Recomandari pentru weekendul 10-12 Mai

0
818

Cel mai important eveniment al weekendului acesta pentru pasionații de film este Festivalul de Film European, care se va desfășura la Cinema Studio și la Cinemateca Eforie.

 

Dacă am început cu filmul, este bine de știut că în acest weekend va avea loc premiera comediei The Big Wedding cu Robert DeNiro, Robin Williams și Amanda Seyfrid. De asemenea nu trebuie să ratezi nici premiera noului film al regizorului Danny Boyle (Slumdog Millionaire, 127 Hours), Trance, cu James McAvoy în rolul unui vânzător de artă care planifică furtul unei opere de Francisco Goya. Tot vineri va avea premiera și filmul german Stopped on Track, care a câștigat premiul secțiunii Un Certaine Regarde a Festivalului de Film de la Cannes, în 2011. Tot vineri, intră în anumite cinematografe și animația pentru copii Zarafa.

 

La fel de interesant se anunță și un eveniment mai puțin obișnuit, festivalul de cultură japoneză contemporană aflat la a șaptea ediție – Otaku Festival, unde vei putea participa la ateliere, prezentări, proiecții, concerte, expoziții, concursuri, karaoke și multe altele.

 

Dacă trecem la muzică, îți semnalăm începutul celei de a douăzecea ediții  EUROPAfest, care va aduce și în acest an la București muzică de jazz, blues, pop și clasică. Tot la acest sfârșit de săptămâna va avea loc Freedom Jazz in the City, care va îmbina jazzul cu ritmuri de samba, blues și tango, până la etno-jazz, bossa-nova și sound-uri din perioada Bucureștiului interbelic. Din program fac parte nume precum Mircea Tiberian, Harry Tavitian sau Maria Răducanu. Să nu uităm, tot în acest weekend avem și concertul The Troggs în Hard Rock Cafe, reprogramat de pe 26 februarie.

 

De asemenea, sâmbăta va avea loc la Sala Radio Concertul Regal. Din spectacol va face parte ultima lucrare pentru orchestră a lui Brahms,  Dublul concert pentru vioară, violoncel și orchestra, dar și Simfonia a IX-a în mi minor – Din lumea noua a compozitorului ceh Antonin Dvořák.

 

Dacă vrei să mergi la teatru, vineri se va juca la ArCuB piesa Însemnările unui nebun cu Marius Manole în rol principal și cu violonistul Alexander Bălănescu, iar la Teatrul Odeon va avea loc sâmbăta o instalație performativă, un amestec de poezie, proiecție video și sunet, pornind de la volumul de versuri ale lui Bogdan Ghiu, Urme de distrugere pe Marte.

 

Pentru cei care nu le-au vizitat încă, expozițiile Comorile Chinei de la Muzeul Național de Istorie și The Human Body de la Muzeul Antipa sunt în continuare deschise. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here