Recomandari pentru weekend-ul 16-18 ianuarie

0
650

Filmele nominalizate la Oscar anul acesta tocmai au fost anunţate iar spre bucuria noastră unele dintre  ele au premiera în acest weekend. Dacă vreţi totuşi să vă îndepărtaţi de ecrane măcar câteva minute avem pentru voi expoziţii, şi o muzică numai bună de ascultat cu ochii închişi, cu gândul la următorul film.

In weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

Birdman, filmul lui Inarritu nominalizat la Oscar în nouă categorii ( inclusiv Cel mai bun film , Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar şi  Cea mai bună regie) va avea în sfârşit premiera în România, vineri. Pelicula spune povestea lui Riggan Thompson (Michael Keaton), un actor căzut într-un con de umbră, cunoscut mai ales pentru rolul unui supererou. Hotărât să-și recâștige faima, Riggan merge pe Broadway unde pune în scenă o adaptare a piesei What We Talk About When We Talk About Love, a lui Raymond Carver.

Winter Sleep, premiat cu Palme d’Or, începe cu o serie de cadre dinr-o Turcie Orientală acoperită de zăpadă. Filmul cu premiera în această vineri surprinde atmosfera tensionată dintr-un mic hotel în acelaşi timp refugiu şi carceră pentru membrii unei familii.

The Water Diviner, debutul regizoral al lui Russell Crowe, urmăreşte călătoria lui Connor (Crowe), un tată care pleacă spre Turci pentru a-şi regăsi fiii  dispăruţi în lupta de la Galipoli.

BlackHat este un thriller marca Michael Mann, responsabil pentru The Insider, Public Enemies în care Nicholas Hathaway (Chris Hemsworth) luptă împotriva unei reţele mondiale de criminali cibernetici.

In weekend-ul acesta citim…

Losing your way, o recenzie la Still Alice, filmul pentru care Julianne Moore a fost nominalizată la Oscar.

Mr. Bliss, o carte pentru copii scrisă şi ilustrată de J.R.R.Tolkien pentru copiii săi.

In weekend-ul acesta ascultăm…

Piesele  nominalizate la Oscar în categoria Cel mai bun cântec original.

In weekend-ul acesta mergem la…

Minunata lume a basmelor si povestilor este o expoziţie organizată la MTR care ne poartă înapoi în copilărie cu ajutorul ilustraţiilor care ne aprindeau imaginaţia pe vremea când citeam basme.

Piua! – Joaca, Jocuri, Jucarii nu este o expoziţie, ci o invitaţie la joacă adresată nostalgicilor care-şi amintesc cu drag șotron, elastic, țintar, X și 0, spânzurătoarea, coarda, Piticot, Țară, țară, vrem ostași, fotbal cu nasturi și multe altele.

 Dragoste, în patru tablouri este o piesă a dramaturgului contemporan elvețian Lukas Bärfuss. Textul tratează cu cinism și umor problemele contemporane legate de relațiile interumane, scoțând la iveala contradicțiile din problemele care îi macină pe protagoniști, fără însă a-i judeca. Modul ideal de a încheia o săptămână.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here