Recomandari pentru weekendul 13-15 decembrie

0
619

Deși ne apropiem de sfârșitul anului și, de obicei, în această perioadă evenimentele sunt mai puține, weekendul acesta vine din nou cu o listă generoasă de opțiuni în care să îți petreci timpul liber. 

Singura premieră cinematografică a săptămânii este o premieră așteptată de fanii lui Peter Jackson și a seriei Stăpânul inelelor. Este vorba de partea a doua a trilogiei The Hobbit. The Desolation of Smaug ce prezintă aventurile lui Bilbo Baggins și care pornește alături de Gandalf și de cei 13 gnomi în căutarea ținutului pierdut al acestora.

Pe parcursul acestui weekend se defășoară și ediția din 2013 a Festivalului Internațional de Film Experimental Bucuresti – BIEFF la Cinema Elvira Popescu și Cinema Studio. Festivalul îl are ca președinte onorific pe cineastul Peter Greenaway (Drowning by Numbers, Nightwatching), iar temele centrale sunt dansul, moda, dispariția, lumile fantastice și utopia.  

Făcând trecerea la muzică, vineri de la ora 19:00 la Sala Radio va avea loc un concert în premieră absolută, Febra, Triplul Concert pentru flaut, clarinet, violoncel și orchestră de Dan Dediu. Pentru acest spectacol se vor reuni artiștii Tiberiu Soare, Ion Bogdan Ștefănescu, Emil Vișenescu și Răzvan Suma.

La Teatrul Bulanda (Sala Liviu Ciulei), de la ora 19:00, atât sămbătă, cât și duminică are loc spectacolul La Grande Magia, pus în scenă de regizorul israelian Elie Malka. Povestea urmărește un cuplu căsătorit aflat în vacanță în Italia. Dispariția soției, în urma unui truc magic, devine o încercare pentru soț care se descoperă pe sine în această situație.

Piesa Ce Zile Frumoase este un eseu în care Samuel Beckett analizează relația dintre om și timp într-un text existențial. Spectacolul este pus în scenă de regizoarea Sânziana Stoican și a câștigat în acest an  premiul pentru cea mai bună regie, cea mai bună interpretare feminină și cea mai bună scenografie la Festivalul Național de Teatru Independent. Ce Zile Frumoase se va juca duminică la untreatu de la ora 19:00.

În acest weekend se încheie și Săptămâna Aniversară la Teatrul de Artă, eveniment care celebrează un an de la deschiderea teatrului. Astfel, vineri se va juca piesa Variațiuni la invențiuni, un spectacol despre un concert de pian la două mâini, care prezintă o variantă inedită a Simfoniei a V-a a lui Ludwig Van Beethoven. Sâmbătă vei putea urmări spectacolul Voyeur, o adaptare a romanului Păpușarul de Gardner Mckay, în care un psihopat hărțuiește femeile și intră într-un joc al minții ce depășește limitele moralității. Iar duminică, are loc premiera piesei Procesul Cârtițelor de Sorana Coroamă Stanca, cu Mihai Stănescu, Lavinia Pop-Coman și Vlad Ianuș.

Un nou târg de Crăciun se va deschide duminica aceasta. Este vorba despre târgul DarBazar, în care artiștii și producătorii români, dar și reprezentanții comunităților internaționale de pe 5 continente sunt invitați să își expună produsele și să își prezinte cultura, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Târgul se desfășoară pe lungimea străzii Edgar Quinet (zona Universității).

De asemenea, sunt deschise în continuare târgurile de cadouri de la Sala Dalles, și din Mall Vitan și Plaza România, precum și târgul Design Your Christmas din Băneasa Shopping City.

Weekendul acesta, Crăciunul vine și pentru animăluțe, prin intermediul unui eveniment organizat la Cafeneaua cu pisici. Așadar, duminică între orele 13:00 si 19:00, poți trece pe acolo pentru a adopta o pisică sau pentru a contribui la salvarea celor abandonate, achiziționâd obiecte hand-made.

Celor care doresc să viziteze o expoziție, le recomandăm expoziția Paul Gavarni – Comedia umană în gravuri și desen de la Muzeul Național de Artă al României. Cele 55 de lucrări selectate înfățișează tipologiile societății franceze de acum două secole.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here