Recomandari pentru weekendul 13-15 septembrie

0
602

Weekendul acesta este mai ales al muzicii. Avem în continuare în fiecare zi concerte de muzică clasică la Ateneu și Sala Palatului, în cadrul Festivalului Enescu. De asemenea, va debuta cu o nouă ediție Balkanik Festival,  primul festival autohton de muzică și cultură balcanică. Iar duminică unul dintre cei mai cool DJ-ei britanici de trip hop și downtempo, Bonobo, mixează la Arenele Romane.

Anul acesta, în cadrul festivalului Balkanik,  Alexander Bălănescu Quartet va susține un recital dedicat celebrării a 100 de ani de la nașterea Mariei Tănase și 50 de ani de la dispariția acesteia.

Pe lângă Alexander Bălănescu, vor mai concerta două trupe românești (Fanfara Ciocârlia și Taraf de Haidouks), una din Bulgaria (Kottarashky & The Rain Dogs), una din Ungaria (Mitsoura) și una din Serbia (Kal). În plus, vei putea urmări și proiecții de filme în aer liber, vei putea vedea expoziții de pictură, fotografie și obiecte tradiționale, spectacole de dans și de circ și vei putea degusta mâncăruri tradiționale balcanice.

Tot în acest weekend, duminică, la Arenele Romane, va avea loc concertul susținut de DJ-ul și producătorul britanic, Bonobo, concert care face parte din turneul de promovare a ultimului său album, The North Boarders.       

 Festivalul George Enescu se desfășoară în continuare, iar din programul acestui sfârșit de săptămână fac parte concerte ale London Philharmonic Orchestra, ale  Orchestrei de Cameră din Lausanne și Sinfonieorchestere Berlin.

Dacă vrei să mergi la cinema, prima premieră a weekendului este filmul The Grandmaster, regizat de Wong Kar-wai, care spune povestea unui maestru de arte marțiale Ip Man, interpretat de Tony Leung Chiu Wai (Hero, In The Mood for Love), și  care l-a avut printre discipoli și pe Bruce Lee.

De asemenea, are loc premiera filmului românesc Love Building, cu Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță în rolurile principale. Filmul urmărește 14 cupluri, aflate într-o tabără în care încercă să reaprinda dragostea dintre ei cu ajutorul unor psihoterapeuți.

Vă amintim și că acesta va fi ultimul weekend în care vor avea loc concerte, spectacole și proiecții de film în cadrul proiectului Poiana Urbană.        

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here