în conservă.

 

Prăjituri ușor de făcut

În general prăjiturile sunt complicat de făcut și necesită multe manevre în bucătărie, dacă vrem să pregătim ceva gustos. Dar cine are timp și energie de pierdut? Pentru că sunt și prăjituri super ușor de făcut, care sunt gustoase și la care nu trebuie să bați albușuri. Pur și simplu amesteci ingredientele și bagi compoziția la cuptor. Iată trei rețete ușoare de dulciuri, de care să te bucuri oricând.

 

8. Prăjitură cu făină de migdale

prajitura cu faina migdale prăjituri ușor de făcut

E o prăjitură care se face super-super simplu și e foarte aromată. Merge perfect la micul dejun cu o cafea. Pentru cât de simplă e și de cât de puține ingrediente are nevoie e surprinzător că e așa de gustoasă. Asta dacă nu ne amintim ce gust și aromă minunate are marțipanul, care are la bază tot migdale.

E greu să greșiți rețeta asta, așa că nu îi dați prea mult târcoale, încercați-o.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 140g zahăr (rețeta originală e cu 180g dar e suficient de dulce și cu mai puțin zahăr)
  • 200g făină migdale
  • Opțional, o lingură de amaretto sau rom

Metoda de preparare: 40 minute, inclusiv 25 minute la cuptor

Dați drumul la cuptor la 175 grade, să se încălzească bine până pregătiți compoziția. Amestecați ouăle și zahărul cu mixerul timp de 6-7 minute, până se omogenizează și se pufoșește, ca în filmulețul ăsta de 3 minute. În filmuleț aveți rețeta completă, apropo. Apoi incorporați cele 200g de făină de migdale. Puneți și lingura de amaretto/rom. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt adăugați compoziția și dați la cuptor timp de 25 de minute la 175 grade Celsius. Și, e gata, poftă bună!

Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare

Singurul dezavantaj pe care l-ați putea găsi la această rețetă este tocmai punctul ei forte, făina de migdale. De ce? Pentru că e destul de scumpă. Noi am luat-o de la Bebetei cu 32 lei pentru 500g. Cam acesta e un preț corect. Dar, din nou, partea bună este că puteți face ceva gustos super repede.

Nu vă formalizați prea tare cu căutarea unei forme rotunde, cu tapetări cu unt și făină, cu fulgi pe deasupra, dacă vă interesează timpul vostru și gustul. Pentru că ea tot minunat va arăta și va fi la fel de gustoasă. Și se va tăia foarte ușor după ce se răcește puțin.

Nu folosiți o tavă prea mare pentru că va ieși prea subțire prăjitura. Cu cât mai mititică tava, cu atât mai bine. O tavă de 25 pe 25 cm e foarte bună pentru compoziția de mai sus.




9. Fursecuri cu stafide

fursecuri cu stafide prăjituri ușor de făcut

Avem un copil mic și pentru el am încercat tot felul de rețete de biscuiți până am ajuns la aceasta. Ni se pare cel mai ușor de făcut și cea mai gustoasă, marca Jamila. 🙂 O găsiți aici. Nu trebuie să bați albușuri sau să înnebunești amestecând untul cu zahărul. Nu conține praf de copt sau bicarbonat. E un dulce gustos, făcut în casă super ușor. Și e și ușor de reținut proporția ingredientelor 🙂

Ingrediente

  • 100g unt
  • 100g zahăr, noi folosim 70g zahăr brun și ies suficient de dulci
  • 2 ouă
  • 140g făină
  • 100g stafide
  • un baton de vanilie sau o esență de vanilie
  • un praf de sare

Metoda și timpul de preparare: 20 minute

Dai drumul la cuptor. Amesteci untul împreună cu zahărul cu un mixer vertical ca să meargă repede 🙂 După ce se omogenizează, adaugi ouăle câte unul. Apoi amesteci până se omogenizează și ele. Adaugi sarea și făina. Amesteci bine. Apoi adaugi stafidele și amesteci. Le pui  într-o tavă de cuptor. Din acest aluat ies cam 20 de fursecuri. Nu-ți face griji pentru forma pe care le-o dai când le pui cu lingura sau ce ai prin casă pe tavă. Pentru că ele se vor întinde în cuptor pe măsură ce se topește untul. Fă-ți griji mai mult pentru distanța pe care o lași între fursecuri. 🙂 Pentru că vor risca să se unească între ele pe măsură ce se aplatizează. Deci trebuie să lași spațiu suficient de mare între fursecuri.

Se dau la cuptor 10 minute la 200 grade Celsius și sunt gata. Dacă le vrei mai crocante, mai lasă-le 2 minute. După ce faci rețeta de mai multe ori o să descoperi exact cum îți plac mai mult, ce textură ți se potrivește cel mai bine.

Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare

Nu ai cum s-o dai în bară, așa că nu o evita, pentru că e super ușor de făcut. Doar amesteci ingredientele. Poate cel mai dificil pas e să desprinzi compozitia de pe lingură când le pui în tavă :))

 

10. Cheesecake

prăjituri ușor de făcut cheesecakeCheesecake-ul e o altă idee din categoria rețete ușoare și prăjituri ușor de făcut. Pe cât de super gustos și cremos este, te gândești poate că e complicat de făcut. Nu, nu necesită să bați albușuri, să freci gălbenușuri etc. Dar, ce-i drept, necesită mai mult timp până când ajungi efectiv să te bucuri de el 😀 Pentru că trebuie să aștepti să se răcească încet și apoi să-l ții la frigider câteva ore, pentru cea mai bună experiență. Dacă, în schimb, nu ții să arate perfect și să fie rece, poți să te bucuri de el mai repede 🙂

Ingrediente:

  • 900g de cremă de brânză (cream cheese) – noi am folosit de la brandul Arla
  • 1/2 cană de smântână
  • 3/4 cană de zahăr – noi am folosit zahăr brun. Dacă vrei să fie mai dulce poți pune mai mult zahăr
  • 2 linguri de făină
  • un praf de sare
  • 3 ouă mari
  • 1 gălbenuș
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de extract de vanilie sau 1 baton de vanilie
  • unt pentru uns tava
  • 12 biscuiți graham
  • 5 linguri de unt

Metoda de preparare: 1h 30 minute, incluzând în acest timp cele 60-70 minute la cuptor

Găsești aici un filmuleț exact cu pașii de urmat.

  1. Dă drumul la cuptor la 180 de grade Celsius. Și poziționează grătarul pe poziția a doua.
  2. Găsește tava potrivită și o altă tavă în care să intre confortabil tava de cheesecake, pentru că o vei coace în bain-marie. Vezi mai jos, nu e nimic complicat.
  3. Scoate ingredientele din frigider, în mod special brânza și smântâna ca să ajungă la temperatura camerei.
  4. Freacă tava cu niște unt rece, ca să fie unsă toată suprafața.
  5. Pune biscuiții în robot și mărunțește-i. Sau într-o pungă și apoi pisează-i. Adaugă cele 5 linguri de unt topit și amestecă. Amestectul trebuie să fie destul de umed.
  6. Tapetează tava cu biscuiții, apăsând bine. Și dă-o la cuptor 10 minute, până când crusta devine maronie, mai ales pe margini. Las-o apoi la răcit în tavă.
  7. Separat, amestecă bine brânza, zahărul, sarea și făina. Folosește un mixer cu padele pentru a amesteca bine, până compoziție devine oarecum pufoasă.
  8. Adaugă smântâna, vanilia și zeama de lămâie și amestecă puțin. Apoi ouăle și gălbenușul, unul câte unul. Omogenizează.
  9. Toarnă amestecul peste crustă și dă la cuptor pentru 50-60 minute, într-o baie de apă. Adică încălzești puțină apă și o pui în tava de dedesubt. Apoi așezi tava de cheesecake și le dai la cuptor 50-60 minute.




Răcirea e un proces în sine la cheesecake 🙂

  1. Când zonele de la margine s-au umflat sau vezi fisuri create în suprafața cheesecake-ului, e timpul să oprești focul și să lași ușa întredeschisă la cuptor, ca să îi dai răgaz prăjiturii să se răcească încet. Noi am mai și închis ușa, am mai și deschis-o, ca să nu stricăm cuptorul. 😀 Toate precauțiile astea pentru răcire treptată se iau pentru a nu se fisura suprafața cheesecake-ului. Dar dacă nu ții la finețuri de astea, poți să nu n-o mai bibilești atât.
  2. După alte 50 minute scoate-o din cuptor și las-o încă 50 minute afară să se răcească complet. Imediat ce o scoți trage cu un cuțit pe marginea ei, ca să se desprindă complet de marginea tăvii.
  3. Apoi las-o la frigider 3-4 ore înainte de a o savura. 🙂

Tips & tricks – Ce am învățat noi din experiența acestei rețete ușoare

E mai simplu de făcut decât pare, asta am învățat. 🙂 Deci nu stați departe de această rețetă. Dacă o urmați va ieși fără probleme.

Mulțumim prietenei noastre Claudia Iancu, pentru inspirație în a găti rețete ușoare și super gustoase!! ❤️

Vouă ce rețete ușoare vă plac și ne recomandați? Ce mâncăruri rapide și ușor de făcut, inclusiv prăjituri ușor de făcut, vă plac foarte mult? Vrem ce e mai bun din ambele lumi 🙂 Și gust, și timp scurt și ușurință în realizare 🙂

Citește și

Cum mananc sanatos cu un buget redus

SHARE
Articolul precedent22 de carti noi de citit in mai (2020)
Următorul articol15 filme de aventură super palpitante și distractive
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here