Recomandari pentru weekend-ul 7 – 9 martie

0
583

Programul evenimentelor pentru aceste zile este destul de plin. Vei putea alege între câteva filme foarte aşteptate (printre care ultimul film al lui Nae Caranfil, Closer to The Moon), spectacole de teatru, un concert, noi expoziții și un târg dedicat primăverii.

Printre premierele cinematogafice ale săptămânii se numără filmul care la sfârșitul săptămânii trecute i-a adus primul premiu Oscar actorului Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club. Povestea este inspirată din realitate și prezintă viața lui Ron Woodroof, hărțuit de companiile farmaceutice și autoritățile americane după ce a înființează un club undergroud pentru folosirea ilegală a unor medicamente împotriva HIV și SIDA.

Tot vinerea aceasta va intra în cinematografe noua ecranizare a faimoasei serii de benzi desenate a lui Frank Miller, 300. Acțiunea filmului 300: Rise of an Empire are loc înainte de lupta de la Termopile. Povestea se concentrează pe înfruntarea navală de la Salamina unde grecii își apară independența, învingând armata persană.

Closer to the Moon este un film scris și regizat de Nae Caranfil, cu Vera Farminga și Mark Strong în rolurile principale. Filmul spune o poveste românescă ce are loc în timpul regimului comunist, în care patru bărbați și o femeie, toți intelectuali și cu funcții importante în ierarhia de partid, pun la cale un jaf al Băncii Naționale.

O altă premieră cinematografică a acestui weekend este drama The Broken Circle Breakdown, nominalizată la Oscar în categoria Cel mai bun film străin. Povestea urmărește un cuplu de cântăreți de bluegrass uniți prin muzică dar despărțiți de suferința provocată de pierderea copilului lor.

Pentru cei care vor să meargă la teatru este bine de știut că duminică de la ora 19:00 se joacă la Teatrul Act spectacolul de teatru COCKOȘI de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru. Piesa prezintă relația de lungă durată a unui cuplu gay și descrie eșecul despărțirii acestora. În 2010 spectacolul a câștigat premiul ’’Laurence Olivier’’, cea mai importantă distincție britanică de profil, iar în scurt timp a fost montată și pe Broadway.

Tot la capitolul teatru îți recomandăm piesa Crimă și pedeapsă în regia lui Yuri Kordonsky care se va juca sâmbăta și duminica aceasta la Teatrul Bulandra (Sala Toma Caragiu) de la ora 18:30. În această punere în scenă a a romanului lui Dostoievski accentul este plasat pe trăirile sufletelor aflate în situații limită. Din distribuție fac parte Marian Râlea, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Vlad Logigan, Rodica Lazăr și Anca Androne.

Sâmbătă, 8 martie, la Palatul Ghika, Teddy Bear Romania organizează o petrecere la care invitatul special va fi DJ-ul berlinez Phonique, un clasic al scenei deep house din Germania. Pe scenă vor urca și Dj Optick și Adrian Eftimie, Moonsound și OK Corral. Evenimentul începe la ora 22:00, iar prețul unui bilet este 20 de lei, iar după ora 00:00, 30 de lei.

Începând cu acest weekend la MNAC se desfășoară evenimentul Use at your Own Risk care cuprinde o expoziție de artă interactivă, o serie de prezentări și performance-uri de artă new media, dar și o întâlnire între studenții facultăților din București și profesori de la programul de masterat Interface Cultures din Linz. Expoziția va fi deschisă până pe 29 martie 2014.

Tot la MNAC este deschisă în continuare expoziția dedicată arhitecturii norvegiene contemporane ce include 30 de proiecte reprezentând  atât construcții publice, cât și amenajări private nonconformiste.

Weekend-ul acesta, la Sala Palatulul va avea loc și o expoziție-concurs dedicată felinelor. Este vorba de Expoziția Internațională SofistiCAT. Totodată, evenimentul reprezintă un prilej de a achiziționa hrană, accesorii, jucării pentru pisici și articole vestimentare, accesorii și mărțișoare pentru stapâni. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei pentru pensionari.

Pentru cei care sunt în căutarea unui cadou de 8 martie este bine de știut că până sâmbătă este deschis în continuare Festivalul Primăverii de la Sala Dalles, unde vei găsi obiecte hand-made, bijuterii, dulciuri, aranjamente florale sau cosmetice din ingrediente 100% naturale.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here