Recomandari pentru weekend-ul 5-7 decembrie

0
484

În weekend-ul acesta primim cadouri! Dar și dăm cadouri! Dacă nu sunteți îndeajuns de inspirați în privința cadourilor pe care doriți să le faceți celor dragi, noi vă recomandăm târguri de Crăciun, cărți de la Festivalul Internațional de Literatură și bilete la premiere de film, dar și la teatru sau concerte. Iar pentru relaxarea de după vânătoarea extenuantă de daruri, vă recomandăm articole culturale și muzică făină.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

Nightcrawler– Prădător de noapte. Drama cu Jake Gyllenhaal în rolul lui Lou Bloom, un jurnalist care descoperă că infracțiunea de noapte de pe străzile Los Angeles-ului este un subiect generos și o rampă de lansare pentru cariera lui.

Paddington. Film de animaţie care spune povestea unui urs din Peru, ajuns tocmai la Paddington Station, în Londra. Acesta descoperă că traiul în inima oraşului nu are nimic bun pentru visătorii care şi-au creat o imagine ireală a Londrei în mintea lor.

St. Vincent – Sf. Vincent. Bill Murray apare rolul lui St. Vincent de Van Nuys: un veteran de război mizantrop, hedonist și țâfnos. Acesta devine un ciudat mentor pentru copilul vecinilor divorțați, jucați de Melissa McCarthy (Bridesmaids, The Heat) și Scott Adsit (30 Rock). 

The Judge – Judecătorul. Drama despre Hank Plamer (Robert Downey Jr.), un avocat de succes care se întoarce în orașul natal pentru funeraliile mamei sale. Deși înstrăinat de tatăl său bolnav de Alzheimer (Robert Duvall), Hank trebuie să îl reprezinte în fața tribunalului, fiindcă acesta este acuzat de uciderea soției. 

Anochece en la India – Noaptea vine în India. Povestea lui Ricardo (Juan Diego), un spaniol hipiot care se află în scaunul cu rotile de 10 ani și își dorește să moară pe malul fluviului Gange și să o reîntâlnească pe Gadhali, iubirea vieții sale. Dana (Clara Vodă), menajera lui româncă, îl însoţeşte în această călătorie care îi poartă de-a lungul Europei, Turciei, Iranului şi Pakistanului.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Știri de pe Broadway! Emma Stone este noua Sally Bowles din.. Ați ghicit! Musicalul Cabaret ce se pune în scenă la Teatrul Studio 54 de pe Broadway. Emma arată nemaipomenit!

 

Un articol al scriitoarei comtemporane americane Adelle Waldman pentru The New Yorker care apără romanul tradițional în fața unei invazii de literatură fictivă semi-autobiografică.

 

Despre cum au transformat graficienii Mark Shanley și Paddy Treacy cele mai impertinente şi ignorante comentarii ale clienților lor în afișe publicitare.

 

Scrisori ale lui Vincent van Gogh către fratele său Theo, în care abordează importanța relațiilor cu ceilalți – Oare se vede pe dinafară ce se întâmplă pe dinăuntru? Cineva are un foc imens în sufletul său și nimeni nu vine niciodată să se încălzească la el, iar trecătorii nu văd altceva decât un pic de fum la vârful hornului.(van Gogh)

 

O revistă de benzi desenate amuzantă despre ideile și viața lui Sigmund Freud.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Cele două cântece compuse de Lana del Rey pentru noul film al lui Tim Burton, intitulat Big Eyes. Dacă pe el l-a fermecat stilul și vocea gravă a artistei, evident că ne va fermeca și pe noi, cinefilii.

 

O compilație de cântece folosite pentru soundtrack-ul filmelor lui Woody Allen. Pe 1 decembrie regizorul și-a sărbătorit ziua de naștere și noi o putem sărbători cu el fie cu un maraton cu filmele sale, fie ascultând aceste cântece pe fundal în timp ce citim un articol omagial foarte amuzant despre supraviețuirea în tramvai Woody Allen style.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB) care reuneşte scriitori din mai multe ţări precum Brazilia, Palestina, Malta, Ucraina, Marea Britanie sau Italia, iar iubitorilor literaturii SF le va fi dedicată o seară specială.

Înscenarea, de Alina Suărășan – piesa de teatru a Companiei de teatru Frank despre un tânăr scriitor (Bobby Kaufman) care vrea să afle cum ar fi viața lui dacă ar fi celebru.

La Harneală– piesă de teatru despre campania de evacuări forțate a locatarilor din zona (recent) de maxim interes Rahova-Uranus. După spectacol urmează o discuție cu victimele evacuărilor forțate.  

Dragoste, în patru tablouri– piesă de teatru de Lukas Bärfuss, ce se va pune în scenă la TNB, în cadrul programului 9G. Intrarea este liberă.

Concert Narcotango pe 6 decembrieArgentinienii de la Narcotango îmbină ritmurile tangoului cu sunetele mai moderne ale muzicii electronice, dar şi cu elemente de jazz şi rock reuşind să-şi creeze un stil şi o atmosferă aparte.

Expoziţiile Dulapul și Muzica / Cupboard and a Song, Bucharest Artistic Education and Romanian Art after 1950, Dispoziţii în Timp şi Spaţiu / Dispositions in Time and Space, Noi începuturi, WHAT ABOUT Y[OUR] MEMORY ale căror vernisaje au avut loc cu ocazia Aniversării MNAC. 10+3.

SPAŢIU EXPANDAT – Insider and Outsider– un program de artă publică având ca scop activarea spaţiului public urban prin intervenţii temporare ce variază de la sculptură sau instalaţie la performance.

SUVENIR DE BUCURESTI – ediţia de iarnă, unde vom putea vizita o expoziție specială de pictură, grafică și artă decorativă ce are ca scop promovarea valorilor cultural-estetice ale Bucureștiului.

Bucharest Christmas Market, unde Moș Crăciun și spiridușii săi ne vor ajuta să cumpărăm cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi.

Salonul Naţional de Artă Decorativă 2014, unde ne întâlnim cu lucrările a peste 80 de artişti plastici români,  acoperind toate tehnicile artelor decorative : tapiserie, broderie, tehnici mixte, forme artistice decorative din metal, ceramică şi sticlă.

Teatru de Umbre pentru… copii şi adulţi – ateliere de teatru de umbre destinate atât copiilor, cât și adulților, organizate de Muzeul Național al Satului.

Impact Fair – Târgul cadourilor cu suflet – pentru cei dornici să găsească nişte cadouri nonconformiste şi creative, realizate de artişti plastici sau de tineri designeri. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here