Recomandari pentru weekend-ul 17-19 octombrie

0
659

Vă propunem multe evenimente pentru acest weekend și dintre cele mai variate: filme, teatru, dans contemporan, degustări, expoziții de ceai și cafea și salonul anual de benzi desenate. Desigur, dacă nu vă îmbie vremea de afară să ieșiți din casă, avem și multe propuneri de lectură

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

AnnabelleSe aproprie Halloween-ul și încep să curgă filmele horror la cinematografe. Primul e un spin-off care ne-o prezintă pe acea păpușă înfricoșătoare din The Conjuring, înainte de evenimentele din primul film. Case bântuite, sataniști care invocă spirite malefice, o păpușă sinistră..  rețeta perfectă pentru a-i satisface pe fanii filmelor de groază.

 

Before I Go to Sleep – Înainte să adormUn thriller care beneficiază de două talente de la Hollywood, Nicole Kidman și Colin Firth, despre o femeie (Kidman) cu pierderi de memorie. Peste noapte aceasta uită tot ce i s-a întâmplat în ziua precedentă și lucrurile se precipită când descoperă un adevăr întunecat despre ea însăşi.

 

Kill the Messenger – Eliminați mesagerul! Film biografic plasat în anii 90, despre jurnalistul Gary Webb care a făcut publice informații și dovezi cu privire la implicarea CIA-ului în importuri masive de cocaină în interiorul SUA, vândută apoi pentru a finanța o armată rebelă din Nicaragua. Cei vizați au reacționat prin campanii violente de discreditare la adresa lui.

 

Poartă Albă. Dramă în regia lui Nicolae Mărgineanu, despre doi deținuți ai regimului comunist transportați într-un lagăr de muncă silnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Printre ceilalți deținuți găsesc oameni din toate mediile: poeți, oameni de știință, țărani, toți indezirabili ai orânduirii trimiși acolo să fie exterminați. Filmul are la bază cartea Vărul Alexandru, de Adrian Oprescu.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Noua povestire a lui Haruki Murakami publicată în The New Yorker, Scheherazade, despre un bărbat Habara care nu-și poate părăsi casa și care e vizitat de o femeie care îi spune povești mereu plecând exact atunci când ajunge la punctul culminant.

 

Despre mariajul de tip răpire în cartea „Gone Girl” ce stă la baza filmului cu același nume, într-un articol de Elif Batuman. Dacă nu ați apucat să vedeți filmul, puteți să citiți recenzia noastră.

 

Un ghid din 1949 care ne învață cum să evităm munca, făcând ceea ce ne place – apărut la începuturile corporatismului american, concomitent cu epoca de aur a casnicelor.

 

Autobiografia lui Diego Rivera, bazată pe interviurile luate de Gladys March în perioada 1944-1957, în care aflăm totul despre relația lui cu Frida Kahlo.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Un concert de-al lui John Mayer care și-a sărbătorit ziua de naștere pe 16 octombrie.

 

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard care ne-a pregătit o mulțime de spectacole de excepție, lecturi dramatizate și colocvii despre culisele unor reprezentații. Dacă vreţi să știți mai multe puteți citi recenziile noastre pentru unele dintre spectacolele din cadrul festivalului: Scene din Viața InsectelorPanică şi Poker Face.

eXplore dance festival care continuă cu o mulțime de spectacole de dans contemporan, teatru sau performance-uri concepute de artiști autohtoni sau străini, precum și workshop-uri pentru adulți și copii pe aceste teme.

Festivalul E-Motional pentru a ne delecta cu cele mai noi tendințe în dans contemporan și performance. Pe lângă spațiile convenționale, se vor organiza spectacole și evenimente în apartamentele doritorilor din București. Iar cei interesați de teoria dansului contemporan, pot participa la prezentările și proiecțiile oferite de festival.

Tea&Coffee festival, unde vom putea degusta ceai și cafea, participa la workshop-uri de artă tradițională asiatică și europeană, dar și la serile tematice cu concerte și alte manifestări culturale inedite.

Salonul European de Bandă Desenată, unde vom putea vizita expozițiile de comics, participa la activități distractive și chiar cumpăra reviste de benzi desenate.

Magnetic Fields, un spectacol de dans contemporan creat de coregraful Massimo Gerardi și bazat pe scrierile suprarealiste. 

Pescăruşul. Ultimul actun spectacol de dans contemporan inspirat de ultimul act din piesa cehoviană, ce se va desfăşura la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

ALT Concurs Naţional de Coregrafie, un eveniment cu artiști din zona artelor spectacolului contemporan, în cadrul căruia vom putea vedea producții independente ce vor aborda mai multe stiluri de exprimare corporală. 

Bucharest Art WeekEnd care continuă inițiativa proiectului NAG (Noaptea Albă a Galeriilor), promovând pentru publicul din București arta contemporană și tinerii artiști emergenți din România. Galeriile de artă participante au pregătit vernisaje ale unor artiști prezentați în premieră, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio – video şi inaugurări de noi spaţii culturale. 

Lansarea Bucharest Inside the Beltway, o platformă de teatru româno-american, unde se vor ţine două spectacole lectură din proză contemporană, Districtland de Cristina Bejan si La Nimfomane de Rucsandra Pop. Evenimentul se va desfăşura vineri, la Carol 53, iar intrarea este liberă.

Paper Tag Fanzine Workshop unde suntem asteptaţi sâmbăta aceasta de Collectivul Paper Tag (BG) la un workshop de o zi, despre cum să-ţi faci propria fanzină. Intrarea este liberă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here