Recomandari pentru weekendul 6-8 decembrie

0
537

Dacă vrei să cumperi din timp cadourile pentru sărbători, începând cu acest weekend ai la dispoziție mai multe târguri de profil. Mai adaugă și câteva premiere de film interesante, câteva piese de teatru amuzante, o expoziție – două, iar programul acestui sfârșit de săptămână este gata.  

Un film cu premiera vinerea aceasta este Blancanieves, varinata mută a poveștii Albei-ca-Zăpada, cu acțiunea plasată în Sevilla anilor ’20. Spre deosebire de varinta fraților Grimm, Alba-ca-Zăpada învață de la tatăl ei arta luptelor cu taurii, iar atunci când fuge de acasă se alătură unui grup de pitici toreadori. Maniera în care regizorul Pablo Berger a reinterpretat povestea a adus filmului 10 premii Goya.

Ultimul film al fraților Coen va avea și el premiera la acest sfârșit de săptămână. Inside Llewyn Davis spune povestea unui compozitor-cântareț folk ce caută să se afirme în New York-ul anilor ’60. Alături de Oscar Isaac, în film apar și Carrey Mulligan și Justin Timberlake.

Thrillerul care îi reunește pe James Franco și pe Winona Ryder se numește Homefront și va avea premiera vinerea aceasta. Filmul spune povestea unui polițist retras de la divizia Antidrog (Jason Statham), dar care revine în acțiune atunci când fiica sa are o altercație cu nepotul capului unei rețele de narcotraficanți (James Franco). În film, apare și Kate Bosworth, într-un rol negativ.

Vineri, în Atelierul de Producție, va avea loc cel mai mare eveniment bass music din acest sezon. Astfel, Remi Kabaka, fondator al Gorillaz Sound System va fi pus față în față cu beatmakerul Onra, care își împletește sunetul cu mostre de muzică asiatică. Lor li se va alătura Matt Preston, cunoscut ca Phaeleh, cu ritmuri de doubstep, house, garage și muzică electronică.

La Teatrul Evreiesc se va juca vinerea aceasta, de la ora 19:00, piesa Hoții de frumusețe, o adaptarea a lui Chris Simion după romanul cu același nume al autorului francez contemporan Pascal Bruckner. Spectacolul îmbină jocul actorilor Florin Zamfirescu, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Ștefana Samfira, Radu Micu, Ionuț Niculae cu un decor, în mare parte, virtual.

Tot vineri, de la ora 19:00 la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei) poți vedea piesa Obiceiuri necurate, o comedie în care măicuțele Augusta și Philamena contribuie substanțial la veniturile mănăstirii printr-o producție secretă de vin.

Spectacolul de teatru Artă va fi pus în scenă duminica aceasta la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei) de la ora 19:00. Piesa este o comedie care analizează prietenia dintre trei bărbați, care intră într-un conflict după ce unul dintre ei achiziționează un tablou mai special.

Muzeul Național de Artă al României a organizat o expoziție dedicată gravurilor lui Paul Gavarni. Expoziția cuprinde 55 de lucrări în care poți admira și analiza tipologiile societății franceze de acum doua secole: burghezi prezentabili, femei de carnaval, actori și oameni care animau străzile Parisului. Expoziția va fi deschisă până pe 28 februarie 2014.

La acest sfârșit de săptămână, centrul pentru arte contemporane Alchemia organizează expoziția Le Port Roumaine. C’est Chic!, unde poți admira, dar și achiziționa articole vestimentare lucrate manual și care reprezintă diferite regiuni etnografice ale țării. Tot în cadrul evenimentului, poți participa la un workshop în care vei afla poveștile motivelor tradiționale românești și semnificațiile lor.

O nouă ediție Antique Market este deschisă weekendul acesta la Romexpo, unde colecționarii și pasionații de antichități pot achiziționa piese de mobilier și decorațiuni interioare, tipărituri, vehicule de epoca, artă plastică, obiecte personale și de colecție și multe altele. 

Tot la Romexpo vei fi întâmpinat în acest weekend de peste 80 de expozanți din România, Pakistan, India și Iran cu decorațiuni, confecții, încălțăminte, accesorii, cosmetice, textile sau parfumuri la Târgul de cadouri de Crăciun Romexpo.

Vineri se va încheia ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Literatură. Programul zilei cuprinde o serie de lecturi publice și dialoguri cu publicul larg, de la ora 14:00 la Muzeul Național al Literaturii Române, unde vor fi invitați autorii Kei Miller (Jamaica/Marea Britanie) și Dan Sociu (România), iar de la ora 18:00 la Clubul Țăranului sunt invitați autorii Robert Perisic (Croația), Kei Miller (Jamaica/Marea Britanie), Adrian Schiop (România) și Andrei Dosa (România).

Printre târgurile de Crăciun deschise în această perioadă se numără și târgul Design your Christmas! ce va avea loc la librăria Cărturești din Băneasa Shopping City și care cuprinde decorațiuni de iarnă, bijuterii sau obiecte vestimentare personalizate create de designeri români și austrieci.

Lista târgurilor este completată de Târgul Cadourilor de Iarnă din București Mall Vitan și Plaza România, dar și de Târgul de Sărbători de la Sala Dalles, care vor fi deschise până în Ajun. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here