Recomandari pentru weekend-ul 25 – 27 aprilie

0
608

Deși acest sfârșit de săptămână ne întâmpină cu un număr mic de evenimente, cele care vor avea loc sună foarte bine: avem o nouă ediţie ShortsUP, o premieră cinematografică cu Johnny Depp, dar şi un festival de muzică electro şi un eveniment pentru cei pasionaţi de jocurile video. Aşadar, iată care sunt recomandările noastre:

Printre premierele cinematografice ale weekend-ului se află Jeune & Jolie, un film independent francez semnat de Francois Ozon care prezintă, pe parcursul unui an, experiențele unei adolescente de 17 ani. Ea începe să își exploreze sexualitatea, ajungând să practice prostituția, nu pentru bani, ci pentru plăcere. Filmul evită, însă, stereotipul hollywoodian al adolescentei care o ia pe căi greșite, fiind mai degrabă un film non-moralizator și direct.

Tot vineri se va lansa și Transcendence, un science-fiction cu Johnny Depp și Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona) în rolurile principale. Filmul prezintă încercările unui cuplu căsătorit, specialiști în computere, de a dezvolta inteligenţă artificială capabilă de empatie şi conştiinţă de sine. Atunci când el este ucis de către o organizație teroristă, ea îi transferă informațiile din creier și personalitatea într-un computer, lucrând, astfel, în continuare, la proiect.

Weekend-ul acesta va avea loc și ediția de primăvară ShortsUP care are ca temă orașul New York. Astfel, sâmbătă și duminică, de la ora 21:00 la CinemaPRO, vei putea urmări o serie de scurtmetraje americane și europene ce vor reconstitui atmosfera newyorkeză trecută și prezentă. Programul este același în ambele zile, iar prețul unui bilet este 25 de lei/seară.

De asemenea, pe parcursul acestui sfârșit de săptămână se va desfășura și o nouă ediție Rokolectiv, festivalul de muzică electronică și arte conexe ce are loc la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), Centrul Național al Dansului București (CNDB) și în Guest House. Programul poate fi consultat aici.

Tot în zona muzicii, dar cea clasice, sâmbătă aceasta, de la ora 19:55, iubitorii de operă se vor putea bucura de o nouă transmisiune, în direct, de la Opera Metropolitană din New York la The Light Cinema Liberty Center.  Este vorba de opera comică a lui Mozart  Cosi fan tutte, despre nestatornicia femeilor și naivitatea bărbaților în dragoste. Prețul biletului este 70 de lei.

Weekend-ul cuprinde și un eveniment dedicat pasionaților de jocuri video. DreamHack este cel mai mare eveniment de gaming din România. Pe lângă competiția StarCraft II WCS, DreamHack Open 2014 cuprinde și turnee pentru Dota 2, League of Legends, FIFA 14, Hearthstone, Super Street Fighter IV. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a testa cele mai noi tehnologii din zona high—tech. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă.

De asemenea, nu uitaţi de expoziţia eveniment de la Muzeul Naţional de Artă, dedicată pictorului Otto Dix, unul dintre cei mai importanți membri ai noului obiectivism german.

SHARE
Articolul precedentThe Blue Room (2014, R: Mathieu Amalric) – Teaser
Următorul articolVeep – serial HBO
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here