Red Hot Chili Peppers vin in Romania


  Cand: 31 Aug 2012
  0
  751

  Red Hot Chili Peppers vor concerta in Romania pe 31 august 2012, conform stirii de pe site-ul RHCP. Pe langa Romania, in aceeasi stire apar si Cehia, Estonia si Lituania ca facand parte din turneul de promovare a noului album, I'm With You.

  Albumul a aparut in 2011, dupa o pauza de cinci ani, iar turneul a inceput in acest an in America de Sud. Conform basistului Flea, inspiratia pentru noul album a fost data de trupa Rolling Stones si muzica africana. Datorita acestui lucru, Flea a vrut sa includa si Africa pe harta concertelor. Managerul trupei insa nu a acceptat, din cauza principiului dupa care chiar si trupele rock se ghideaza, adica principiul economic. Africa nu a fost considerata o piata destul de profitabila.

  Te intrebi de ce Romania a fost totusi inclusa in turneu, in conditiile in care o trupa ca U2, foarte curtata de promoterii de concerte din Romania, refuza constant sa cante la Bucuresti. Motivul ar putea fi neasteptat. Conform unui articol din Wall Street Journal (online.wsj.com), trupele rock si-au devansat concertele europene care au devenit mai interesante din perspectiva crizei financiare europene. Motivul este slabirea monedei Euro. Cum trupele vor fi platite in Euro, la transformarea in dolari americani onorariul va fi mai mare. Iata cum datorita unei economii slabite la nivel regional, Romania castiga trupe rock pe care altfel nu le-ar fi bifat in concert foarte curand. Poate si U2 isi vor reface calculele si ajunge la concluzia ca ar fi interesant sa vina in Romania la vara. 

  Revenind asupra albumului Red Hot Chili Peppers, coperta (vezi lateral) a fost realizata de artistul Damien Hirst, artist britanic cunoscut mai ales pentru temele morbide. Musca de pe coperta, insecta favorita a lui Hirst, trimite la Flea (component al trupei) si la moarte .

  Albumul este primul dupa plecarea chitaristului John Frusciante, noul chitarist fiind Josh Klinghoffer, prieten bun cu Frusciante. Klinghoffer a inregistrat si concertat cu Gnarls Barkley, PJ Harvey, Beck si Vincent Gallo.

  RHCP au mai cantat melodiile de pe noul album in trei concerte extrem de exclusiviste tinute in luna iulie in California. Audienta restransa (sub 500 persoane) a fost formata in principal din familie, prieteni si critici muzicali.

  Incepand cu septembrie, trupa a inceput turul de promovare a albumului. Pana la sfarsitul anului RHCP va canta in America de Sud si Europa (Germania, Suedia, Danemarca, Olanda, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Austria, Italia, Elvetia si Spania).

  Primul single de pe I'm With You, melodia The Adventures of Rain Dance Maggie,a fost lansat pe 15 iulie 2011, cu 3 zile inaintea datei anuntate initial, din cauza unei scurgeri de informatii pe internet.  Pe 17 august a fost lansat videoclipul single-ului la MTV SUA.

  Trupa americana de funk rock si rock alternativ a vandut mai mult de 65 de milioane de albume in intreaga lume si a castigat 7 premii Grammy de la lansarea in 1983.

  Bilete

  Biletele se vand la 9 categorii de preturi: 130 de lei (gazon), 275 de lei (Gold Circle), 155 de lei, 185 de lei, 215 lei, 265 de lei, 305 lei, 375 de lei, respectiv 495 de lei.

  Acestea se pot achizitiona online de pe myticket.ro si, in curand, din magazinele Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Eminescu.

  Intre 13-20 decembrie biletele se vor vinde promotional cu 50% reducere la abonamentul pe 3 zile la B'estfest 2012 (din 265 lei, platesti 133 lei).

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here