Recomandari pentru weekend-ul 5 – 7 septembrie

0
573

În weekend-ul acesta lumea revine din vacanță şi reintră în atmosfera urbană cu ajutorul a o mulțime de evenimente și festivaluri, majoritatea cu intrare liberă. De asemenea, nu mai puţin de patru filme noi vor intra în cinematografe.

Astfel, pe 5 septembrie are loc premiera filmului The Giver despre o lume utopică, în care tânărul Jonas (Brenton Thwaites) este ales să primească amintirile unui bătrân numit The Giver, despre războiul, boala şi foamea ce domnise iniţial printre oameni. În film îi regăsim pe Katie Holmes, Alexander Skarsgård, Jeff Bridges şi Meryl Streep. Dacă doriţi să vă faceţi o idee despre film, puteţi citi recenzia noastră.

The Captive cu Ryan Reynolds, Scott Speedman şi Rosario Dawson îşi va face, de asemenea, debutul pe marile ecrane. Filmul prezintă povestea unei fetiţe răpite şi ţinute captivă opt ani, timp în care atât viaţa familiei cât şi cele ale investigatorilor sunt date peste cap. Şi pentru The Captive puteţi citi recenzia noastră.

Şirul premierelor continuă cu Wakolda, un thriller despre Îngerul morţii, criminalul nazist Josef Mengele, cunoscut pentru experimentele îngrozitoare făcute pe oameni.

Tot astăzi, are loc premiera ecranizării după romanul lui Panait Istrati, Kyra Kyralina, în regia lui Dan Pița. Povestea este plasată în Brăila, la începutul secolului XX și urmărește viața a două femei, mamă și fiică.

Pentru pasionații de fotografie recomandăm Bucharest Photo Week, care se va desfășura în perioada 5 – 14 septembrie. Fotografiile vor fi expuse pe un "coridor” ce pornește de la Bulevardul Unirii și se încheie pe Șoseaua Kiseleff. Tot în cadrul festivalului, vor fi multe ateliere de fotografie, proiecții și concerte.

De asemenea, există multe oportunități de a vedea teatru în aceste zile, după pauza de stagiune din vară, în cadrul festivalelor Bucureștii lui Caragiale care se desfășoară în Centrul Vechi, cu intrare liberă, precum și la Undercloud –  festivalul de teatru independent de orice, care se desfășoară la Clubul Țăranului Român, prețul pe spectacol fiind de 35RON.

TNB continuă programul 9G, de promovare a creațiilor noii generații de artiști și, ca urmare, în acest weekend puteți viziona piesa Artorchestra din cadrul programului, cu intrare liberă.

Dacă doriți să petreceți o noapte romantică pe cheiul Dâmboviței, cu muzică clasică în background, atunci mergeți la Nocturnele Baroce care se desfășoară în perioada 1-6 septembrie, pe esplanada Bibliotecii Naţionale Române, de asemenea, cu intrare liberă.

Poate cea mai inedită manifestare din acest weekend este Creative Est-ul, care adună la un loc, la Grădina Botanică, 30 dintre industriile creative din București care își vor prezenta evoluțiile de la stadiul de idee la cel de brand de succes. Desigur, vor fi multe conferințe și dezbateri pe această temă. Intrarea costă 30 RON pe zi și abonamentul pentru cele două zile 50 RON.

SHARE
Articolul precedentJustin Timberlake – Blue Ocean Floor
Următorul articolAnnie
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here