Recomandari pentru weekendul 11-13 octombrie 2013

0
531

Multe premiere de film, un festival de teatru, unul de dans și un concert dedicat fanilor stilului soft rock, new wave și synthpop. Acestea sunt principalele evenimente care compun imaginea weekendului.

Așadar, vineri seara la Romexpo are loc concertul trupei britanice The Hurts. Duo-ul alcătuit din Theo Hutchcraft și Adam Anderson revine pe scena din România la aproximativ un an după ultimul lor concert la noi, cu ocazia promovării celui de-al doilea album al trupei, Exile.

La fel ca și săptămâna trecută, weekendul acesta te întâmpină cu un număr considerabil de premiere cinematografice. Astfel, începând de vineri poți urmări un film inspirat de viața prințesei Diana, acțiunea concentrându-se mai ales pe ultimii ani din viața acesteia. Prințesa de Wales este interpretată de Naomi Watts.

Rebecca Hall și Eric Bana fac parte din distribuția filmului Closed Circuit, cu premiera la acest sfârșit de săptămână. Cei doi sunt avocați și le este încredințat un caz ce implică grupări teroriste. Poți citi recenzia noastră aici.

Urmează un film ce reprezintă colaborarea dintre Luc Besson și Martin Scorsese și care îi are în distribuție pe Robert de Niro, Michelle Pfeiffer și Tommy Lee Jones. Malavita/ The Family este povestea unui clan mafiot retras din activitate și care în urma unei înțelegeri cu cei de la FBI intră în programul de protecție a martorilor. Însă cum vechile obiceiuri nu se uită, membrii  grupului recurg la metodele lor obișnuite de a-și rezolva problemele.

Un alt film românesc va rula începând cu această săptămână în cinematografe. Este vorba de Roxanne, un film regizat de Valentin Hotea și inspirat de o întâmplare adevărată din viața acestuia. O poveste care pornește de la o simplă dedicație la radio a piesei Roxanne a trupei The Police și care ajunge să implice securitatea.

Charlie Sheen, Mel Gibson, Lady Gaga, Sofia Vergara, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Danny Trejo. Pe scurt, distribuția celui de-al doilea film din trilogia Machete. Machete Kills, în regia lui Robert Rodriguez, este o poveste în care președintele Americii (Charlie Sheen) angajează un fost agent federal mexican (Danny Trejo) să facă orice numai să nu îi permită unui dealer de droguri miliardar (Mel Gibson) să declanșeze starea de anarhie în lume.

Iar dacă nu te încântă nici una dintre aceste opțiuni, te așteaptă la cinema și o comedie franțuzească care te introduce în bucătăria Palatului Elysée, odată cu noua bucătăreasă personală a președintelui Franței: Haute Cuisine.

Duminică se va încheia și ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Anim’est. Programul celor trei zile de weekend cuprinde filme precum: Azur și Asmar, Despicable Me 2, Ernest și Celestine, Frankenweenie, Cloudy with a Chance of Meatballs 2 sau The Pirates! Band of Misfits.

După ce epuizăm filmele, trecem la teatru. Sâmbătă aceasta, la Teatrul Nottara începe prima ediție a festivalului internațional Fest(in) pe Bulevard, în cadrul căruia se vor juca cinci spectacole din străinătate. Evenimentul cuprinde două secțiuni: Bulevardul Comediei și Criză Teribilă, Monșer!, ce are ca subiect central criza, fie ea ecomonică, politică, socială, identitară sau sexuală.

De asemenea, se desfășoară în continuare și festivalul eXplore dance – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival. Organizatorii au pregătit spectacole în premieră, proiecții de filme dedicate dansului contemporan și conferințe cu artiști români și internaționali, ce se vor desfășura la WASP (Working Art Space and Production).

Iar pentru cei care vor să viziteze o expoziție, le recomandăm expoziția de gravură japoneză de la Muzeul de Artă al României, Imagini ale lumii trecătoare: Războinici și poeți, actori și femei frumoase. Expoziția reprezintă o selecție de gravuri ale școlii Utagawa și, în același timp, ale celei mai productive etape a gravurii policrome japoneze.

SHARE
Articolul precedentMircea Vintila in concert la Hard Rock Cafe
Următorul articolLes Films de Cannes à Bucarest 2013
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here