Tinker Tailor Soldier Spy


Premiera: 03 February 2012
0
558

Regizorul suedez Tomas Alfredson a creat un film anti-Bond cu spioni de scoala veche care ii au ca oponenti pe spionii KGB. Imposibil sa rezisti la nostalgia (daca o ai) de a vedea un film in care si arta cinematografica, si spionii, sunt clasici.

Serviciul de spionaj englez, numit codificat Circul, este in pericol din cauza suspiciunii tradarii. Se pare ca in varful ierarhiei exista un agent dublu, A Mole. Seful Circului este destituit dupa ce prima incercare de a-l demasca pe tradator esueaza. Urmeaza "spionarea spionilor", realizata de Smiley (interpretat de Gary Oldman), un spion retras din activitate.

Tinker Tailor Soldier Spy este o ecranizare dupa John le Carré in care nu doar titlul este straniu de melodios potrivit (meritul scriitorului care a inspirat filmul), ci totul este armonizat cu o minutiozitate admirabila in mecanismul cinematografic: actiunea, actorii , imaginea (Hoyte van Hoytema), scenografia (Maria Djurkovic, cunoscuta si pentru The Hours), costumele (Jacqueline Durran), muzica (Alberto Iglesias).

Revenind la interpretare, rolul principal ii revine unui actor care nu dezamageste niciodata nici macar un strop, britanicul Gary Oldman. In general s-a remarcat in roluri secundare spectaculoase, gen Locotentul Gordon din Batman si reprezentantul raului din Al cincilea element. Este acompaniat de actori cel putin la fel de buni: Colin Firth (The King's Speec, A Single Man), John Hurt (Melancholia, vocea naratorului in Dogville), Tom Hardy (Inception si RocknRolla – unde este prietenul homosexual al lui Gerard Butler), Benedict Cumberbatch (Atonement), Mark Strong (tot RocknRolla) si lista nu e epuizata.

In curand pe Postmodern.ro si recenzia filmului Tinker Tailor Soldier Spy.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here